Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Det som begynte som en marginal bevegelse, vil kunne forandre verden.

Revolusjonen i USA

BARE BEGYNNELSEN: Den selverklærte sosialisten Alexandria Ocasio-Cortez vant Demokratenes primærvalg i New York – og det finnes flere som henne, skriver George Monbiot. FOTO: PAUL SANCYA, AP/NTB SCANPIX Paul Sancya

Det er spennende selv ved første øyekast: en 28 år gammel «demokratisk sosialist» har styrtet en av de mest mainstream og erfarne Demokratene i Kongressen, med et radikalt program og en tiendedel av hans finansiering. Men siden Alexandria Ocasio-Cortez slo ut Joe Crowley i det demokratiske primærvalget i New Yorks distrikt 14 (som betyr at hun nesten sikkert vil gå til Kongressen i november), har jeg snakket med noen av dem som tente lunta. Det jeg har skjønt er akkurat hvor marginal og usannsynlig bevegelsen deres var da den begynte, og hvor raskt den nå skyter fart. En revolusjon har begynt i Amerika, og det er på tide at vi forstår hva det betyr.

Den britiske journalisten George Monbiot er fast skribent i avisa The Guardian. Oversatt av Carline Tromp. © Guardian News & Media Ltd 2018.