Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Lamar-effekten: Øyaheadlineren Kendrick Lamar lager musikk som inspirerer medmusikanter, direkte og indirekte.

Kendrick-konversasjonen

MANNEN MED KAMERAET: Kendrick Lamar har fullt fokus under årets BET Experience-konsert i L.A. i juni, der han gjorde en uannonsert opptreden sammen med sine særs nære kolleger fra plateselskapet TDE. FOTO: SER BAFFO/GETTY IMAGES FOR BET Ser Baffo

«Alle» er enige om den litterære og sosiopolitiske verdien til Kendrick Lamar. La det bare ikke skygge for hvilken fremragende musiker han er. Bare spør kollegene hans.

8. august 2013, Middelalderparken i Oslo. Sjelden har jeg vært så skuffa over en rapkonsert, og sjelden har jeg tatt så feil. Men med godt belegg, der og da. Bare et knapt halvår tidligere hadde jeg sett den ferske rapstjernen briljere i minimalistisk rapformat, der han på en tjåka full Sentrum Scene-konsert fylte scenen og vel så det. Nærmest kun i kraft av sin uvanlige virtuose, intense og ordrike, men allikevel usedvanlig direkte rapform, med bare en DJ i ryggen. En DJ som spilte av de effektive, basstunge og i all hovedsak programmerte og/eller samplebaserte instrumentalene fra gjennombruddsskiva «Good Kid, M.A.A.D. City», rett frem og med all sin soniske prakt fra studioversjonen hundre prosent intakt.