Fredag 20. juli 2018
Russisk UD ber om løslatelse av spionsiktet student
Det russiske utenriksdepartementet startet torsdag en internettkampanje for spionsiktede Maria Butina (29) hvor de oppfordrer til hennes løslatelse.
Publisert: 20 Juli 01:22
Det russiske utenriksdepartementet startet torsdag en internettkampanje for spionsiktede Maria Butina (29) hvor de oppfordrer til hennes løslatelse.
Russisk UD oppdaterte torsdag kveld sin Twitter-konto med et bilde av den spionsiktede studenten med emneknaggen #FreeMariaButina. Bildet brukes nå som kontoens profilbilde.
Butina ble pågrepet i Washington få timer etter toppmøtet mellom president Donald Trump og hans russiske motpart Vladimir Putin i Helsingfors mandag.
Samme dag ble 29-åringen siktet for å ha samlet informasjon om amerikanske tjenestemenn og organisasjoner og for å ha forsøkt å etablere en bakkanal for kommunikasjon mellom USA og Russland. I et rettsmøte onsdag erkjente ikke Butina skyld, men fengslingen opprettholdes av frykt for at hun kan rømme landet.
Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa onsdag at den åpenbare grunnen til å pågripe Butina, var å svekke det positive inntrykket av mandagens toppmøte.
Kvinnen anklages for å ha brukt sitt medlemskap i National Rifle Association (NRA) og kontakt med NRAs ledelse til å opprette kontakt med ledere i Det republikanske partiet, politikere og forretningsfolk.
Den russiske ambassaden i Washington skulle torsdag kveld lokal tid møte og bistå Butina. På sin Facebook-side skriver de at de skal gi henne all nødvendig hjelp.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk