Torsdag 19. juli 2018
Liverpool fullførte Alisson-overgang
Liverpool fullførte torsdag kveld kjøpet av Brasils landslagskeeper Alisson fra Roma. 25-åringen blir verdens dyreste målvakt.
Publisert: 19 Juli 23:24
Liverpool fullførte torsdag kveld kjøpet av Brasils landslagskeeper Alisson fra Roma. 25-åringen blir verdens dyreste målvakt.
Ifølge Roma kan overgangssummen nå en verdi på 72,5 millioner euro (695 millioner kroner). Tidligere var Gianluigi Buffon dyreste målvakt. Han kostet 53 millioner euro da Juventus hentet ham fra Parma i 2001.
– Alisson har signert en langtidskontrakt etter å ha bestått legesjekken og fullført de andre formalitetene i dag, melder Liverpool på sitt nettsted. Manager Jürgen Klopp beskriver ham som «en av verdens beste målvakter».
– Vi kan bekrefte at Alisson Becker har fullført sin overgang til Liverpool og at avtalen kan bli verdt inntil 72,5 millioner euro, tvitret Roma.
Alisson vil overta keeperplassen i klubben fra Loris Karius, som gjorde to kjempetabber i 1-3-tapet for Real Madrid i mesterligafinalen i mai.
– Jeg er veldig glad. Det er en drøm som blir virkelig å få spille for en klubb av denne størrelsen, som er vant til å vinne. Hva angår mitt liv og min karriere er dette et stort steg, og dere kan være trygge på at jeg vil gi alt, sa Alisson til Liverpools nettsted.
Liverpool har lagt ut mye penger på nye spillere i år. I januar ble Virgil van Dijk verdens dyreste forsvarsspiller da han ble hentet fra Southampton for 820 millioner kroner.
I sommer har klubben hentet Fabinho, Naby Keita og Xherdan Shaqiri.

(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk