Torsdag 19. juli 2018
Politiet vet ikke hvem forbrent offer i Oslo er
En tidligere drapsdømt mann er siktet og varetektsfengslet for drap etter funn av en forbrent person i Oslo. Politiet har ikke klart å identifisere offeret.
Publisert: 19 Juli 16:44
En tidligere drapsdømt mann er siktet og varetektsfengslet for drap etter funn av en forbrent person i Oslo. Politiet har ikke klart å identifisere offeret.
– Vi har ikke klart å identifisere personen, og må vente på svarene i obduksjonen for å bekrefte personens identitet, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.
Han fikk torsdag medhold i fire ukers varetektsfengsling av mannen siktet for drap og likskjending, samt brev-, medie- og besøksforbud for hele perioden. Kraby ba også om fullstendig isolasjon i to uker, men fikk medhold i én uke.
– Isolasjonsbehovet kommer av at etterforskningen er i en tidlig fase og at politiet frykter bevisforspillelse, sier politiadvokaten.

«Glem flere politiavhør»Den siktede mannen ankom Oslo tingrett i grå og slitte joggeklær. Han fremsto utmattet og var i store deler av fengslingsmøtet lite oppmerksom på det som foregikk rundt ham. Da både tingrettsdommer og mannens forsvarer spurte om han forsto kjennelsen, svarte siktede nei.
Men da den siktede ble påminnet om brev- og besøksforbudet, festet han oppildnet blikket mot Kraby, hevet stemmen og ba politiadvokaten «glemme flere politiavhør».
Kraby selv tar tordenutspillet med knusende ro.
– Det er bare noe vi må forholde oss til, sier politiadvokaten etter fengslingsmøtet.

Erkjenner ikke straffskyldSiktede forsvares av advokat Fridtjof Feydt. 55-åringen møtte med Benedikte Jamth, som er oppnevnt som hans forsvarer i Feydts fravær torsdag og fredag. Jamth sier til NTB at hennes klient nekter straffskyld og anker kjennelsen. Hun mener hans kriminelle bakgrunn ikke er relevant for saken.
Kraby poengterer imidlertid at politiet har et godt bevisgrunnlag og at det ikke bare er mannens nærhet til åstedet som var avgjørende for siktelsen.
– Vi har gjort tekniske funn som knytter den siktede til drapet. Vi etterlyser nå vitner til hendelsen og utelukker ikke at flere kan bli pågrepet, sier Kraby.

Forbrent likOnsdag 18. juli, cirka klokken 15, ble det funnet en død person i Maridalen. Den nå siktede mannen var rett i nærheten av funnstedet, og han ble onsdag ettermiddag pågrepet og siktet for likskjending, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.
På en pressebrifing senere på dagen opplyste politiet at siktelsen er utvidet og at mannen også er siktet for drap. Han ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Retten ga politiet medhold i at fengslingsmøtet skulle holdes for lukkede dører. Jamth og hennes klient ønsket at fengslingsmøtet skulle holdes for åpne dører.

Kjent fra førDen siktede er norsk statsborger og bosatt i Oslo. Han er kjent av politiet fra før, blant annet for voldsepisoder, og ble dømt for drap på 80-tallet. Mannen ble sist dømt i 2014, opplyser Kraby.
Brannvesenet fikk først melding om at det var skogbrann nordvest for Hammern og nær Ullevålseterveien i Maridalen. Da de kom fram, viste det seg at det var et telt som hadde brent.
Den døde ble funnet noen hundre meter fra brannstedet. Politiet vet foreløpig ikke om funnstedet også er drapsstedet.

(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk