Onsdag 18. juli 2018
May skal ha truet med nyvalg
Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times.
Publisert: 18 Juli 07:44
Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times.
Tirsdagens avstemning endte med at det britiske parlamentet avviste forslaget om å bli med i en tollunion med EU, hvis forhandlingene med Unionen ender uten noen avtale for Storbritannia.
307 representanter stemte mot forslaget, deriblant fire representanter fra opposisjonspartiet Labour, mens 301 stemte for.
Forslaget om å endre regjeringens tollplaner ble lagt fram av EU-tilhengere i det konservative partiet.
The Times skriver at det var stor uenighet innad i partiet foran avstemningen. Ifølge en av dem som stemte for forslaget om å endre regjeringens tollplaner, truet statsminister May med nyvalg til sommeren om avstemningen hadde endt annerledes.
Avisas kilde oppgir også at Chris Pincher, innpisker i det konservative partiet, fortalte sine partikolleger at de ville være ansvarlige for å innsette Labour-leder Jeremy Corbyn som statsminister om de stemte for tollunionen.
(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk