Onsdag 18. juli 2018
May skal ha truet med nyvalg
Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times.
Publisert: 18 Juli 07:44
Storbritannias statsminister Theresa May truet sitt eget parti med nyvalg dersom medlemmer støttet planene om et felles tollregime med EU, ifølge The Times.
Tirsdagens avstemning endte med at det britiske parlamentet avviste forslaget om å bli med i en tollunion med EU, hvis forhandlingene med Unionen ender uten noen avtale for Storbritannia.
307 representanter stemte mot forslaget, deriblant fire representanter fra opposisjonspartiet Labour, mens 301 stemte for.
Forslaget om å endre regjeringens tollplaner ble lagt fram av EU-tilhengere i det konservative partiet.
The Times skriver at det var stor uenighet innad i partiet foran avstemningen. Ifølge en av dem som stemte for forslaget om å endre regjeringens tollplaner, truet statsminister May med nyvalg til sommeren om avstemningen hadde endt annerledes.
Avisas kilde oppgir også at Chris Pincher, innpisker i det konservative partiet, fortalte sine partikolleger at de ville være ansvarlige for å innsette Labour-leder Jeremy Corbyn som statsminister om de stemte for tollunionen.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk