Tirsdag 17. juli 2018
Seks menn skutt og drept på en knapp måned i Malmö
Siden trippeldrapet ved en nettkafé 18. juni er ytterligere tre menn drept i skyteepisoder i Malmö. Den siste ble drept på åpen gate mandag kveld.
Publisert: 17 Juli 14:13
Siden trippeldrapet ved en nettkafé 18. juni er ytterligere tre menn drept i skyteepisoder i Malmö. Den siste ble drept på åpen gate mandag kveld.
Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.28 mandag, og hadde første patrulje på stedet tre minutter senere. Mannen lå på et fortau og døde på stedet.
Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet har avhørt flere personer. Politiet har også festet interesse for en oppbrent moped og ønsker publikums hjelp til å få vite hvordan den ble brukt før og etter drapstidspunktet.
– Vi er meget interesserte i den rundt disse tidene, og vi tar gjerne imot informasjon om den, sier Erik Jansåker, områdesjef for politiet i Malmö sør.
– Vi vet jo at det har vært mopeder i tidligere saker, så den er virkelig interessant, sier politiets pressetalskvinne Ewa-Gun Westford.

Fire etterlystIfølge Aftonbladet søkte politiet mandag kveld etter fire personer som forsvant på mopeder.
De fire dødsskytingene etterforskes hver for seg, men politiet forsøker også å løfte blikket for å se om det finnes noen koblinger mellom drapene. Håpet er at noen fra de aktuelle miljøene skal ta kontakt og hjelpe politiet videre.
– Vi håper og tror det, når man innser at dette ikke er holdbart. Det er jo tross alt mennesker som dør med alt hva det innebærer for slektninger og allmennheten, sier Jansåker til nyhetsbyrået TT.

Krever mye ressurserForeløpig håndterer politiet i Malmö drapsetterforskningene selv.
– Vi har en meget anstrengt situasjon i Malmö med alle forbrytelser som har skjedd. Det tar mye ressurser, men vi vurderer at vi har det vi trenger for å håndtere dette på en god nok måte, sier Jansåker.
Han innrømmer samtidig at situasjonen har ført til at mindre alvorlig kriminalitet blir nedprioritert.
(©NTB)
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...
Torsdag 18. oktober 2018
ADVARER: Trusselen om et «uskikkelig» Frp i opposisjon kan ikke bety at Frp skal sitte i regjering til evig tid, sier Knut Arild Hareide. Samtidig advarer han Erna Solberg mot å legge seg opp i KrFs veivalg.
Torsdag 18. oktober 2018
OLJE: Om to uker planlegger USA å stanse all olje­eksport fra Iran. Planen er avhengig av støtte fra Saudi-Arabia. Det kan nå bli vanskelig.
Torsdag 18. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde heller kjøpt Marianne Heskes «Gjerdeløa» enn russisk konseptkunst, mener kunstner og kunstkritiker.
Torsdag 18. oktober 2018
• Det er underlige tider i norsk politikk. De siste dagene har flere politikere på borgerlig side skrudd opp retorikken i et forsøk på å beholde Kristelig Folkeparti som støtteparti for regjeringen. Tirsdag advarte statsminister Erna Solberg...
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk