Torsdag 12. juli 2018
Statlige medier: Regjeringsstyrker har heist flagget over Daraa i Syria
Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.
Publisert: 12 Juli 17:07
Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.
Styrkene til president Bashar al-Assad rykket inn i Daraa torsdag etter at opprørere inngikk en avtale om å trekke seg tilbake.
Den statlige TV-kanalen Al-Ikhbariya viser bilder av regjeringsstyrker som heiser det syriske flagget over byen.
Både statlige medier og opprørere har opplyst at Russland og opprørerne onsdag forhandlet seg fram til en avtale om tilbaketrekning.
Opprørerne har gitt fra seg tyngre våpen i bytte mot fritt leide ut av byen og til Nord-Syria, der det i Idlib-provinsen fortsatt finnes områder som er opprørskontrollert.
Russland, som forhandlet fram avtalen på vegne av regjeringsstyrkene, er en nær alliert av Assad-regimet.
Daraa er kjent som den syriske revolusjonens vugge, ettersom det var der de første protestene mot Assad begynte i 2011 grunnet sikkerhetsstyrkers brutale mishandling av flere tenåringer.
Daraa ligger sør i Syria, i provinsen med samme navn som byen. Med russisk luftstøtte begynte syriske regjeringsstyrker 19. juni en massiv offensiv i provinsen, med mål om drive opprørerne ut av det som da var en av deres siste skanser.
Over 160 sivile er blitt drept i offensiven, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk