Torsdag 12. juli 2018
Kristoffs lagkamerat sterkest opp beryktet målbakke
UAE-kaptein Dan Martin tok en sjanse og gikk seirende ut av den knallharde avslutningen opp Mûr-de-Bretagne i Tour de France torsdag.
Publisert: 12 Juli 22:53
UAE-kaptein Dan Martin tok en sjanse og gikk seirende ut av den knallharde avslutningen opp Mûr-de-Bretagne i Tour de France torsdag.
Iren støtet med 1,1 kilometer igjen og holdt akkurat unna for Pierre Latour, mens Alejandro Valverde ble nummer tre etter torsdagens kraftanstrengelse.
– Det er en fantastisk følelse å få en seier igjen. Det er en stund siden sist. Jeg var litt nervøs på grunn av motvinden, og jeg trodde ikke det var mulig, men da det ble kjørt hardt i bakken og de andre lå på grensen (limit), valgte jeg bare å kjøre på, sa Martin i et intervju vist på TV 2.
BMC-stjernen Greg Van Avermaet er fortsatt i gul ledertrøye. Belgieren har tre sekunder ned til toer Geraint Thomas (Sky). For fjorårets Giro d'Italia-vinner Tom Dumoulin ble etappen en liten katastrofe. Nederlenderen punkterte på et kritisk tidspunkt i avslutningen og tapte mye tid i sammendraget
På toppen av det hele fikk nederlenderen en tidsstraff på 20 sekunder etter etappen. Juryen mente han syklet for nær lagbilen da han prøvde å tette luken.
Dag seks av årets Tour var den første testen for sammenlagtfavorittene. Hele to ganger skulle rytterne opp den beintøffe bakken i Bretagne før målgang på 293 meters høyde. Over to kilometer har bakken en gjennomsnittlig stigning på 6,9 prosent.

Kristoff tok det roligAlexander Kristoff varslet før etappestart at han ikke hadde planer om å kjempe om seieren. Han beskrev det hele som en «hviledag». UAE-rytteren skulle hjelpe Martin så godt som mulig, og til slutt kunne han juble for lagkameratens seier. Selv skulle Kristoff ta det rolig i den blytunge avslutningen.
På den innlagte spurten var Kristoff raskest blant syklistene i hovedfeltet. Han slo Fernando Gaviria og plukket ti poeng med en sjetteplass der. I mål endte 31-åringen på 148.-plass og 14.30 minutter bak vinnertiden.
Heller ikke Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) eller Amund Grøndahl Jansen (LottoNL) kjempet om topplasseringene torsdag. De ble henholdsvis nummer 64 og 166.
Et brudd på seks mann fikk gå rett etter den offisielle starten på den 181 kilometer lange etappen. En etter en falt av mot slutten, og luken ble tettet med underkant av ti kilometer igjen.

Bretagnes Alpe d`HuezRundt halvveis ut på etappen holdt hovedfeltet svært høy fart. Det kombinert med sidevind førte til at feltet sprakk i flere grupper. De fleste sammenlagtkandidatene havnet på riktig side, men Jansen og LottoNL måtte bruke mye krefter på å få Primoz Roglic opp igjen.
Torsdagens målbakke blir populært kalt Bretagnes Alpe d`Huez. Det var her Thor Hushovd på mirakuløst vis beholdt den gule ledertrøya i 2011. Som vanlig var det stinn av fans langs bakken også torsdag.
Det var ikke bare Dumoulin som tapte mye tid i sammenlagtkampen etter Tour de Frances sjette etappe. Også hjemmehåpet Romain Bardet så dyrebare sekunder forsvinne. Dumoulin er 1.23 minutter bak Van Avermaet, mens Bardet er bak med ett minutt og 45 sekunder.
Tittelforsvarer Chris Froome var i mål som nummer 18 torsdag. Briten endte åtte sekunder bak Martin. Sky-kapteinen ligger på 14.-plass i sammendraget og har 1.02 opp til toppen.
Tour de France fortsetter fredag med en flat etappe på 231 kilometer mellom Fougères og Chartres.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk