Torsdag 12. juli 2018
Kerber klar for sin annen Wimbledon-finale
Angelique Kerber håper å følge i fotsportene til Steffi Graf. Nå kan den tyske tennisspilleren bli andre tyske vinner på kvinnesiden i Wimbledon.
Publisert: 12 Juli 15:35
Angelique Kerber håper å følge i fotsportene til Steffi Graf. Nå kan den tyske tennisspilleren bli andre tyske vinner på kvinnesiden i Wimbledon.
30-åringen fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.
Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot amerikanske Serena Williams. I finalen møter hun vinneren av kampen mellom nettopp Serena Williams og lagvenninne Julia Görges.
Det er kun Steffi Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.
Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.
Tyskeren hadde matchball på 5-1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2-5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren imidlertid ikke hindre.
Dermed får Kerber, som tidligere har vunnet Australian Open og US Open, sjansen til revansj for Wimbledon-nedturen i finalen for to år siden.
(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk