Torsdag 12. juli 2018
Kerber får sjansen til revansj mot rekordjagende Williams i Wimbledon-finalen
Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.
Publisert: 12 Juli 17:53
Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.
Dermed er det duket for revansjduell på Wimbledon-gresset. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.
Serena Williams gjør comeback etter at hun ble mamma. Den amerikanske tennisdronningen imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.
For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.
På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.
– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.

I Grafs fotsporWilliams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.
30 år gamle Kerber fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.
Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.
Det er kun Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.
Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.

FormsviktTyskeren hadde matchball på 5-1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2-5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren ikke stoppe.
– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.
Hun vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.

(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk