Torsdag 12. juli 2018
Uvær skaper trøbbel flere steder
Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I Oppland ble Dovrebanen stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.
Publisert: 12 Juli 20:59
Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I Oppland ble Dovrebanen stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.
Banen er nå åpnet for trafikk.
– Strekningen Hundorp-Ringebu er ryddet og gjenåpnet for trafikk. Følgeforsinkelser må påregnes en stund fremover. Blant annet som følge av redusert kjørehastighet på strekningen Tretten-Losna, skrev Bane Nor på Twitter klokken 20.45.
Dovrebanen ble torsdag ettermiddag stengt ved Frya i Oppland på grunn av kraftig regnvær, og 500 togpassasjerer ble da strandet på stedet.
– Det var fare for utglidning av masser, og derfor måtte vi stenge banen av sikkerhetsmessige grunner, sa pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund, til NRK torsdag ettermiddag.
De 500 passasjerene var fordelt på tre ulike tog, ifølge pressevakt i NSB, Liv Eggebø.
NSB stilte opp busser for å frakte de ventende passasjerene videre, men veiforholdene førte til store forsinkelser.

Trøbbel på E6Regnet gjorde nemlig at det også ble vanskelige kjøreforhold på E6 ved Frya en periode. I tillegg til trøbbelet på toglinjen, gikk en grøft under skinnegangen tett. Det førte til oversvømmelse på veien, som måtte stenges en periode.
Ett felt ble senere åpnet, og det var ventet at det siste feltet også ville åpnes i løpet av kvelden.
Overingeniør i Vegvesenet, Vegar Antonsen, sier til NRK at de har fått spylt stikkrenner på stedet og at veien ikke har tatt større skade av oversvømmelsen.

Strømløse i AkershusI Sør-Norge har lynnedslag ført til en rekke skogbranner, og været skaper trøbbel også for strømnettet.
I Hurdal i Akershus er 677 personer strømløse på grunn av tordenvær, ifølge Hafslund Nett.
– Tordenvær og lynnedslag har skapt forskjellige typer feil flere steder i Oslo og Akershus, sier Morten Schau kommunikasjonssjef i Hafslund Nett til NRK.
Også i Trøndelag har det vært vanskelige værforhold. Mølabekken i Midtre Gauldal har flommet over. Det har ført til at et hus har fått vann inn i kjelleren. Brannvesenet er på stedet og bistår, opplyste politiet i Trøndelag på Twitter klokken 19.
– Det meldes om lettelse i været, så vi håper det bedrer seg, skriver politiet.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk