Onsdag 11. juli 2018
Southgate: – Vi ga alt
Gareth Southgate så sitt unge England-lag ta ledelsen og holde den lenge, men finaledrømmen brast da Kroatia vendte til 2-1-seier.
Publisert: 11 Juli 23:49
Gareth Southgate så sitt unge England-lag ta ledelsen og holde den lenge, men finaledrømmen brast da Kroatia vendte til 2-1-seier.
– I første omgang var vi veldig gode, og kanskje kunne vi scoret et mål til da, sa landslagssjefen til ITV.
– Jeg kunne ikke bedt om noe mer fra spillerne. Utslagsrundene handler om små marginer, og i gode perioder må man utnytte sjansene sine. Vi greide ikke det i dag, men vi vil lære av det. Spillerne ga alt de hadde.
England måtte avslutte kampen med ti mann etter at målscorer Kieran Trippier måtte støttes ut i 2. ekstraomgang etter at alle fire bytter var oppbrukt.
England spilte semifinale i et mesterskap for første gang siden EM på hjemmebane i 1996, da Southgate misset det avgjørende straffesparket mot Tyskland. Ikke siden 1966, da Bobby Charlton avgjorde VM-semifinalen mot Portugal, har England vunnet en semifinale.
Likevel hylles det unge laget for sine prestasjoner i Russland.
– I øyeblikket føler vi alle nederlagets smerte. Vi trodde vel ikke at vi skulle nå så langt, men når vi har gjort det og spilt så godt som vi har, vil man utnytte muligheten, sa Southgate.
– Jeg er utrolig stolt av en spillergruppe som har vokst veldig, og jeg tror tilhengernes reaksjon forteller dem at opplevelser med landslaget kan være positive. Landet er stolt av dem, og det vil komme mye godt ut av dette mesterskapet.
Det var første gang siden 1998 at laget som scoret først tapte en VM-semifinale. Den gang var det Frankrike som vendte til 2-1-seier etter at Kroatia tok ledelsen på Stade de France. Søndag er det de to nasjonene som møtes i finalen.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk