Søndag 1. juli 2018
17-åring senket Brann på egen hånd
Erling Braut Håland (17) leverte en enorm kamp da Molde vant 4-0 mot serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.
Publisert: 01 Juli 19:56
Erling Braut Håland (17) leverte en enorm kamp da Molde vant 4-0 mot serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.
Molde hadde ikke vunnet borte siden 18. mars. I 4-0-seieren søndag kveld gjorde romsdalingene slutt på både bortekomplekset og serieleder Branns rekke uten tap.
Etter kampen var det ingen tvil om hvem som var på alles lepper - en 17-åring fra Jæren.
– Han må ut av Norge, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.
Og det er slett ikke umulig at Nilsen får sitt ønske oppfylt. På tribunen satt nemlig speidere fra Manchester United for å se unggutten.

MålshowDet tok bare tre minutter for Braut Håland å presentere seg i Bergen. Spissen timet løpet perfekt på en stuss fra Fredrik Aursnes, rundet en utrusende Samuel Sahin-Radlinger og satt ballen i det åpne målet. En drømmestart for Molde som kun sto med én seier på sine seks første bortekamper denne sesongen.
1-0-målet var bare et forvarsel på det som skulle komme fra unggutten. Etter en Brann-corner fikk spissen stå alene igjen med Ruben Kristiansen. Den fysisk robuste 17-åringen driblet seg enkelt forbi venstrebacken, før han iskaldt satt ballen mellom beina på Sahin-Radlinger.
Men det stoppet ikke der, for bare minuttet etter 2-0-målet var han frempå igjen. Sivert Heltne Nilsen rotet i et mottak og plutselig var Braut Håland alene gjennom. Nok en gang rundet han keeper og kunne fullføre hattricket sitt på bare 15 minutter.
Etter 21 minutter fullførte han det som må være Eliteseriens prestasjon denne sesongen. Brann rotet i forsvar og Sahin-Radlinger forårsaket straffe. Jærbuen tok ansvar fra ellevemeteren og det sto 0-4 foran et sjokkert hjemmepublikum i Bergen.

Kontrollert andreomgangDe fem siste møtene mellom lagene i Bergen har endt med fire hjemmeseiere for Brann. I fjor var Lars Arne Nilsens gutter suverene og vant fortjent 4-1. Søndag kveld ble det en ganske annerledes opplevelse for bergenserne etter Braut Hålands vanvittige målshow før pause.
På sesongens 14 første seriekamper hadde Brann sluppet inn fem mål. Mot Molde slo det vanligvis så solide forsvaret sprekker og laget slapp inn fire mål på 21 minutter. Etter timen spilt valgte Ole Gunnar Solskjær å bytte ut kampens store spiller.
Hjemmelaget forsøkte å skape et press, men evnet ikke true et meget aggressivt og godt Molde-lag. Vegard Forren og Ruben Gabrielsen rensket unna de spede forsøkene fra tamt hjemmelag, og det var nærmere 0-5 enn redusering på Brann stadion etter pause.
Årets første tap betyr at Brann blir stående på 34 poeng etter 15 spilte kamper. Etter Rosenborgs 1-0-seier borte mot Sandefjord reduseres differansen mellom lagene til fire poeng etter halvspilt eliteseriesesong. For Molde betyr de tre poengene at laget avanserer til 4. plass på tabellen.
(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk