Søndag 1. juli 2018
17-åring senket Brann foran speider fra Manchester United
Erling Braut Håland (17) leverte en enorm kamp da Molde vant 4-0 mot serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.
Publisert: 01 Juli 20:51
Erling Braut Håland (17) leverte en enorm kamp da Molde vant 4-0 mot serieleder Brann søndag. Etter bare 21 minutter hadde spissen scoret fire ganger.
Molde hadde ikke vunnet borte siden 18. mars. I 4-0-seieren søndag kveld gjorde romsdalingene slutt på både bortekomplekset og serieleder Branns rekke uten tap.
Etter kampen var det ingen tvil om hvem som var på alles lepper – en 17-åring fra Jæren.
– Han må ut av Norge, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport i pausen.
Og det er slett ikke umulig at Nilsen får sitt ønske oppfylt. På tribunen satt nemlig speidere fra Manchester United for å se unggutten.
– Jeg har ingen spesielle tanker om at Manchester United så kampen, sa en ordfattig Braut Håland til NTB like etter en av sine beste kamper i karrieren.

– Mister ikke bakkekontaktenDet tok bare tre minutter for Braut Håland å presentere seg i Bergen. Spissen timet løpet perfekt på en stuss fra Fredrik Aursnes, rundet en utrusende Samuel Sahin-Radlinger og satt ballen i det åpne målet. En drømmestart for Molde som kun sto med én seier på sine seks første bortekamper denne sesongen.
– Vi er skikkelig «på» fra start. Vi får umiddelbart betalt, og jeg synes det var skikkelig kjekt å spille i dag. En morsom opplevelse, sa hovedpersonen selv til NTB.
1-0-målet var bare et forvarsel på det som skulle komme fra unggutten. Etter en Brann-corner fikk spissen stå alene igjen med Ruben Kristiansen. Den fysisk robuste 17-åringen driblet seg enkelt forbi venstrebacken, før han iskaldt satt ballen mellom beina på Sahin-Radlinger.
– Erling er et spennende talent og er ikke noe særlig å spille imot i den formen han viser i dag. Han får et litt uvant medietrykk etter en slik kamp, men det tror jeg han skal klare å takle. Han har en fornuftig familie, så jeg er ikke nervøs for at han mister bakkekontakten, sa en smørblid Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter kampslutt.

MålshowMen det stoppet ikke der, for bare minuttet etter 2-0-målet var han frempå igjen. Sivert Heltne Nilsen rotet i et mottak og plutselig var Braut Håland alene gjennom. Nok en gang rundet han keeper og kunne fullføre hattricket sitt på bare 15 minutter.
– Jeg får en liten touch på ballen og det er nok til å sette ut Vito (Wormgoor). Det var en sånn dag der alle marginer går imot oss, sa Sivert Heltne Nilsen til NTB etter kampslutt.
Etter 21 minutter fullførte han det som må være Eliteseriens prestasjon denne sesongen. Brann rotet i forsvar og Sahin-Radlinger forårsaket straffe. Jærbuen tok ansvar fra ellevemeteren og det sto 0–4 foran et sjokkert hjemmepublikum i Bergen.
– De scorer på sine fire første sjanser. Det er en sterk prestasjon av Håland, men samtidig et resultat av våre personlige feil. Det er egentlig en ganske jevn kamp som vi ender opp med å tape 4–0. Vi blir nådeløst straffet, fortalte Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Kontrollert andreomgangDe fem siste møtene mellom lagene i Bergen har endt med fire hjemmeseiere for Brann. I fjor var Lars Arne Nilsens gutter suverene og vant fortjent 4–1. Søndag kveld ble det en ganske annerledes opplevelse for bergenserne etter Braut Hålands vanvittige målshow før pause.
På sesongens 14 første seriekamper hadde Brann sluppet inn fem mål. Mot Molde slo det vanligvis så solide forsvaret sprekker og laget slapp inn fire mål på 21 minutter. Etter timen spilt valgte Ole Gunnar Solskjær å bytte ut kampens store spiller.
– Forhåpentligvis så har vi brukt opp alle forsvarstabbene i denne kampen. Vi er ikke gode nok i dag og må bare glemme dette så raskt som mulig, sa en skuffet Vito Wormgoor.
Hjemmelaget forsøkte å skape et press, men evnet ikke true et meget aggressivt og godt Molde-lag. Vegard Forren og Ruben Gabrielsen rensket unna de spede forsøkene fra tamt hjemmelag, og det var nærmere 0–5 enn redusering på Brann stadion etter pause.
Årets første tap betyr at Brann blir stående på 34 poeng etter 15 spilte kamper. Etter Rosenborgs 1-0-seier borte mot Sandefjord reduseres differansen mellom lagene til fire poeng etter halvspilt eliteseriesesong. For Molde betyr de tre poengene at laget avanserer til 4. plass på tabellen.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk