Fredag 29. juni 2018
Toppfotballen avviser bettingselskapene, men frir til Norsk Tipping og ber om lukrativ sponsoravtale
Svensk fotball bader i bettingpenger. Norsk Toppfotball avviser at det er veien å gå.
Publisert: 29 Juni 12:25
Svensk fotball bader i bettingpenger. Norsk Toppfotball avviser at det er veien å gå.
– Det er ikke aktuelt for oss å gå i den samme retningen som svenskene. Vi står bak enerettsmodellen, men vi ønsker samtidig en langsiktig sponsoravtale med Norsk Tipping, sier direktøren i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til NTB.
– Det er to veldig ulike situasjoner i Sverige og Norge. I Sverige åpner de for konsesjoner, slik at utenlandske bettingselskaper kan kjøpe lisens for å operere i det svenske markedet. I Norge er det et klart stortingsflertall for dagens system med Norsk Tipping. Jeg opplever også at en samlet idrettsbevegelse står bak, fortsetter Øverland.
I 2018 deler Norsk Tipping ut 5,251 milliarder kroner til ulike formål innen idrett, kultur og humanitært arbeid. Bare fotballen alene får 500 millioner kroner gjennom rene spillemidler i tillegg til Norsk Tippings sponsoravtale med Norges Fotballforbund.
Slik svarer Norsk Tipping-direktør Åsne Havnelid på NTFs ønske om sponsoravtale.
– Vi er allerede inne i norsk fotball via Fotballforbundet. Vi er en stor samarbeidspartner for norsk fotball. Vi har valgt i denne perioden å ha avtale med Norges Fotballforbund. Vi er inne på dame- og herresiden og ikke minst på grasrot, bredde og barn og unge. Det er et valg vi har gjort, sier Havnelid.

Jobber med NT-avtaleTidligere i måneden var Øverland i møter med tippeledelsen i Hamar.
– Eliteserien og 1. divisjon har ingen sponsoravtale med Norsk Tipping. Jeg gjør mitt beste for å sørge for at vi er attraktive for dem. Vi tror det vil være klokt av dem. Det viser interessen rundt våre to øverste divisjoner. Våre andre partnere er veldig fornøyde, og vi ønsker å gjøre Norsk Tipping fornøyd, men det må være på felles premisser. Vi jobber med en avtale, men per dags dato er vi ikke der, sier NTF-toppen.
– Vi jobber godt med Norsk Tipping på det praktiske, men ønsker naturligvis en langsiktig avtale.
Unibet går inn som hovedsponsor for Allsvenskan og Superettan. Det gir svensk toppfotball over 700 millioner kroner de seks neste årene. Øverland er tydelig på hva norsk fotball vil bruke pengene på, dersom han får tilgang til midler fra Norsk Tipping.
– Vi skal bruke våre profiler til å øke attraktiviteten på breddefotballen, styrke spiller- og trenerutviklingen og helt klart bruke de store stjernene våre for å hindre spillegalskap. Vi ser helheten, påpeker Øverland.

Sosialpolitisk virkemiddelDet er grunn til at tro at enkelte aktører og klubber i norsk fotball kan bli fristet av bettingmillionene. I dag ser en dette bare i TV-sammenheng og i sosiale medier. Norsk Tipping frykter ikke å bli satt under press etter monopolopphevelsen i nabolandene.
– Når Sverige nå åpner for lisenser, må dotcom-selskapene søke om lisenser. Da blir de lovlige på det svenske markedet. Samtidig er jeg veldig glad for at norsk idrett støtter opp om modellen vi har i Norge. Jeg mener enerettsmodellen, og da tenker jeg ikke for Norsk Tippings del, er viktig som sosialpolitisk virkemiddel. Vi regulerer spill i trygge rammer og alt overskudd går tilbake til idrett og kultur. Det gir en forsvarlig spillpolitikk og midler til frivilligheten og gode formål, sier Havnelid.
Senest torsdag gikk hoppsjef Clas Brede Bråthen hardt ut mot bettingselskaper i utlandet som vil inn på det nordiske markedet. Tidligere har også skipresident Erik Røste og idrettspresident Tom Tvedt vært svært tydelige i kampen for å bevare den norske enerettsmodellen.

(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk