Fredag 29. juni 2018
Toppfotballen avviser bettingselskapene, men frir til Norsk Tipping og ber om lukrativ sponsoravtale
Svensk fotball bader i bettingpenger. Norsk Toppfotball avviser at det er veien å gå.
Publisert: 29 Juni 12:25
Svensk fotball bader i bettingpenger. Norsk Toppfotball avviser at det er veien å gå.
– Det er ikke aktuelt for oss å gå i den samme retningen som svenskene. Vi står bak enerettsmodellen, men vi ønsker samtidig en langsiktig sponsoravtale med Norsk Tipping, sier direktøren i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til NTB.
– Det er to veldig ulike situasjoner i Sverige og Norge. I Sverige åpner de for konsesjoner, slik at utenlandske bettingselskaper kan kjøpe lisens for å operere i det svenske markedet. I Norge er det et klart stortingsflertall for dagens system med Norsk Tipping. Jeg opplever også at en samlet idrettsbevegelse står bak, fortsetter Øverland.
I 2018 deler Norsk Tipping ut 5,251 milliarder kroner til ulike formål innen idrett, kultur og humanitært arbeid. Bare fotballen alene får 500 millioner kroner gjennom rene spillemidler i tillegg til Norsk Tippings sponsoravtale med Norges Fotballforbund.
Slik svarer Norsk Tipping-direktør Åsne Havnelid på NTFs ønske om sponsoravtale.
– Vi er allerede inne i norsk fotball via Fotballforbundet. Vi er en stor samarbeidspartner for norsk fotball. Vi har valgt i denne perioden å ha avtale med Norges Fotballforbund. Vi er inne på dame- og herresiden og ikke minst på grasrot, bredde og barn og unge. Det er et valg vi har gjort, sier Havnelid.

Jobber med NT-avtaleTidligere i måneden var Øverland i møter med tippeledelsen i Hamar.
– Eliteserien og 1. divisjon har ingen sponsoravtale med Norsk Tipping. Jeg gjør mitt beste for å sørge for at vi er attraktive for dem. Vi tror det vil være klokt av dem. Det viser interessen rundt våre to øverste divisjoner. Våre andre partnere er veldig fornøyde, og vi ønsker å gjøre Norsk Tipping fornøyd, men det må være på felles premisser. Vi jobber med en avtale, men per dags dato er vi ikke der, sier NTF-toppen.
– Vi jobber godt med Norsk Tipping på det praktiske, men ønsker naturligvis en langsiktig avtale.
Unibet går inn som hovedsponsor for Allsvenskan og Superettan. Det gir svensk toppfotball over 700 millioner kroner de seks neste årene. Øverland er tydelig på hva norsk fotball vil bruke pengene på, dersom han får tilgang til midler fra Norsk Tipping.
– Vi skal bruke våre profiler til å øke attraktiviteten på breddefotballen, styrke spiller- og trenerutviklingen og helt klart bruke de store stjernene våre for å hindre spillegalskap. Vi ser helheten, påpeker Øverland.

Sosialpolitisk virkemiddelDet er grunn til at tro at enkelte aktører og klubber i norsk fotball kan bli fristet av bettingmillionene. I dag ser en dette bare i TV-sammenheng og i sosiale medier. Norsk Tipping frykter ikke å bli satt under press etter monopolopphevelsen i nabolandene.
– Når Sverige nå åpner for lisenser, må dotcom-selskapene søke om lisenser. Da blir de lovlige på det svenske markedet. Samtidig er jeg veldig glad for at norsk idrett støtter opp om modellen vi har i Norge. Jeg mener enerettsmodellen, og da tenker jeg ikke for Norsk Tippings del, er viktig som sosialpolitisk virkemiddel. Vi regulerer spill i trygge rammer og alt overskudd går tilbake til idrett og kultur. Det gir en forsvarlig spillpolitikk og midler til frivilligheten og gode formål, sier Havnelid.
Senest torsdag gikk hoppsjef Clas Brede Bråthen hardt ut mot bettingselskaper i utlandet som vil inn på det nordiske markedet. Tidligere har også skipresident Erik Røste og idrettspresident Tom Tvedt vært svært tydelige i kampen for å bevare den norske enerettsmodellen.

(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk