Torsdag 28. juni 2018
Tunisia med historisk VM-mål og etterlengtet seier
Da Fakhreddine Ben Youssef utlignet for Tunisia i 2-1-seieren over Panama, var det mål nummer 2500 i fotball-VMs historie.
Publisert: 28 Juni 22:38
Da Fakhreddine Ben Youssef utlignet for Tunisia i 2-1-seieren over Panama, var det mål nummer 2500 i fotball-VMs historie.
Franske Lucien Laurent scoret det første i 1930, Nederlands Rob Rensenbrink nummer 1000 i 1978, Argentinas Claudio Caniggia nummer 1500 i 1994 og Sveriges Marcus Allbäck nummer 2000 for 12 år siden.
Selv om målet til Ben Youssef fem minutter etter pause var en milepæl og en artig kuriositet for dem som er opptatt av statistikk og tall, så var den ikke veldig avgjørende.
Det var heller ikke 2-1-scoringen til Tunisia ved Wahbi Khazri i det 66. minutt, men i Tunisia var landets første VM-seier siden 1978 svært velkommen.
– Det var en velfortjent seier. Da vi kom i en så tøff gruppe, visste vi at det beste vi kunne håpe på var å bli nummer tre, sa Tunisias landslagssjef Nabil Maaloul.
Både Tunisia og Panama var allerede slått ut av mesterskapet etter de to første kampene mot England og Belgia, og kampen var uinteressant med tanke på det som skjer senere i mesterskapet.
For lagene som deltok handlet det derimot om mer enn tørre fakta og poeng. Det handlet om ære og om å vise seg fram for sine egne både på tribunen og i hjemlandet.

JubelDerfor jublet Panama stort da laget tok ledelsen og scoret sitt annet mål i mesterskapet 33 minutter inn i 1. omgang.
José Luis Rodríguez smelte i vei et skudd med venstrefoten fra rundt 20 meter som skiftet retning via Yassine Meriah, og dermed var Tunisias tredjekeeper Aymen Mathlouthi satt ut av spill. Meriah ble strengt bokført med selvmål i det som var Panamas første mulighet i kampen.
Selvmålet til Meriah var for øvrig det 50. i VM-historien. Dermed ble det også det et mål for statistikerne.
Tunisia var det klart beste laget i 1. omgang, selv om Panama løftet seg etter scoringen. Tunisia hadde tre-fire fine sjanser som det kunne ha blitt mål på.

FortjentDet nevnte 1-1-målet kom fem minutter ut 2. omgang. Tunisia utspilte Panama etter alle kunstens regler, og Fakhreddine Ben Youssef scoret enkelt og umarkert fra kloss hold.
Utligningen var fortjent, og det var det også da Tunisia tok ledelsen ved Wahbi Khazri. Tunisia hadde ikke vunnet på sine 13 siste kamper i VM-sluttspill og hadde tapt de fire siste. Sist gang Tunisia vant en VM-kamp var i 1978. Da ble Mexico slått 3-1. Den triste statistikken blir litt mindre trist etter 2-1-seieren over Panama.
Tunisia stilte for øvrig med sin tredje keeper i VM. Aymen Mathlouthi var eneste friske målvakt etter at Mouez Hassen ble skadd i åpningskampen og Farouk Ben Mustapha på trening denne uken. På overtid ble han liggende nede, og Tunisia kunne blitt nødt til å sette en utespiller i mål, men det slapp laget iallfall.
Panama tapte 0-3 for Belgia og 1-6 for England. 1-2-tapet på Mordovia Arena i byen Saransk 520 mil øst for Moskva gjorde at VM-debutanten med fire millioner innbyggere endte uten poeng. Panama tapte også for Norge i oppkjøringen til mesterskapet.
(©NTB)
Onsdag 17. oktober 2018
VINN-VINN: Uansett hva KrF velger, vil Frp vinne på det, mener flere i Frp. – Vi er relativt gode på å være i opposisjon, sier Per-Willy Amundsen.
Onsdag 17. oktober 2018
LÅST: Theresa May hevder å se «reell framgang», men trues med en avtaleløs brexit. Flere briter foretrekker imidlertid en «no deal»-løsning foran andre alternativer.
Onsdag 17. oktober 2018
To småforlag føler seg ført bak lyset av Kulturrådets innkjøpsordning. – Det føles som om de har rappa bøkene våre, sier forlegger Andreas Høy Knudsen.
Onsdag 17. oktober 2018
• VGs sak «Tre brødre på Tolga» avdekket grove overtramp fra kommune og helsevesen mot de tre brødrene Lars Peder, Arvid og Magnus Holøyen. De tre fikk alle diagnosen psykisk utviklingshemmet, uten at de fikk vite om det og uten utredning.
Tirsdag 16. oktober 2018
UT: 260 par har blitt nektet opphold i Norge siden 2017 på grunn av regler mot tvangsekteskap. Også frivillige ekteskap rammes, innrømmer Utlendingsnemnda.
Tirsdag 16. oktober 2018
To av tre menn er bekymret for feilaktige anklager om seksuell trakassering etter metoo.
Tirsdag 16. oktober 2018
ADVARER: Saudi-Arabia lover å svare enhver reaksjon på Khashoggi-saken med «enda sterkere tiltak». Det kan få følger for verdens­økonomien.
Tirsdag 16. oktober 2018
• Noen av Norges mest toneangivende politiske kommentatorer har de siste dagene satt i gang et regelrett hardkjør mot Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide. De karakteriserer hans forsøk på å få partiet med seg over blokkgrensa som...
Mandag 15. oktober 2018
GA OPP: Ulf Kristersson gir opp første forsøk på å danne regjering. Nå får trolig Stefan Löfven sjansen. – Ligger an til en Löfven-regjering, sier statsviter.
Mandag 15. oktober 2018
• «Skjebnedagen», kalte de den. Onsdag i forrige uke hadde de ansatte i Danmarks Radio (DR) fått beskjed om å være tilgjengelige fra klokka åtte om morgenen. Da telefonene sluttet å kime to timer seinere, hadde 205 medarbeidere fått sparken.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk