Søndag 24. juni 2018
Fotballgleden tilbake i Drammen – feide Ranheim av banen
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Publisert: 24 Juni 20:22
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Smilene er tilbake på Marienlyst stadion. Særlig det offensive samspillet gleder både spillere og tilskuerne etter en trang sesonginnledning. Tor Ole Skullerud trakk seg som Godset-trener i starten av juni.
Flere av spillerne har innrømmet at de savnet friere tøyler offensivt. Ingebretsen på sin side har vært veldig opptatt av at SIF skal være mer fremoverrettet. «BP» har hatt flere individuelle samtaler med spillerne etter at han ble vikarmanager.
En kunne se både lettelsen og gleden i Ingebretsens ansikt der han koste seg på sidelinjen mot slutten av kampen.
– Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Jeg føler vi har kontroll. Det var deilig å se noen av målene vi scoret. Det er slik vi ønsker å fremstå, sa Ingebretsen til Eurosport.
Helt fornøyd var han likevel ikke.
– Vi må angripe med balanse. Det blir viktig, for vi tømmer oss litt og det gjør at det er mulig å kontre på oss, sa SIFs vikartrener.

Som NorthugSøndagens 3-0-seier mot overraskelseslaget Ranheim fortsatte den gode trenden for Strømsgodset. Nylig slo SIF ut trønderne i cupen.
– Det ble blytungt etter hvert. Vi hang ikke helt sammen verken offensivt eller defensivt. Vi fikk en tung start og slet med å komme oss etter det.
– Det er litt som Petter Northug når han ikke har en sjanse. Han gir fullstendig opp når han ikke har en mulighet. Vi må nok justere bortebanespillet, sa Ranheims ettertraktede Mads Reginiussen.
Han takket nylig nei til byrival Rosenborg.

Eggen-tabbeMarcus Pedersen befestet sin rolle som toppscorer i Eliteserien ta han iskaldt satte inn 1-0 fra 17-18 meter etter ni minutter. Ranheim så ut til å ha god kontroll da forsvarer Christian Eggen Rismark skulle bygge opp et angrep bakfra, men han gikk seg fast i en våken Bassel Jradi.
Og plutselig kunne en umarkert Pedersen skyte inn scoring nummer elleve for sesongen.
Ranheims Michael Karlsen skjøt i tverrliggeren etter 39 minutter, men det var ikke trøndernes dag i varmen. For bare minutter senere kunne Jradi legge på til 2-0 fra kort hold etter glimrende SIF-samspill på venstrekanten. Jonathan Parr og Eirik Ulland Andersen spilte seg gjennom før Jradi scoret sitt første mål for sesongen.

Selges?Det kan ha vært Jradis siste mål for Godset. Han er sterkt ønsket av klubber i utlandet i sommervinduet. Playmakeren skjøt i stolpen etter at timen var spilt og viste flere reprise av de fine taktene fra i fjor høst.
– Det var godt. Vi spiller veldig godt. Vi kontrollerte kampen, presset godt og spilte ballen rundt, sa Jradi.
– Det tror jeg ikke. Jeg har kontrakt til vinteren. Kommer det et bud som klubben aksepterer, forsvinner jeg. Jeg vet ikke om det var min siste kamp, jeg tror ikke det, sa dansken videre til Eurosport om overgangsspekulasjonene.
Kampen ble punktert da Ulland Andersen curlet inn 3-0 oppe i hjørnet fire minutter etter Jradis stolpetreff.
Med seieren har Strømsgodset fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Sensasjonslaget Ranheim henger fortsatt med i toppen. Fem poeng skiller opp til ledende Brann (spiller mandag). Og selv med tapet i Drammen, er Ranheim hele ti poeng foran SIF, som før sesongen var spådd å kjempe i toppen.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk