Søndag 24. juni 2018
Fotballgleden tilbake i Drammen – feide Ranheim av banen
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Publisert: 24 Juni 20:22
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Smilene er tilbake på Marienlyst stadion. Særlig det offensive samspillet gleder både spillere og tilskuerne etter en trang sesonginnledning. Tor Ole Skullerud trakk seg som Godset-trener i starten av juni.
Flere av spillerne har innrømmet at de savnet friere tøyler offensivt. Ingebretsen på sin side har vært veldig opptatt av at SIF skal være mer fremoverrettet. «BP» har hatt flere individuelle samtaler med spillerne etter at han ble vikarmanager.
En kunne se både lettelsen og gleden i Ingebretsens ansikt der han koste seg på sidelinjen mot slutten av kampen.
– Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Jeg føler vi har kontroll. Det var deilig å se noen av målene vi scoret. Det er slik vi ønsker å fremstå, sa Ingebretsen til Eurosport.
Helt fornøyd var han likevel ikke.
– Vi må angripe med balanse. Det blir viktig, for vi tømmer oss litt og det gjør at det er mulig å kontre på oss, sa SIFs vikartrener.

Som NorthugSøndagens 3-0-seier mot overraskelseslaget Ranheim fortsatte den gode trenden for Strømsgodset. Nylig slo SIF ut trønderne i cupen.
– Det ble blytungt etter hvert. Vi hang ikke helt sammen verken offensivt eller defensivt. Vi fikk en tung start og slet med å komme oss etter det.
– Det er litt som Petter Northug når han ikke har en sjanse. Han gir fullstendig opp når han ikke har en mulighet. Vi må nok justere bortebanespillet, sa Ranheims ettertraktede Mads Reginiussen.
Han takket nylig nei til byrival Rosenborg.

Eggen-tabbeMarcus Pedersen befestet sin rolle som toppscorer i Eliteserien ta han iskaldt satte inn 1-0 fra 17-18 meter etter ni minutter. Ranheim så ut til å ha god kontroll da forsvarer Christian Eggen Rismark skulle bygge opp et angrep bakfra, men han gikk seg fast i en våken Bassel Jradi.
Og plutselig kunne en umarkert Pedersen skyte inn scoring nummer elleve for sesongen.
Ranheims Michael Karlsen skjøt i tverrliggeren etter 39 minutter, men det var ikke trøndernes dag i varmen. For bare minutter senere kunne Jradi legge på til 2-0 fra kort hold etter glimrende SIF-samspill på venstrekanten. Jonathan Parr og Eirik Ulland Andersen spilte seg gjennom før Jradi scoret sitt første mål for sesongen.

Selges?Det kan ha vært Jradis siste mål for Godset. Han er sterkt ønsket av klubber i utlandet i sommervinduet. Playmakeren skjøt i stolpen etter at timen var spilt og viste flere reprise av de fine taktene fra i fjor høst.
– Det var godt. Vi spiller veldig godt. Vi kontrollerte kampen, presset godt og spilte ballen rundt, sa Jradi.
– Det tror jeg ikke. Jeg har kontrakt til vinteren. Kommer det et bud som klubben aksepterer, forsvinner jeg. Jeg vet ikke om det var min siste kamp, jeg tror ikke det, sa dansken videre til Eurosport om overgangsspekulasjonene.
Kampen ble punktert da Ulland Andersen curlet inn 3-0 oppe i hjørnet fire minutter etter Jradis stolpetreff.
Med seieren har Strømsgodset fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Sensasjonslaget Ranheim henger fortsatt med i toppen. Fem poeng skiller opp til ledende Brann (spiller mandag). Og selv med tapet i Drammen, er Ranheim hele ti poeng foran SIF, som før sesongen var spådd å kjempe i toppen.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk