Søndag 24. juni 2018
Taylor ga Tromsø knallsterk borteseier
Tromsø havnet under to ganger mot Sarpsborg, men dro likevel hjem med 3-2-seier. To minutter før slutt avgjorde Robert Taylor etter et dribleshow.
Publisert: 24 Juni 20:51
Tromsø havnet under to ganger mot Sarpsborg, men dro likevel hjem med 3-2-seier. To minutter før slutt avgjorde Robert Taylor etter et dribleshow.
Finnen banket inn vinnermålet etter en strålende prestasjon. Midtbanemannen fikk ballen, skrudde opp farten og tok seg lekent forbi tre Sarpsborg-spillere. Til slutt satte han inn 3-2 mellom vertenes målvakt Aslak Falch og stolpen.
Tromsø utlignet til 2-2 fem minutter tidligere. Da fikk Jostein Gundersen stå merkelig alene da han bredsidet inn utligningen etter et hjørnesparket fra Morten Gamst Pedersen.
Før det så Sarpsborg ut til å ha los på sin tredje strake hjemmeseier i Eliteserien, men laget måtte se alt glippe i sluttminuttene. Tromsøs seier var svært kruttsterk. Det er sjelden at et bortelag reiser fra Sarpsborg med tre poeng. Før søndagens kamp hadde østfoldingene kun tapt én av sine 18 siste på eget gress.

VeggspillI det 67. minutt dunket kaptein Joachim Thomassen inn 2-1 for hjemmelaget. Han la ballen lavt i nettet forbi TIL-målvakt Gudmund Kongshavn. Scoringen kom etter pent veggspill. Da struttet Sarpsborg som en vinner en liten stund, men ble på tampen brutalt felt for svakt forsvarsspill.
Mikkel Agger ga sarpingene 1-0 før ti minutter var spilt i solskinnet. Han satte ballen i nettet i kjølvannet av en frisparksituasjon.
Tromsø var ikke helt på hugget i første omgang. Gjestene kom til sin eneste sjanse etter en forferdelig pasning fra Joonas Tamm. Taylor skjøt rett på Falch og det ble ingen scoring ut av det.
– Vi hadde en tøff pauseprat. Der snakket vi om å vise karakter og å vise hvem vi er, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.

Gikk forbiValakaris alvorsprat fungerte, for rett etter sidebytte klaffet det for Tromsø. Lasse Nilsen avsluttet fra skrått hold da ballen snek seg forbi Sarpsborgs sisteskanse. Keeperspillet var ikke akkurat overbevisende.
TIL hadde et initiativ i kampen etter 1-1. De klarte å holde Geir Bakkes lag unna målsjanser, men så smalt det da Thomassen ble spilt gjennom etter et vakkert angrep. Sarpsborg-fansen jublet og trodde dette gikk veien.
Slik ble det ikke. TIL slo hardt tilbake mot slutten og sikret sin andre borteseier i år. Med seieren tok de seg også forbi Sarpsborg på tabellen. Klubben står med 23 poeng mot østfoldingenes 22.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk