Søndag 24. juni 2018
Taylor ga Tromsø knallsterk borteseier
Tromsø havnet under to ganger mot Sarpsborg, men dro likevel hjem med 3-2-seier. To minutter før slutt avgjorde Robert Taylor etter et dribleshow.
Publisert: 24 Juni 20:51
Tromsø havnet under to ganger mot Sarpsborg, men dro likevel hjem med 3-2-seier. To minutter før slutt avgjorde Robert Taylor etter et dribleshow.
Finnen banket inn vinnermålet etter en strålende prestasjon. Midtbanemannen fikk ballen, skrudde opp farten og tok seg lekent forbi tre Sarpsborg-spillere. Til slutt satte han inn 3-2 mellom vertenes målvakt Aslak Falch og stolpen.
Tromsø utlignet til 2-2 fem minutter tidligere. Da fikk Jostein Gundersen stå merkelig alene da han bredsidet inn utligningen etter et hjørnesparket fra Morten Gamst Pedersen.
Før det så Sarpsborg ut til å ha los på sin tredje strake hjemmeseier i Eliteserien, men laget måtte se alt glippe i sluttminuttene. Tromsøs seier var svært kruttsterk. Det er sjelden at et bortelag reiser fra Sarpsborg med tre poeng. Før søndagens kamp hadde østfoldingene kun tapt én av sine 18 siste på eget gress.

VeggspillI det 67. minutt dunket kaptein Joachim Thomassen inn 2-1 for hjemmelaget. Han la ballen lavt i nettet forbi TIL-målvakt Gudmund Kongshavn. Scoringen kom etter pent veggspill. Da struttet Sarpsborg som en vinner en liten stund, men ble på tampen brutalt felt for svakt forsvarsspill.
Mikkel Agger ga sarpingene 1-0 før ti minutter var spilt i solskinnet. Han satte ballen i nettet i kjølvannet av en frisparksituasjon.
Tromsø var ikke helt på hugget i første omgang. Gjestene kom til sin eneste sjanse etter en forferdelig pasning fra Joonas Tamm. Taylor skjøt rett på Falch og det ble ingen scoring ut av det.
– Vi hadde en tøff pauseprat. Der snakket vi om å vise karakter og å vise hvem vi er, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.

Gikk forbiValakaris alvorsprat fungerte, for rett etter sidebytte klaffet det for Tromsø. Lasse Nilsen avsluttet fra skrått hold da ballen snek seg forbi Sarpsborgs sisteskanse. Keeperspillet var ikke akkurat overbevisende.
TIL hadde et initiativ i kampen etter 1-1. De klarte å holde Geir Bakkes lag unna målsjanser, men så smalt det da Thomassen ble spilt gjennom etter et vakkert angrep. Sarpsborg-fansen jublet og trodde dette gikk veien.
Slik ble det ikke. TIL slo hardt tilbake mot slutten og sikret sin andre borteseier i år. Med seieren tok de seg også forbi Sarpsborg på tabellen. Klubben står med 23 poeng mot østfoldingenes 22.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk