Lørdag 23. juni 2018
Fransk prest slo baby under dåp
En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Publisert: 23 Juni 02:27
En katolsk prest er suspendert etter at han ble filmet mens han smekket til en baby under en dåpsseremoni i Frankrike.
Videoen ble lagt ut på sosiale medier, der den vakte kraftig fordømmelse.
I videoen kan man høre at forsamlingen gisper når den 89 år gamle presten klasker til babyen han holder. Like før hadde han bedt babyen om å «være stille». Få sekunder senere smekker presten igjen til dåpsbarnet.
Foreldrene er tydelig sjokkert, og de klarte etter hvert å frigjøre barnet fra prestens grep i kirken i Champeaux, rundt fem mil sørøst for Paris.
– Tapet av selvbeherskelse kan tilskrives at den eldre presten er sliten, men det er ingen unnskyldning, sier bispedømmet i Meaux, som presten tilhører, i en uttalelse.
Presten kommer inntil videre verken til å få lede gudstjenester eller holde dåp- eller bryllupsseremonier, heter det videre.
– Barnet vrælte, og jeg var nødt til å snu hodet hans slik at jeg kunne helle vannet. Jeg sa «vær stille», men han ville ikke roe seg, sier presten til radiostasjonen France info fredag.
– Det var noe midt imellom et kjærtegn og et lite klask. Jeg prøvde å roe ham ned, jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle gjøre, sier den 89 år gamle presten videre.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk