Lørdag 23. juni 2018
Zucca med liten tro på NHL-kamp på norsk jord
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
Publisert: 23 Juni 09:36
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
– Når Norge som land får ut finger'n og bygger noen idrettsanlegg, har nok jeg lagt opp, for å si det sånn, sier den 30 år gamle New York Rangers-stjernen til NTB.
11. august har han med seg en hel haug av NHL-stjerner for å spille veldedighetskamp på Ullevaal stadion i «Summer Classic», men noen NHL-kamp på norsk jord ser han på som svært lite sannsynlig i løpet av sin aktive spillerkarriere.
I november 2017 ble to grunnspillkamper i NHL spilt i Globen i Sverige. I år skal Global Series innom finske Helsinki, men det aldri har blitt arrangert i Norge.
Zucca mener det må større haller til for at det ypperste selskap innen ishockey vil forflytte seg til Norge for noen dager.
– Det er nok noen år unna, ja. Vi må ha noen større arenaer enn det vi har her. Vi er ganske sent utviklet på det med å lære å bygge, virker det som. Det går jo fortere nede i Tanzania, sier han og legger til.
– Ikke for å være slem, men vi har ikke noen store nok haller, og det virker ikke som det er blitt prioritert å bygge store idrettsanlegg i Norge de siste årene. At det kommer kunstgressbaner er kanskje det viktigste, men det er også viktig å ha en arena som vi kan vise fram som et stolt møtepunkt på enten landslagskamper eller hva det måtte være. Det har vi ikke.

Bygger laget på nytt30-åringen er en stor stjerne i verdens beste ishockeyliga. 1. januar i år deltok han i årets NHL Winter Classic da hans New York Rangers møtte Buffalo Sabres i New York.
Hans New York-lag gjennomført en meget svak fjorårssesong og gikk glipp av en plass i sluttspillet. Flere store profiler er borte fra klubben, som nå ønsker å bygge på nytt med unge stortalenter.
– Vi har masse unge spillere, men vi må få noen andre også, hvis ikke blir det en veldig tung sesong igjen. Det er klart det vil ta noen år før vi er tilbake i toppen når vi skal bygge opp laget på nytt, men klubben har sagt at det skal være en kort gjenoppbyggingsperiode, forteller han.

Kan forlate RangersVeteranen har, i likhet med flere andre Rangers-profiler, vært linket vekk fra klubben i lang tid.
Rangers-laget hadde i natt tre valg i den første runden av draften, og kunne i realiteten byttet bort Zuccarello mot et høyere eller flere draftvalg.
Nordmannen er imidlertid fortsatt under kontrakt med klubben fra New York, men ryktene vil fortsette utover sommeren.
1. juli har 30-åringen mulighet til å signere en kontraktsforlengelse med Rangers ettersom det da er under ett år til hans nåværende går ut.
Aller helst ønsker han å bli i klubben som spiller i det han omtaler som sitt andre hjem.
– Det er det jeg har lyst til, men skjer det (å bli tradet), så er det nye utfordringer, og det får man bare ta på strak arm. New York er mitt andre hjem og det er med fansen og i den klubben jeg trives best. Jeg blir jo veldig lei meg om jeg må dra, men samtidig handler det da om å se fram mot nye utfordringer.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk