Lørdag 23. juni 2018
Zucca med liten tro på NHL-kamp på norsk jord
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
Publisert: 23 Juni 09:36
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
– Når Norge som land får ut finger'n og bygger noen idrettsanlegg, har nok jeg lagt opp, for å si det sånn, sier den 30 år gamle New York Rangers-stjernen til NTB.
11. august har han med seg en hel haug av NHL-stjerner for å spille veldedighetskamp på Ullevaal stadion i «Summer Classic», men noen NHL-kamp på norsk jord ser han på som svært lite sannsynlig i løpet av sin aktive spillerkarriere.
I november 2017 ble to grunnspillkamper i NHL spilt i Globen i Sverige. I år skal Global Series innom finske Helsinki, men det aldri har blitt arrangert i Norge.
Zucca mener det må større haller til for at det ypperste selskap innen ishockey vil forflytte seg til Norge for noen dager.
– Det er nok noen år unna, ja. Vi må ha noen større arenaer enn det vi har her. Vi er ganske sent utviklet på det med å lære å bygge, virker det som. Det går jo fortere nede i Tanzania, sier han og legger til.
– Ikke for å være slem, men vi har ikke noen store nok haller, og det virker ikke som det er blitt prioritert å bygge store idrettsanlegg i Norge de siste årene. At det kommer kunstgressbaner er kanskje det viktigste, men det er også viktig å ha en arena som vi kan vise fram som et stolt møtepunkt på enten landslagskamper eller hva det måtte være. Det har vi ikke.

Bygger laget på nytt30-åringen er en stor stjerne i verdens beste ishockeyliga. 1. januar i år deltok han i årets NHL Winter Classic da hans New York Rangers møtte Buffalo Sabres i New York.
Hans New York-lag gjennomført en meget svak fjorårssesong og gikk glipp av en plass i sluttspillet. Flere store profiler er borte fra klubben, som nå ønsker å bygge på nytt med unge stortalenter.
– Vi har masse unge spillere, men vi må få noen andre også, hvis ikke blir det en veldig tung sesong igjen. Det er klart det vil ta noen år før vi er tilbake i toppen når vi skal bygge opp laget på nytt, men klubben har sagt at det skal være en kort gjenoppbyggingsperiode, forteller han.

Kan forlate RangersVeteranen har, i likhet med flere andre Rangers-profiler, vært linket vekk fra klubben i lang tid.
Rangers-laget hadde i natt tre valg i den første runden av draften, og kunne i realiteten byttet bort Zuccarello mot et høyere eller flere draftvalg.
Nordmannen er imidlertid fortsatt under kontrakt med klubben fra New York, men ryktene vil fortsette utover sommeren.
1. juli har 30-åringen mulighet til å signere en kontraktsforlengelse med Rangers ettersom det da er under ett år til hans nåværende går ut.
Aller helst ønsker han å bli i klubben som spiller i det han omtaler som sitt andre hjem.
– Det er det jeg har lyst til, men skjer det (å bli tradet), så er det nye utfordringer, og det får man bare ta på strak arm. New York er mitt andre hjem og det er med fansen og i den klubben jeg trives best. Jeg blir jo veldig lei meg om jeg må dra, men samtidig handler det da om å se fram mot nye utfordringer.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk