Onsdag 20. juni 2018
Katastrofemåling for Ap i Bergen
På Bergens Tidendes partibarometer for Bergen får Arbeiderpartiet en oppslutning på bare 23,2 prosent. Dermed er mer enn en av tre velgere borte.
Publisert: 20 Juni 08:21
På Bergens Tidendes partibarometer for Bergen får Arbeiderpartiet en oppslutning på bare 23,2 prosent. Dermed er mer enn en av tre velgere borte.
Arbeiderpartiet faller helle 14,6 prosentpoeng siden siste kommunevalg i 2015, skriver Bergens Tidende.
Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet mister omtrent like mange velgere til SV og Høyre.
Høyre får 34,8 prosent og dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre igjen blitt Bergens klart største parti, slik det var i mange år fram til bybanebråket splittet partiet i 2014. Året etter endte valgresultatet på rekordlave 22,1 prosent.
– Vi er veldig glade for dette resultatet. Vi holder oss stabilt og ligger der vi ønsker å ligge. Vi mener at Bergen er en borgerlig by, og denne målingen viser at innbyggerne ønsker et skifte nå, sier Høyres gruppeleder, Hilde Onarheim (H).
Tross borgerlig jubel er SV Bergens tredje største parti på denne målingen, med hele 11,8 prosent, nesten 5 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget.
Frp er på fjerdeplass med en oppslutning på 10,2 prosent, som er halvannet prosentpoeng mer enn i 2015.
De to andre partiene i Bergen som regjerer sammen med Ap, er Venstre og KrF. De to får henholdsvis 4,5 og 4,3 prosent oppslutning på målingen. I 2015 hadde disse to partiene 5,5 og 6 prosent oppslutning.
MDG har også kollapset i Bergen. På denne målingen får partiet 2,3 prosent. Ved kommunevalget for tre år siden var resultatet 6 prosent.
Totalt ville de tre byrådspartiene Bergen mistet hele 12 av de 34 bystyremandatene de fikk etter forrige kommunevalg om dette var valgresultatet.
Målingen er basert på 601 telefonintervjuer fra 12. til 15. juni i år og er gjort av Respons Analyse. Feilmarginen på målingen er mellom 2,5 og 4 prosentpoeng.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk