Onsdag 20. juni 2018
Katastrofemåling for Ap i Bergen
På Bergens Tidendes partibarometer for Bergen får Arbeiderpartiet en oppslutning på bare 23,2 prosent. Dermed er mer enn en av tre velgere borte.
Publisert: 20 Juni 08:21
På Bergens Tidendes partibarometer for Bergen får Arbeiderpartiet en oppslutning på bare 23,2 prosent. Dermed er mer enn en av tre velgere borte.
Arbeiderpartiet faller helle 14,6 prosentpoeng siden siste kommunevalg i 2015, skriver Bergens Tidende.
Bakgrunnstallene viser at Arbeiderpartiet mister omtrent like mange velgere til SV og Høyre.
Høyre får 34,8 prosent og dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre igjen blitt Bergens klart største parti, slik det var i mange år fram til bybanebråket splittet partiet i 2014. Året etter endte valgresultatet på rekordlave 22,1 prosent.
– Vi er veldig glade for dette resultatet. Vi holder oss stabilt og ligger der vi ønsker å ligge. Vi mener at Bergen er en borgerlig by, og denne målingen viser at innbyggerne ønsker et skifte nå, sier Høyres gruppeleder, Hilde Onarheim (H).
Tross borgerlig jubel er SV Bergens tredje største parti på denne målingen, med hele 11,8 prosent, nesten 5 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget.
Frp er på fjerdeplass med en oppslutning på 10,2 prosent, som er halvannet prosentpoeng mer enn i 2015.
De to andre partiene i Bergen som regjerer sammen med Ap, er Venstre og KrF. De to får henholdsvis 4,5 og 4,3 prosent oppslutning på målingen. I 2015 hadde disse to partiene 5,5 og 6 prosent oppslutning.
MDG har også kollapset i Bergen. På denne målingen får partiet 2,3 prosent. Ved kommunevalget for tre år siden var resultatet 6 prosent.
Totalt ville de tre byrådspartiene Bergen mistet hele 12 av de 34 bystyremandatene de fikk etter forrige kommunevalg om dette var valgresultatet.
Målingen er basert på 601 telefonintervjuer fra 12. til 15. juni i år og er gjort av Respons Analyse. Feilmarginen på målingen er mellom 2,5 og 4 prosentpoeng.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk