Tirsdag 19. juni 2018
Bergens nye gater får kvinnenavn
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
Publisert: 19 Juni 07:42
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
– Nå får det være måte på. Det ser ut som at i Bergen og alle andre byer har bare menn gjort noe som gjør det verdt at de kommer på sokkel eller får gater oppkalt etter seg, sier SVs Oddny Miljeteig til NRK.
Hun har nå fått med seg flertallet i Bergen bystyre på å prioritere kvinner når nye gater skal få navn, men ville helst gått enda lenger. Miljeteig ønsker egentlig at ingen menn får oppkalt nye gater etter seg de neste årene – med ett unntak: Valgforsker Frank Aarebrot som døde i september i fjor.
– Men bortsett fra han ser jeg ikke noen menn som fortjener å gå foran noen damer, sier Miljeteig.
Fremskrittspartiet er på den annen side det eneste partiet i Bergen bystyre som ikke vil være med på Miljeteigs kvinnedugnad.
– Vi har en historie bak oss der menn dominerte for det meste. Kvinnene hadde en annen rolle enn i dag, og da er det naturlig at det blir slik. Det er innsatsen man har gjort for byen som skal avgjøre om man får navnet sitt på en gate. Ikke om man er kvinne eller mann, sier gruppeleder Tor Woldseth.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk