Tirsdag 19. juni 2018
Bergens nye gater får kvinnenavn
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
Publisert: 19 Juni 07:42
Flertallet i bystyret i Bergen beslutter denne uka å prioritere kvinner når gater i byen skal få nye gatenavn.
– Nå får det være måte på. Det ser ut som at i Bergen og alle andre byer har bare menn gjort noe som gjør det verdt at de kommer på sokkel eller får gater oppkalt etter seg, sier SVs Oddny Miljeteig til NRK.
Hun har nå fått med seg flertallet i Bergen bystyre på å prioritere kvinner når nye gater skal få navn, men ville helst gått enda lenger. Miljeteig ønsker egentlig at ingen menn får oppkalt nye gater etter seg de neste årene – med ett unntak: Valgforsker Frank Aarebrot som døde i september i fjor.
– Men bortsett fra han ser jeg ikke noen menn som fortjener å gå foran noen damer, sier Miljeteig.
Fremskrittspartiet er på den annen side det eneste partiet i Bergen bystyre som ikke vil være med på Miljeteigs kvinnedugnad.
– Vi har en historie bak oss der menn dominerte for det meste. Kvinnene hadde en annen rolle enn i dag, og da er det naturlig at det blir slik. Det er innsatsen man har gjort for byen som skal avgjøre om man får navnet sitt på en gate. Ikke om man er kvinne eller mann, sier gruppeleder Tor Woldseth.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk