Mandag 18. juni 2018
Koepka vant US Open for andre året på rad
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Publisert: 18 Juni 02:34
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Dermed ble fasiten for 28-åringen 75-66-72-68 etter de fire dagene på golfklubben Shinnecock Hills og totalt ett slag over banens par.
Koepka lå sju slag over par etter de 25 første hullene i begynnelsen av sin jakt på å forsvare fjorårets tittel før han startet storspillet.
Fleetwood satte press på Koepka med å gå siste runden på 63 slag og tangerte US Open-rekorden for lavest antall slag på en runde, men Koepka holdt roen og havnet til slutt ett slag foran Fleetwood.
Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen alene med to slag mer enn Koepka.

– Utrolig– Det føles så godt å holde denne igjen! sa Koepka med Major-trofeet i hendene.
– Det har ikke sunket inn ennå. Det er utrolig. Jeg tror ikke jeg kunne drømme om å vinne to år på rad.
Koepka spilte sin første Major-turnering for året etter å ha mistet Masters i april på grunn av en alvorlig skade i vristen.
Søndagens avsluttende runde begynte med 15 golfere som var fire slag unna ledelsen. Men da det var over, var det kun fire spillere fire slag unna Koepka. Kun 24 spillere kom innenfor 10 slag unna vinneren.

Reitan historiskUnge Kristoffer Reitan ble den første nordmannen til å kvalifisere seg til turneringen. Han fikk en stor, men vanskelig opplevelse under de tøffe forholdene. Etter to runder havnet han på 158 slag – 10 slag bak cuten og de 67 spillerne som fikk gå lørdag og søndag.
– Jeg og treneren min prøver alltid å sammenligne meg med verdensklassespillerne. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å komme inn i US Open og spille på samme bane og i samme turnering som dem, sa den 19 år gamle amatøren til NTB før turneringen.
(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk