Mandag 18. juni 2018
Koepka vant US Open for andre året på rad
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Publisert: 18 Juni 02:34
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Dermed ble fasiten for 28-åringen 75-66-72-68 etter de fire dagene på golfklubben Shinnecock Hills og totalt ett slag over banens par.
Koepka lå sju slag over par etter de 25 første hullene i begynnelsen av sin jakt på å forsvare fjorårets tittel før han startet storspillet.
Fleetwood satte press på Koepka med å gå siste runden på 63 slag og tangerte US Open-rekorden for lavest antall slag på en runde, men Koepka holdt roen og havnet til slutt ett slag foran Fleetwood.
Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen alene med to slag mer enn Koepka.

– Utrolig– Det føles så godt å holde denne igjen! sa Koepka med Major-trofeet i hendene.
– Det har ikke sunket inn ennå. Det er utrolig. Jeg tror ikke jeg kunne drømme om å vinne to år på rad.
Koepka spilte sin første Major-turnering for året etter å ha mistet Masters i april på grunn av en alvorlig skade i vristen.
Søndagens avsluttende runde begynte med 15 golfere som var fire slag unna ledelsen. Men da det var over, var det kun fire spillere fire slag unna Koepka. Kun 24 spillere kom innenfor 10 slag unna vinneren.

Reitan historiskUnge Kristoffer Reitan ble den første nordmannen til å kvalifisere seg til turneringen. Han fikk en stor, men vanskelig opplevelse under de tøffe forholdene. Etter to runder havnet han på 158 slag – 10 slag bak cuten og de 67 spillerne som fikk gå lørdag og søndag.
– Jeg og treneren min prøver alltid å sammenligne meg med verdensklassespillerne. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å komme inn i US Open og spille på samme bane og i samme turnering som dem, sa den 19 år gamle amatøren til NTB før turneringen.
(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk