Søndag 17. juni 2018
Omstridt mål ga Sveits 1-1 mot Brasil etter Coutinhos drømmetreff
Philippe Coutinhos kandidat til VMs flotteste mål var ikke nok til å gi Brasil seier i søndagens VM-kamp. Steven Zubers omstridte utligning ga Sveits 1-1.
Publisert: 17 Juni 23:00
Philippe Coutinhos kandidat til VMs flotteste mål var ikke nok til å gi Brasil seier i søndagens VM-kamp. Steven Zubers omstridte utligning ga Sveits 1-1.
Håvard Nordtveits lagkamerat i Hoffenheim feilet med en svak klarering rett til Coutinho da Brasil tok ledelsen, men revansjerte seg da han fikk gå opp alene og nikke inn et hjørnespark. Det var bare fordi han dyttet bort Miranda, hevdet opprørte brasilianere, som senere mente seg snytt for et straffespark.
– Jeg ble dyttet ut av veien. Det finnes video av det, og dommeren kunne ha sett på den, men det skjedde ikke, sa Miranda etter kampen.
– Det endte uavgjort, men dette var bare begynnelsen for oss. Vi visste at det ikke ville bli en lett kamp.
Brasil ble uten seier i sin åpningskamp i VM for første gang siden 1978 (1-1 mot Sverige). Ni strake seirer var fasit siden da.
Coutinho sendte Brasil-tilhengerne til himmels med et skudd så vakkert at det vil bli vanskelig å overgå. Det var spilt 19 minutter da Coutinho, Neymar og Marcelo kombinerte på siden, og sistnevnte la inn fra venstre. Steven Zuber nikket ballen ut, men rett til Coutinho.
Barcelona-stjernen dempet ballen rett utenfor venstre hjørne av 16-meteren, tok et par steg og ga den perfekt skru med innsiden av høyrefoten. I en perfekt bananbue svingte ballen inn i mål via lengste stolpe, langt utenfor keeper Yann Sommers rekkevidde.
Dermed kunne Brasil endelig juble for en VM-scoring igjen, etter at mesterskapet på hjemmebane i 2014 endte med tårer og fortvilelse med 1-10 på de to siste kampene.

Tempo og ferdigheterNeymar, som mistet både semifinale og bronsekamp i det mesterskapet med skade, hadde ristet av seg sin fotskade og spilte fra start i Rostov. Brasil viste tempo og ferdigheter som i perioder ga sveitserne store problemer.
Den første sjansen kom etter 11 minutter, da Coutinho og Neymar kombinerte på kant og Fabian Schär misset sitt klareringsforsøk. Ballen falt til Paulinho på nesten blank goal, men Sommer fikk fingrene på hans halvtreff og sørget for at ballen gikk utenfor.
Ellers greide ingen av lagene å få til en avslutning på mål i første omgang. Brasil tettet godt igjen bakover og ga ikke sveitserne skyggen av en sjanse, men greide heller ikke selv å sette Sommer på alvorlige prøver i jakten på et mål som kunne punktert kampen.
Det straffet seg tidlig i annen omgang, mot et sveitsisk lag som kom på banen igjen med større besluttsomhet. Zuber revansjerte seg for sin svake klarering på baklengsmålet da han i det 50. minutt nikket inn et hjørnespark fra Xherdan Shaqiri.

ProtesterDet førte til voldsomme brasilianske protester. Zuber ga Miranda en liten dytt før han helt alene hoppet opp og styrte ballen i mål. Brasilianerne mente det burde kvalifisere til frispark, men ble kontant avvist av dommeren.
César Ramos fra Mexico ble ikke mer populær i Brasil da han i det 74. minutt vinket spillet videre da Gabriel Jesus gikk i bakken etter å ha blitt holdt av innbytter Manuel Akanji. Begge situasjonene var slik at det kunne forsvares å blåse, men det var samtidig situasjoner som dommere ofte lar gå uten sanksjoner, og VAR-assistentene grep ikke inn.
Brasil jaget et seiersmål med størst vilje og intensitet, men med unntak for Coutinhos drømmetreff sto ikke avslutningene i klasse med spillet for øvrig. Gang på gang forsvant gultrøyenes skuddforsøk over, utenfor eller ble blokkert.
I siste minutt var Roberto Firmino nær vinnermål da han nikket et frispark mot mål. Sommer svarte med en kjemperedning, før Miranda på overtid skjøt centimeter utenfor.
Ett minutt på overtid av overtiden måtte Schär redde Renato Augustos avslutning nesten på streken.
Sveits hadde all grunn til å si seg fornøyd med at det ble poeng.

(©NTB)
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk,...
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.
Torsdag 20. september 2018
• I en kortleder mandag gjengir Dagens Næringsliv et regnestykke Finansdepartementet har gjort på vegne av Høyre-politiker Heidi Nordby Lunde om hvor mye penger Norge ville spart med sykefravær på svensk nivå. Svaret er ti milliarder. «Helt...
Torsdag 20. september 2018
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) mener medie­bransjen må forstå at staten ikke kan betale hundrevis av millioner kroner for å få delt ut aviser over hele landet.
Torsdag 20. september 2018
«TAUTREKKING»: Libya-utvalgets rapport kaster nytt lys over forhandlingene innad i regjeringen da de rødgrønne i juni 2011 forlenget bombingen av Libya med fem uker.
Onsdag 19. september 2018
Kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) vil opprette en egen pressestøtteordning for Oslo-aviser. – Vi ønsker en bredere offentlighet av hensyn til lokal­demokratiet, sier hun.
Onsdag 19. september 2018
• Vladimir Putin og Recep Tayyip Erdogan ble mandag enige om å opprette en demilitarisert sone på 15 til 25 kilometer mellom syriske styrker og Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria. Regjerings­styrkene har nå gjenerobret to tredeler av...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk