Søndag 17. juni 2018
Omstridt mål ga Sveits 1-1 mot Brasil etter Coutinhos drømmetreff
Philippe Coutinhos kandidat til VMs flotteste mål var ikke nok til å gi Brasil seier i søndagens VM-kamp. Steven Zubers omstridte utligning ga Sveits 1-1.
Publisert: 17 Juni 23:00
Philippe Coutinhos kandidat til VMs flotteste mål var ikke nok til å gi Brasil seier i søndagens VM-kamp. Steven Zubers omstridte utligning ga Sveits 1-1.
Håvard Nordtveits lagkamerat i Hoffenheim feilet med en svak klarering rett til Coutinho da Brasil tok ledelsen, men revansjerte seg da han fikk gå opp alene og nikke inn et hjørnespark. Det var bare fordi han dyttet bort Miranda, hevdet opprørte brasilianere, som senere mente seg snytt for et straffespark.
– Jeg ble dyttet ut av veien. Det finnes video av det, og dommeren kunne ha sett på den, men det skjedde ikke, sa Miranda etter kampen.
– Det endte uavgjort, men dette var bare begynnelsen for oss. Vi visste at det ikke ville bli en lett kamp.
Brasil ble uten seier i sin åpningskamp i VM for første gang siden 1978 (1-1 mot Sverige). Ni strake seirer var fasit siden da.
Coutinho sendte Brasil-tilhengerne til himmels med et skudd så vakkert at det vil bli vanskelig å overgå. Det var spilt 19 minutter da Coutinho, Neymar og Marcelo kombinerte på siden, og sistnevnte la inn fra venstre. Steven Zuber nikket ballen ut, men rett til Coutinho.
Barcelona-stjernen dempet ballen rett utenfor venstre hjørne av 16-meteren, tok et par steg og ga den perfekt skru med innsiden av høyrefoten. I en perfekt bananbue svingte ballen inn i mål via lengste stolpe, langt utenfor keeper Yann Sommers rekkevidde.
Dermed kunne Brasil endelig juble for en VM-scoring igjen, etter at mesterskapet på hjemmebane i 2014 endte med tårer og fortvilelse med 1-10 på de to siste kampene.

Tempo og ferdigheterNeymar, som mistet både semifinale og bronsekamp i det mesterskapet med skade, hadde ristet av seg sin fotskade og spilte fra start i Rostov. Brasil viste tempo og ferdigheter som i perioder ga sveitserne store problemer.
Den første sjansen kom etter 11 minutter, da Coutinho og Neymar kombinerte på kant og Fabian Schär misset sitt klareringsforsøk. Ballen falt til Paulinho på nesten blank goal, men Sommer fikk fingrene på hans halvtreff og sørget for at ballen gikk utenfor.
Ellers greide ingen av lagene å få til en avslutning på mål i første omgang. Brasil tettet godt igjen bakover og ga ikke sveitserne skyggen av en sjanse, men greide heller ikke selv å sette Sommer på alvorlige prøver i jakten på et mål som kunne punktert kampen.
Det straffet seg tidlig i annen omgang, mot et sveitsisk lag som kom på banen igjen med større besluttsomhet. Zuber revansjerte seg for sin svake klarering på baklengsmålet da han i det 50. minutt nikket inn et hjørnespark fra Xherdan Shaqiri.

ProtesterDet førte til voldsomme brasilianske protester. Zuber ga Miranda en liten dytt før han helt alene hoppet opp og styrte ballen i mål. Brasilianerne mente det burde kvalifisere til frispark, men ble kontant avvist av dommeren.
César Ramos fra Mexico ble ikke mer populær i Brasil da han i det 74. minutt vinket spillet videre da Gabriel Jesus gikk i bakken etter å ha blitt holdt av innbytter Manuel Akanji. Begge situasjonene var slik at det kunne forsvares å blåse, men det var samtidig situasjoner som dommere ofte lar gå uten sanksjoner, og VAR-assistentene grep ikke inn.
Brasil jaget et seiersmål med størst vilje og intensitet, men med unntak for Coutinhos drømmetreff sto ikke avslutningene i klasse med spillet for øvrig. Gang på gang forsvant gultrøyenes skuddforsøk over, utenfor eller ble blokkert.
I siste minutt var Roberto Firmino nær vinnermål da han nikket et frispark mot mål. Sommer svarte med en kjemperedning, før Miranda på overtid skjøt centimeter utenfor.
Ett minutt på overtid av overtiden måtte Schär redde Renato Augustos avslutning nesten på streken.
Sveits hadde all grunn til å si seg fornøyd med at det ble poeng.

(©NTB)
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.
Tirsdag 17. juli 2018
• I en legendarisk scene i Quentin Tarantinos film «Reservoir Dogs» («De hensynsløse») fra 1992 sitter en gruppe gangstere på kafé, der de har spist frokost og diskutert et ran. Når de skal gå, sponser sjefen maten, men ber hver enkelt bidra...
Tirsdag 17. juli 2018
INKASSOKRAV: Hvor mye penger har Erna Solberg lovet Nato å bruke på forsvar de neste årene? Det er spørsmålet Bjørnar Moxnes nå krever et klart svar på.
Mandag 16. juli 2018
TØRT: Tørken som nå rammer Østlandet kan bli en del av et normalt ustabilt klima. Det vil ramme jordbruket hardt. – Det er så dårlig at en blir deprimert av å gå i åkeren, sier bonde Anders Klaseie.
Mandag 16. juli 2018
• Et bilde av havna i Bergen på en vindstille og vakker sommerdag har skapt debatt: Bildet, som først ble publisert i Bergens Tidende, viser et grått røykteppe som stiger opp fra en rekke cruiseskip og tåkelegger Bergen sentrum. Skyen...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk