Torsdag 14. juni 2018
Stormløpet mot Hodeida fortsetter
Regjeringsvennlige militssoldater, støttet av soldater fra Emiratene og flere andre land, fortsetter framrykkingen mot havnebyen Hodeida i Jemen.
Publisert: 14 Juni 11:20
Regjeringsvennlige militssoldater, støttet av soldater fra Emiratene og flere andre land, fortsetter framrykkingen mot havnebyen Hodeida i Jemen.
Torsdag ble det meldt om harde kamper ved flyplassen sør for den strategisk viktige byen, som har vært kontrollert av Houthi-opprørerne siden 2014.
Fly fra den saudiledede koalisjonen, som gikk til krig mot houthiene våren 2015, har bombet en rekke mål det siste døgnet, og det meldes om flere titalls drepte.
Ifølge øyenvitner i Hodeida ble det i løpet av en halvtime onsdag ettermiddag gjennomført minst 30 bombetokter mot antatte opprørsmål sør for Hodeida.
Militssoldatene støttes av minst 2.000 soldater fra Emiratene, som er fraktet sjøveien fra en marinebase landet har i Eritrea.
Tusenvis av soldater fra Sudan deltar også ifølge sikkerhetskilder i offensiven mot Hodeida.

Fryktelig valgRussland frykter angrepene vil få katastrofale følger, ikke bare for Hodeidas 600.000 innbyggere, men for hele Jemen.
– Innbyggerne står overfor et fryktelig valg, enten å bli drept i fly- og artilleriangrep, eller dø av sult og sykdommer, heter det i en kunngjøring fra russisk UD.
FN og hjelpeorganisasjoner har alt evakuert sine ansatte fra Hodeida og advarer også mot en katastrofe av dimensjoner.

På randen av sult22 millioner jemenitter er ifølge FN avhengige av matvarehjelp utenfra, og 70 prosent av hjelpen kommer sjøveien til Hodeida.
Det er også frykt for at angrepene mot byen, der det bor rundt 600.000 mennesker, skal føre til store sivile tap og drive hundretusener på flukt.
Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt siden Saudi-Arabia erklærte krig mot Houthi-opprørerne, en krig som ifølge FN har kostet minst 10.000 mennesker livet og såret over 50.000.
Sikkerhetsrådet møtes torsdag til hastemøte for å diskutere utviklingen i Jemen, der FNs spesialutsending Martin Griffiths forgjeves har forsøkt å forhandle fram en våpenhvile.
(©NTB)
Mandag 25. juni 2018
STOPP: Aps Masud Gharahkhani lar seg ikke skremme av asylliberalerne i eget parti. – Får vi ikke kontroll over innvandringen, svikter vi arbeiderklassen, sier han.
Mandag 25. juni 2018
NULLTOLERANSE: Populariteten til Sverigedemokraterna skyldes i stor grad at de tradisjonelle partiene har snakket innvandringskritikerne etter munnen, hevder Nooshi Dadgostar (V).
Mandag 25. juni 2018
Stiftelsen Lovdata har doblet inntektene fra salg av proff-abonnement i løpet av ti år. Direktør Odd Storm-Paulsen mener betaltjenesten er nødvendig for å sikre publikum et godt gratistilbud.
Mandag 25. juni 2018
• Arbeiderpartiet befinner seg for tiden i skjebnefellesskap med sitt svenske søsterparti, Socialdemokraterna. Begge ligger nå på rekordlave 24 prosent oppslutning på gjennomsnittet av alle målinger. I Danmark går det noe bedre, der ligger...
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk