Torsdag 14. juni 2018
Stormløpet mot Hodeida fortsetter
Regjeringsvennlige militssoldater, støttet av soldater fra Emiratene og flere andre land, fortsetter framrykkingen mot havnebyen Hodeida i Jemen.
Publisert: 14 Juni 15:25
Regjeringsvennlige militssoldater, støttet av soldater fra Emiratene og flere andre land, fortsetter framrykkingen mot havnebyen Hodeida i Jemen.
Torsdag ble det meldt om harde kamper ved flyplassen sør for den strategisk viktige byen, som har vært kontrollert av Houthi-opprørerne siden 2014.
Fly fra den saudiledede koalisjonen, som gikk til krig mot houthiene våren 2015, har bombet en rekke mål det siste døgnet, og ifølge helsearbeidere i byen ble minst 30 opprørere og ni soldater fra de regjeringsvennlige styrkene drept torsdag.
Militssoldatene støttes av minst 2.000 soldater fra Emiratene, som er fraktet sjøveien fra en marinebase landet har i Eritrea.
Tusenvis av soldater fra Sudan deltar også ifølge sikkerhetskilder i offensiven mot Hodeida, og det samme gjør et ukjent antall leiesoldater.

Fryktelig valgRussland frykter angrepene vil få katastrofale følger, ikke bare for Hodeidas 600.000 innbyggere, men for hele Jemen.
– Innbyggerne står overfor et fryktelig valg, enten å bli drept i fly- og artilleriangrep, eller dø av sult og sykdommer, heter det i en kunngjøring fra russisk UD.
FN og hjelpeorganisasjoner har alt evakuert sine ansatte fra Hodeida og advarer også mot en katastrofe av dimensjoner.

På randen av sult22 millioner jemenitter er ifølge FN avhengige av matvarehjelp utenfra, og 70 prosent av hjelpen kommer sjøveien til Hodeida.
Flyktninghjelpen opplyser at havnen i Hodeida fortsatt var åpen torsdag, og at fire skip med mat og drivstoff lå ved kai, klare til å losse.
– Folk i området melder om kraftige flyangrep langs kysten og veiene sør for Hodeida. Det er ikke meldt om direkte angrep mot byen, til tross for nærværet av kampfly, opplyser Flyktninghjelpen.

FlyktningerAngrep mot Hodeida, der det bor rundt 600.000 mennesker, kan føre til store sivile tap og drive hundretusener på flukt.
Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt siden Saudi-Arabia erklærte krig mot Houthi-opprørerne, en krig som ifølge FN har kostet minst 10.000 mennesker livet og såret over 50.000.
Sikkerhetsrådet møtes torsdag til hastemøte for å diskutere utviklingen i Jemen, der FNs spesialutsending Martin Griffiths forgjeves har forsøkt å forhandle fram en våpenhvile.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk