Torsdag 14. juni 2018
Rolls-Royce kutter 4.600 jobber
Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
Publisert: 14 Juni 13:13
Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
Selskapet opplyser at nedskjæringene er en del av omorganiseringsarbeidet hos flymotorprodusenten. Nedbemanningene skal gjennomføres innen 2020.
De siste årene har Rolls-Royce hatt utfordringer på grunn av lav etterspørsel etter selskapets flymotorer og andre produkter. Flere tusen ansatte har mistet jobbene også i tidligere nedbemanningsrunder.
55.000 mennesker jobber i Rolls-Royce på verdensbasis, 22.000 av disse i Storbritannia.
I Norge har det vært usikkerhet rundt 1.600 arbeidsplasser i Ålesund og Ulsteinvik fordi selskapet har vurdert å selge mesteparten av sin maritime virksomhet. Selskapet opplyser at kuttet som ble offentliggjort torsdag, ikke påvirker virksomheten til Rolls-Royce Marine AS i Norge.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk