Torsdag 14. juni 2018
Tunisier mistenkt for å ha laget giftvåpen i Tyskland
Tysk påtalemyndighet mener 29-åringen som oppbevarte det ekstremt giftige stoffet ricin i leiligheten sin i Köln, ville lage et biologiske våpen.
Publisert: 14 Juni 12:31
Tysk påtalemyndighet mener 29-åringen som oppbevarte det ekstremt giftige stoffet ricin i leiligheten sin i Köln, ville lage et biologiske våpen.
– Det mistenkes sterkt at intensjonen hans var å produsere biologiske våpen, heter det i en kunngjøring fra påtalemyndigheten.
Så langt er det ikke funnet noe som tyder på at han hadde lagt konkrete planer om et terrorangrep. Men det mistenkes at motivet var knyttet til ekstrem islamisme.
Politi og brannfolk ransaket tirsdag kveld leiligheten hvor mannen bor sammen med sin familie. Eksperter i beskyttelsesdrakter fjernet giftstoffet fra boligen.
Begrepet biologisk våpen brukes vanligvis om bakterier og virus brukt som våpen. Men uttrykket kan også omfatte giftstoffer som stammer fra planter eller andre organismer.
Ricin finnes i kastorbønnene fra planten kristpalme. Den 29 år gamle tunisieren i Köln skal ha bestilt tusen kastorbønner og en elektrisk kaffekvern over internett.
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk