Torsdag 14. juni 2018
FBI får trolig kritikk for granskingen av Hillary Clintons epost-praksis
FBIs beslutning om å gjenåpne gransking av Hillary Clintons eposter rett før valget, får trolig krass kritikk i en rapport som legges fram torsdag.
Publisert: 14 Juni 12:29
FBIs beslutning om å gjenåpne gransking av Hillary Clintons eposter rett før valget, får trolig krass kritikk i en rapport som legges fram torsdag.
Det er knyttet stor spenning til rapporten som er utarbeidet av en intern granskingsgruppe i justisdepartementet. Rapporten vil gi ny næring til det opphetede debatten om hvordan en nøytral etat som FBI ble viklet inn i den amerikanske presidentvalgkampen.
Lite er lekket ut om innholdet, men det er ventet at det blir en ytterst detaljert gjennomgang av den framgangsmåten som tidligere FBI-sjef James Comey valgte, ikke minst når det gjelder påstandene om russisk innblanding i valgkampen.
Generalinspektør Michael Horowitz leder en uavhengig enhet innenfor justisdepartementet og er oppnevnt av presidenten. Arbeidet med rapporten om FBIs arbeidsmetoder foran valget høsten 2016, har pågått i 18 måneder.
Det er ventet at president Donald Trump vil bruke rapporten som grunnlag for nye angrep på Comey og hans nestleder Andrew McCabe. Trump har gjentatte ganger beskyldt FBI under Comeys ledelse for å undergave hans egen valgkamp ved å terpe på det såkalte Russlandssporet.
Også demokratene venter i spenning på rapporten, ikke minst på omstendighetene som førte til at Comey, bare åtte dager før valget, bestemte at FBI skulle gjenåpne granskingen av Hillary Clintons epostbruk.
Demokratene raste over dette utspillet og mente at Comey i praksis ga Clintons valgkamp dødsstøtet. Selv mener Comey at han ikke hadde noe valg, sett på bakgrunn av de opplysninger FBI satt inne med.
Bare 48 timer før valget kunngjorde Comey at det ikke var funnet noe lovstridig, men demokratene mente at skaden var gjort.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk