Torsdag 14. juni 2018
Ny dansk seier i Sveits, Porte viste muskler
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Publisert: 14 Juni 17:33
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Det ble utbryternes dag på den 186 kilometer lange etappen fra Fiesch til Gommiswald. En gruppe på seks ryttere lå lenge i front, og på de siste kilometerne hadde Sunweb-rytter Kragh Andersen mest krefter.
Dansken kom alene til mål og kunne juble for karrierens første store seier.
– Dette føles uvirkelig. Jeg hadde ikke ventet dette da jeg våknet i dag tidlig. Jeg er kjempeglad og takknemlig for at laget ga meg muligheten til å gå i brudd. Det var en lettelse at jeg vant, sa seierherren etter målgang.
– Jeg måtte grave dypt på slutten. Heldigvis hadde jeg gode bein. Hele dagen var kjempehard, og dette var egentlig ingen etappe for meg, tilføyde han.
Katusha-rytter Nathan Haas fulgte nærmest den glade dansken, mens den spanske Bahrain-Merida-rytteren Gorka Izagirre ble tredjemann.
Sammenlagtleder Richie Porte viste i den siste korte stigningen før mål at han mener alvor i årets Tour de Suisse. Australieren satte opp et drepende tempo ingen av de øvrige sammenlagtkandidatene klarte å kopiere.
I mål var BMC-stjernen nummer fire. Feltet med de øvrige kanonene fulgte 12 sekunder deretter.
Porte økte dermed ledelsen sammenlagt til 32 sekunder. Nærmest følger fortsatt nederlandske Wilco Kelderman.
Søren Kragh Andersen tok for øvrig den andre danske etappeseieren i årets Tour de Suisse torsdag. På den fjerde etappen gikk Christopher Juul-Jensen solo mot slutten og tok en meget sterk seier.
Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen var aldri i nærheten av å kunne være med i seierskampen torsdag.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk