Torsdag 14. juni 2018
Ny dansk seier i Sveits, Porte viste muskler
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Publisert: 14 Juni 17:33
Danske Søren Kragh Andersen vant den sjette etappen av sykkelrittet Tour de Suisse torsdag. Richie Porte distanserte sammenlagtrivalene.
Det ble utbryternes dag på den 186 kilometer lange etappen fra Fiesch til Gommiswald. En gruppe på seks ryttere lå lenge i front, og på de siste kilometerne hadde Sunweb-rytter Kragh Andersen mest krefter.
Dansken kom alene til mål og kunne juble for karrierens første store seier.
– Dette føles uvirkelig. Jeg hadde ikke ventet dette da jeg våknet i dag tidlig. Jeg er kjempeglad og takknemlig for at laget ga meg muligheten til å gå i brudd. Det var en lettelse at jeg vant, sa seierherren etter målgang.
– Jeg måtte grave dypt på slutten. Heldigvis hadde jeg gode bein. Hele dagen var kjempehard, og dette var egentlig ingen etappe for meg, tilføyde han.
Katusha-rytter Nathan Haas fulgte nærmest den glade dansken, mens den spanske Bahrain-Merida-rytteren Gorka Izagirre ble tredjemann.
Sammenlagtleder Richie Porte viste i den siste korte stigningen før mål at han mener alvor i årets Tour de Suisse. Australieren satte opp et drepende tempo ingen av de øvrige sammenlagtkandidatene klarte å kopiere.
I mål var BMC-stjernen nummer fire. Feltet med de øvrige kanonene fulgte 12 sekunder deretter.
Porte økte dermed ledelsen sammenlagt til 32 sekunder. Nærmest følger fortsatt nederlandske Wilco Kelderman.
Søren Kragh Andersen tok for øvrig den andre danske etappeseieren i årets Tour de Suisse torsdag. På den fjerde etappen gikk Christopher Juul-Jensen solo mot slutten og tok en meget sterk seier.
Alexander Kristoff og Kristoffer Halvorsen var aldri i nærheten av å kunne være med i seierskampen torsdag.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk