Torsdag 14. juni 2018
Drømmestart på VM for Russland, ydmyket Saudi-Arabia
Russland fikk en perfekt start på VM-sluttspillet på hjemmebane da Saudi-Arabia ble rundspilt med 5-0 i åpningskampen i Moskva torsdag.
Publisert: 14 Juni 20:20
Russland fikk en perfekt start på VM-sluttspillet på hjemmebane da Saudi-Arabia ble rundspilt med 5-0 i åpningskampen i Moskva torsdag.
Dermed tok russerne ledelsen i gruppe A, før Uruguay møter Egypt fredag formiddag.
Det ble en storstilt åpningsseremoni med taler fra blant annet FIFA-president Gianni Infantino, og underholdning fra Robbie Williams på Luzhniki stadion. Deretter overtok vertsnasjonens spillere showet.
12 minutter ut i oppgjøret satt Jurij Gazinskij fyr på kampen. Aleksandr Golovin fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, før han slo et perfekt innlegg. Der ventet midtstopper Gazinskij som fikk en enkel jobb med å heade vertsnasjonen i føringen.
– Vi har forberedt oss lenge på denne dagen. Seier i den første kampen er svært viktig, sa den russiske landslagstreneren Stanislav Tsjertsjesov etter kampslutt.

Doblet før pauseEtter drøye 20 minutter fikk dog russerne et betydelig skår i gleden. Alan Dzagojev måtte forlate banen med det så ut som en strekk i hamstringen. Dermed er 27-åringen etter alt å dømme ute resten av mesterskapet.
Tre minutter før pause var i midlertidig Dzagojevs skade glemt. Det var nemlig innbytter Denis Tsjerysjev som fikk æren av å sette inn 2–0. Russerne kontret, og til slutt havnet ballen hos den tidligere Real Madrid-spilleren.
Med en glimrende utført skuddfinte, fintet han to saudiarabiske forsvarere, før ballen ble satt knallhardt i nettaket.
Resultatet sto seg til pause.

Full kontrollRussland fortsatte presset i den andre omgangen. Grønntrøyene fra Saudi-Arabia virket å mangle det nødvendige tempoet for å sette keeper Igor Akinfejev i aktivitet.
Drøye ti minutter etter pause var riktignok Taisir Al Jassam nær ved å redusere, men midtbanespilleren nådde akkurat ikke innlegget.
Etter 70 minutter ble Artem Dzyuba byttet inn for vertsnasjonen. Bare ett minutt senere var den 194 centimeter høye spissen sterkest i duellen med Osama Hawsawi. Innlegget fra kampens store spiller Golovin var perfekt, og dermed sto det 3–0 på Luzjniki stadion. Til glede for Vladimir Putin og ditto fortvilelse for Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, på tribunen.
På overtid kronet Denis Tsjerysjev en perfekt ettermiddag. Villareal-spilleren fikk ballen på 20 meter, og banket inn 4-0, og dermed sin andre – og fineste – for dagen.
Som om ikke det var nok, satt kampens store spiller Aleksandr Golovin inn Russlands femte scoring på et herlig frispark tre minutter på overtid. .

Misfornøyd trenerSaudi-Arabias trener Juan Antonio Pizzi var ikke nevneverdig imponert over eget lags prestasjon.
– Vi taper ikke denne kampen fordi Russland er gode. Vi taper fordi vi er dårlig, sa argentineren til DPA.
For den russiske treneren Tsjertsjesov var tonen annerledes. 54-åringen har måttet tåle mye kritikk for landslagets prestasjoner den siste tiden. På FIFA-rankingen er laget helt nede på en 70. plass. Nå har i midlertidig laget fått en perfekt start på mesterskapet.
– Det er tre poeng som ingen kan ifra oss. Men det er en turnering. Vi kan ikke slappe av nå.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk