Torsdag 14. juni 2018
Northug og Klæbo fikk ny trener
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Publisert: 14 Juni 22:50
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Han utgjør dermed trenerteamet i den kommende VM-sesongen sammen med Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum.
41-åringen fra Stokke har 16 års erfaring som langrennstrener. Nå skal han bidra rundt både sprint- og allroundlaget.
– Det er utrolig spennende å få muligheten til å arbeide med de aller beste gutta i norsk langrenn, sier Aabol til Skiforbundets nettsted.
Aabol er utdannet adjunkt, hvilket blant annet involverer trenerstudiet i langrenn fra Norges idrettshøgskole. De siste fire årene har han vært trener for Team Veidekke Oslofjord. Her han trent utøvere som Amalie Håkonsen Ous, Johan Hoel, Magne Haga og ikke minst Kasper Stadaas.
Den tidligere langrennsløperen har også undervist som faglærer på Sandefjord videregående skole. Han har også erfaring som manager for det norske langdistanselandslaget.
– Han vil bidra med sin erfaring, fagkompetanse og arbeidskapasitet. Han vil dermed komplementere sprint- og allroundguttas trenerteam sammen med hovedtrenerne Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk