Torsdag 14. juni 2018
Northug og Klæbo fikk ny trener
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Publisert: 14 Juni 16:56
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Han utgjør dermed trenerteamet i den kommende VM-sesongen sammen med Arild Rønsen og Eirik Myhr Nossum.
41-åringen fra Stokke har 16 års erfaring som langrennstrener. Nå skal han bidra rundt både sprint- og allroundlaget.
– Det er utrolig spennende å få muligheten til å arbeide med de aller beste gutta i norsk langrenn, sier Aabol til Skiforbundets nettsted.
Aabol er utdannet adjunkt, hvilket blant annet involverer trenerstudiet i langrenn fra Norges idrettshøgskole. De siste fire årene har han vært trener for Team Veidekke Oslofjord. Her han trent utøvere som Amalie Håkonsen Ous, Johan Hoel, Magne Haga og ikke minst Kasper Stadaas.
Den tidligere langrennsløperen har også undervist som faglærer på Sandefjord videregående skole. Han har også erfaring som manager for det norske langdistanselandslaget.
– Han vil bidra med sin erfaring, fagkompetanse og arbeidskapasitet. Han vil dermed komplementere sprint- og allroundguttas trenerteam sammen med hovedtrenerne Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
(©NTB)
Mandag 25. juni 2018
STOPP: Aps Masud Gharahkhani lar seg ikke skremme av asylliberalerne i eget parti. – Får vi ikke kontroll over innvandringen, svikter vi arbeiderklassen, sier han.
Mandag 25. juni 2018
NULLTOLERANSE: Populariteten til Sverigedemokraterna skyldes i stor grad at de tradisjonelle partiene har snakket innvandringskritikerne etter munnen, hevder Nooshi Dadgostar (V).
Mandag 25. juni 2018
Stiftelsen Lovdata har doblet inntektene fra salg av proff-abonnement i løpet av ti år. Direktør Odd Storm-Paulsen mener betaltjenesten er nødvendig for å sikre publikum et godt gratistilbud.
Mandag 25. juni 2018
• Arbeiderpartiet befinner seg for tiden i skjebnefellesskap med sitt svenske søsterparti, Socialdemokraterna. Begge ligger nå på rekordlave 24 prosent oppslutning på gjennomsnittet av alle målinger. I Danmark går det noe bedre, der ligger...
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk