Torsdag 14. juni 2018
Farevarsel om kraftig vind fra kysten av Trøndelag til Vestlandet
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Publisert: 14 Juni 13:39
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Et stormsenter, som nå ligger nordøst for Skottland, beveger seg mot Norskehavet og Norge. Meteorologisk institutt advarer mot at allerede kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag vil ta seg ytterligere opp og kan skape farlige situasjoner.
Allerede torsdag ettermiddag advarte Sørvest politidistrikt mot flygende gjenstander som hadde blitt tatt av vinden: «Politiet ber publikum om å sikre løse gjenstander med tanke på vinden. Vi har mottatt flere meldinger om båter som holder på å slite seg, trampoliner som flyr i vinden, osv.", skriver politiet i en tweet.

Full stormPå Vestlandet er vindstyrken ventet å øke til full storm ved Stad, og til liten storm i fjellet fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, understreker Meteorologisk institutt.
Fra torsdag ettermiddag er det ventet vindkast på mellom 25 og 35 sekundmeter i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hordaland og sør i Trøndelag.
Faren på Vestlandet og sør i Trøndelag er vente å avta utover kvelden og skal være over natt til fredag. Da vil det usedvanlig kraftige lavtrykket bevege seg nordover og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Avlyser brannfareSamtidig som både fuktighet og vind øker betraktelig i store deler av landet, ser det ut til at situasjonen med ekstrem skogbrannfare mange steder i landet begynner å ta slutt. Både fra Hordaland og Rogaland meldes det nå om at totalforbudet mot grilling oppheves: « Brannfaren er kraftig redusert, og fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal», opplyser Bergen kommune i en pressemelding
– Det vil fortsatt være lokalt meget stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Østafjells. På Vestlandet sør for Stad kommer det mest nedbør, her vil skogbrannfaren være over i løpet av dagen, skriver Yr i en tweet.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk