Torsdag 14. juni 2018
Farevarsel om kraftig vind fra kysten av Trøndelag til Vestlandet
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Publisert: 14 Juni 13:39
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Et stormsenter, som nå ligger nordøst for Skottland, beveger seg mot Norskehavet og Norge. Meteorologisk institutt advarer mot at allerede kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag vil ta seg ytterligere opp og kan skape farlige situasjoner.
Allerede torsdag ettermiddag advarte Sørvest politidistrikt mot flygende gjenstander som hadde blitt tatt av vinden: «Politiet ber publikum om å sikre løse gjenstander med tanke på vinden. Vi har mottatt flere meldinger om båter som holder på å slite seg, trampoliner som flyr i vinden, osv.", skriver politiet i en tweet.

Full stormPå Vestlandet er vindstyrken ventet å øke til full storm ved Stad, og til liten storm i fjellet fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, understreker Meteorologisk institutt.
Fra torsdag ettermiddag er det ventet vindkast på mellom 25 og 35 sekundmeter i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hordaland og sør i Trøndelag.
Faren på Vestlandet og sør i Trøndelag er vente å avta utover kvelden og skal være over natt til fredag. Da vil det usedvanlig kraftige lavtrykket bevege seg nordover og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Avlyser brannfareSamtidig som både fuktighet og vind øker betraktelig i store deler av landet, ser det ut til at situasjonen med ekstrem skogbrannfare mange steder i landet begynner å ta slutt. Både fra Hordaland og Rogaland meldes det nå om at totalforbudet mot grilling oppheves: « Brannfaren er kraftig redusert, og fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal», opplyser Bergen kommune i en pressemelding
– Det vil fortsatt være lokalt meget stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Østafjells. På Vestlandet sør for Stad kommer det mest nedbør, her vil skogbrannfaren være over i løpet av dagen, skriver Yr i en tweet.
(©NTB)
Mandag 25. juni 2018
STOPP: Aps Masud Gharahkhani lar seg ikke skremme av asylliberalerne i eget parti. – Får vi ikke kontroll over innvandringen, svikter vi arbeiderklassen, sier han.
Mandag 25. juni 2018
NULLTOLERANSE: Populariteten til Sverigedemokraterna skyldes i stor grad at de tradisjonelle partiene har snakket innvandringskritikerne etter munnen, hevder Nooshi Dadgostar (V).
Mandag 25. juni 2018
Stiftelsen Lovdata har doblet inntektene fra salg av proff-abonnement i løpet av ti år. Direktør Odd Storm-Paulsen mener betaltjenesten er nødvendig for å sikre publikum et godt gratistilbud.
Mandag 25. juni 2018
• Arbeiderpartiet befinner seg for tiden i skjebnefellesskap med sitt svenske søsterparti, Socialdemokraterna. Begge ligger nå på rekordlave 24 prosent oppslutning på gjennomsnittet av alle målinger. I Danmark går det noe bedre, der ligger...
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk