Søndag 27. mai 2018
Flere drept i israelske angrep på Gazastripen
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
Publisert: 27 Mai 14:31
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
De tre palestinske mennene var alle i 20-årene og ble drept av en granat som ble avfyrt fra en israelsk stridsvogn søndag. Granaten ble skutt mot en observasjonspost som tilhører den militante gruppen Islamsk jihad like utenfor byen Rafah helt sør på Gazastripen.
Ifølge al-Quds-brigaden, som er Islamsk jihads væpnede fløy, er to av de drepte var deres medlemmer. Det er ikke kjent om den tredje mannen som ble drept også tilhørte den militante gruppen.
Islamsk jihad er den nest største væpnede gruppen på Gaza etter Hamas.
Det israelske militæret har bekreftet angrepet og sier det var en gjengjeldelse for en sprengladning som en gruppe palestinere plasserte nær grensegjerdet på Gazastripen. De opplyser videre at gjenstanden detonerte uten at israelske soldater ble såret.
Lørdag kveld angrep israelske kampfly angrep to Hamas-mål på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhetskilder. Ett av målene var et anlegg i Rafah som tilhører Ezzedine al-Qassam-brigadene, den islamistiske Hamas’ væpnede gren, ifølge kilden. Det andre angrepet skal ha vært rettet mot et mål i midten av Gazastripen.
Det israelske militæret har i en uttalelse sagt at deres kampfly «traff militære mål i en bygning tilhørende terrororganisasjonen Hamas sør på Gazastripen», og de nevnte kun det ene angrepet.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk