Søndag 27. mai 2018
Flere drept i israelske angrep på Gazastripen
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
Publisert: 27 Mai 14:31
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
De tre palestinske mennene var alle i 20-årene og ble drept av en granat som ble avfyrt fra en israelsk stridsvogn søndag. Granaten ble skutt mot en observasjonspost som tilhører den militante gruppen Islamsk jihad like utenfor byen Rafah helt sør på Gazastripen.
Ifølge al-Quds-brigaden, som er Islamsk jihads væpnede fløy, er to av de drepte var deres medlemmer. Det er ikke kjent om den tredje mannen som ble drept også tilhørte den militante gruppen.
Islamsk jihad er den nest største væpnede gruppen på Gaza etter Hamas.
Det israelske militæret har bekreftet angrepet og sier det var en gjengjeldelse for en sprengladning som en gruppe palestinere plasserte nær grensegjerdet på Gazastripen. De opplyser videre at gjenstanden detonerte uten at israelske soldater ble såret.
Lørdag kveld angrep israelske kampfly angrep to Hamas-mål på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhetskilder. Ett av målene var et anlegg i Rafah som tilhører Ezzedine al-Qassam-brigadene, den islamistiske Hamas’ væpnede gren, ifølge kilden. Det andre angrepet skal ha vært rettet mot et mål i midten av Gazastripen.
Det israelske militæret har i en uttalelse sagt at deres kampfly «traff militære mål i en bygning tilhørende terrororganisasjonen Hamas sør på Gazastripen», og de nevnte kun det ene angrepet.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.