Søndag 27. mai 2018
Voldsom brann i Vestfold – Sivilforsvaret bistår
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
Publisert: 27 Mai 12:57
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
–Vi har ikke kontroll, sier brannsjef Per Olav Pettersen i brannvesenet i Vestfold til NRK.
Sivilforsvaret er på plass med telt og drikkevann til slokkemannskapene, og Re og Tønsberg kommuner har satt stab, opplyser brannvesenet på Facebook.
Fire personer er blitt evakuert fra hus i nærheten, for å unngå at de får i seg giftig røyk.
– Folk oppfordres til å holde vinduer og dører lukket og skru av varmepumper og annen ventilasjon. Røyken må ikke pustes inn, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.
Røyken gikk søndag ettermiddag i sørvestlig retning. Dersom den snur, kan det bli aktuelt å evakuere flere, opplyser Meyer. Det er opprettet et evakueringssenter i Helsehuset på Revetal.
Meldingen om brannen kom rett etter klokka sju søndag morgen, ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Giftig røykBrannen oppsto i et bygg der det var «oppkvernede hvitevarer» og mye plast, ifølge Pettersen. Det førte til svart og svært giftig røyk.
Det var fire personer på jobb på stedet da brannvesenet ankom. Ifølge brannvesenet var en eller flere inne og forsøkte å slokke brannen. Sprinkleranlegget ble utløst, men det klarte ikke å holde brannen i sjakk.
Det ble sendt 20 brannbiler til stedet. Det lokale brannvesenet får hjelp av kolleger fra Sandefjord, Larvik og Drammen, ifølge den vakthavende brannsjefen Einar Flogeland.
– Det pågår en massiv slokkeinnsats, sier han.
Det er satt inn et skogbrannvaktfly for å holde øye med om nedfall eller plastbiter utløser brann i terrenget. Men brannen har så langt vært begrenset til bygget der den startet. Bygget er på anslagsvis 3.200 kvadratmeter. Slokkingsarbeidet vanskeliggjøres av at taket er av betong. Dermed må røykdykkere sendes inn for å slukke innenfra.

ForurensingsfareSelskapet var også rammet av en storbrann i 2014. Den gang rant slukkevann ut i omgivelsene og forurenset drikkevann og lokale vassdrag. Forurensningen ødela dessuten avlingen for to gårdbrukere.
Vakthavende brannsjef Flogeland sier de har hatt fokus på avrenning av slokkevann fra første stund.
– Anlegget ligger på en platting, og utløpet ble stengt relativt raskt. Tre ganger har vi siden i morges kvalitetssikret dette, sier han.
Fylkesmiljøvernsjef Elisabet Rui opplyser at det har vært satt inn forebyggende tiltak etter den forrige brannen. Det er opprettet et basseng som tar imot avrenningsvann fra anlegget. Vannet herfra brukes til å slukke brannen, slik at det blir et lukket system.
– Det ser ut til å fungere. Vi tror ikke det blir noen vannforurensning denne gangen, sier Rui til NTB.
En ansatt fra Fylkesmannen er på plass for å overvåke, opplyser hun.
Etter den forrige brannen ble daværende daglig leder og to styremedlemmer dømt til mellom 60 og 90 dager fengsel. Selskapet fikk en bot på 2,8 millioner kroner.


(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.