Søndag 27. mai 2018
Voldsom brann i Vestfold – Sivilforsvaret bistår
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
Publisert: 27 Mai 12:57
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
–Vi har ikke kontroll, sier brannsjef Per Olav Pettersen i brannvesenet i Vestfold til NRK.
Sivilforsvaret er på plass med telt og drikkevann til slokkemannskapene, og Re og Tønsberg kommuner har satt stab, opplyser brannvesenet på Facebook.
Fire personer er blitt evakuert fra hus i nærheten, for å unngå at de får i seg giftig røyk.
– Folk oppfordres til å holde vinduer og dører lukket og skru av varmepumper og annen ventilasjon. Røyken må ikke pustes inn, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.
Røyken gikk søndag ettermiddag i sørvestlig retning. Dersom den snur, kan det bli aktuelt å evakuere flere, opplyser Meyer. Det er opprettet et evakueringssenter i Helsehuset på Revetal.
Meldingen om brannen kom rett etter klokka sju søndag morgen, ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Giftig røykBrannen oppsto i et bygg der det var «oppkvernede hvitevarer» og mye plast, ifølge Pettersen. Det førte til svart og svært giftig røyk.
Det var fire personer på jobb på stedet da brannvesenet ankom. Ifølge brannvesenet var en eller flere inne og forsøkte å slokke brannen. Sprinkleranlegget ble utløst, men det klarte ikke å holde brannen i sjakk.
Det ble sendt 20 brannbiler til stedet. Det lokale brannvesenet får hjelp av kolleger fra Sandefjord, Larvik og Drammen, ifølge den vakthavende brannsjefen Einar Flogeland.
– Det pågår en massiv slokkeinnsats, sier han.
Det er satt inn et skogbrannvaktfly for å holde øye med om nedfall eller plastbiter utløser brann i terrenget. Men brannen har så langt vært begrenset til bygget der den startet. Bygget er på anslagsvis 3.200 kvadratmeter. Slokkingsarbeidet vanskeliggjøres av at taket er av betong. Dermed må røykdykkere sendes inn for å slukke innenfra.

ForurensingsfareSelskapet var også rammet av en storbrann i 2014. Den gang rant slukkevann ut i omgivelsene og forurenset drikkevann og lokale vassdrag. Forurensningen ødela dessuten avlingen for to gårdbrukere.
Vakthavende brannsjef Flogeland sier de har hatt fokus på avrenning av slokkevann fra første stund.
– Anlegget ligger på en platting, og utløpet ble stengt relativt raskt. Tre ganger har vi siden i morges kvalitetssikret dette, sier han.
Fylkesmiljøvernsjef Elisabet Rui opplyser at det har vært satt inn forebyggende tiltak etter den forrige brannen. Det er opprettet et basseng som tar imot avrenningsvann fra anlegget. Vannet herfra brukes til å slukke brannen, slik at det blir et lukket system.
– Det ser ut til å fungere. Vi tror ikke det blir noen vannforurensning denne gangen, sier Rui til NTB.
En ansatt fra Fylkesmannen er på plass for å overvåke, opplyser hun.
Etter den forrige brannen ble daværende daglig leder og to styremedlemmer dømt til mellom 60 og 90 dager fengsel. Selskapet fikk en bot på 2,8 millioner kroner.


(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk