Søndag 27. mai 2018
Totalforbud mot ild flere steder i Hordaland og Rogaland
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Publisert: 27 Mai 13:42
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Hordaland og indeksen er økende, skrev Bergen kommune i en pressemelding søndag. Da ble det innført forbud mot åpen ild i Samnanger, Osterøy, Vaksdal og Bergen.
En påminnelse om at all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå er forbudt i alle 13 kommuner i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt. Dette gjelder Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.

Flere kommunerSenere på dagen kom meldingen om at også Austevoll, Fjell, Sund og Øygarden omfattes av forbudet.
– De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Hordaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne, sier brannsjef Leif Linde.
– I disse dager er det imidlertid så tørt i vegetasjonen at all bruk av ild i naturen representerer en brannfare – derfor innfører vi totalforbud, fortsetter brannsjefen.
Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning, og brannvesenet kommer til å gå ut med informasjon om dette. Forbudet gjelder for øvrig ikke grilling i egen hage, men brannvesenet varsler at også det kan bli aktuelt.

EngangsgrillSøndag morgen brøt det ut en gress- og krattbrann ved Sikthaugen i Bergen. Den ble raskt slukket. Årsaken var ifølge brannvesenet bruk av engangsgrill. Ifølge Bergens Tidende rykket mannskapene ut omtrent i samme øyeblikk som meldingen om totalforbud mot ild kom.
Også i områdene som inngår i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt, er all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå forbudt. Dette omfatter de 13 kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.
Også ellers i landet har en rekke kommuner innført forbud mot åpen ild på grunn av den store skogbrannfaren.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk