Søndag 27. mai 2018
Totalforbud mot ild flere steder i Hordaland og Rogaland
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Publisert: 27 Mai 13:42
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Hordaland og indeksen er økende, skrev Bergen kommune i en pressemelding søndag. Da ble det innført forbud mot åpen ild i Samnanger, Osterøy, Vaksdal og Bergen.
En påminnelse om at all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå er forbudt i alle 13 kommuner i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt. Dette gjelder Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.

Flere kommunerSenere på dagen kom meldingen om at også Austevoll, Fjell, Sund og Øygarden omfattes av forbudet.
– De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Hordaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne, sier brannsjef Leif Linde.
– I disse dager er det imidlertid så tørt i vegetasjonen at all bruk av ild i naturen representerer en brannfare – derfor innfører vi totalforbud, fortsetter brannsjefen.
Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning, og brannvesenet kommer til å gå ut med informasjon om dette. Forbudet gjelder for øvrig ikke grilling i egen hage, men brannvesenet varsler at også det kan bli aktuelt.

EngangsgrillSøndag morgen brøt det ut en gress- og krattbrann ved Sikthaugen i Bergen. Den ble raskt slukket. Årsaken var ifølge brannvesenet bruk av engangsgrill. Ifølge Bergens Tidende rykket mannskapene ut omtrent i samme øyeblikk som meldingen om totalforbud mot ild kom.
Også i områdene som inngår i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt, er all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå forbudt. Dette omfatter de 13 kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.
Også ellers i landet har en rekke kommuner innført forbud mot åpen ild på grunn av den store skogbrannfaren.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.