Søndag 27. mai 2018
Totalforbud mot åpen ild flere steder i Hordaland
I Hordaland-kommunene Samnanger, Osterøy, Vaksdal og Bergen er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Publisert: 27 Mai 11:00
I Hordaland-kommunene Samnanger, Osterøy, Vaksdal og Bergen er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Hordaland og indeksen er økende, skriver Bergen kommune i en pressemelding søndag.
– De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Hordaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne, sier brannsjef Leif Linde.
– I disse dager er det imidlertid så tørt i vegetasjonen at all bruk av ild i naturen representerer en brannfare – derfor innfører vi totalforbud, fortsetter brannsjefen.
Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning, og brannvesenet kommer til å gå ut med informasjon om dette. Forbudet gjelder for øvrig ikke grilling i egen hage, men brannvesenet varsler at også det kan bli aktuelt.
Søndag morgen brøt det ut en gress- og krattbrann ved Sikthaugen i Bergen. Den ble raskt slukket. Årsaken var ifølge brannvesenet bruk av engangsgrill. Ifølge Bergens Tidende rykket mannskapene ut omtrent i samme øyeblikk som meldingen om totalforbud mot ild kom.
(©NTB)
Onsdag 20. juni 2018
Både Vårt Land og Dagsavisen går trolig på milliontap i årets fordeling av pressestøtten. Nå skal de gjøre seg mindre avhengig av statlige midler.
Onsdag 20. juni 2018
• Danskene er nå blant de mest EU-positive i Europa, så lenge de får beholde de særskilte forbeholdene overfor unionen. Danmark har tatt forbehold mot å delta i EUs forsvarssamarbeid, euroen, overstatlig rettspolitikk og mot at...
Onsdag 20. juni 2018
TREND: Fleire røyker hasj. Fleire med psykiske plager. Og mindre tid på leksearbeid. Det er blant resultata etter at 25.000 har svart på ei ungdomsundersøking.
Onsdag 20. juni 2018
URO: Uenighet om flyktningpolitikken truer Angela Merkels regjeringssamarbeid, mens Italia stadig strammer inn.
Tirsdag 19. juni 2018
BARNEROV: Barack Obama var USAs «deporter in chief». Men Donald Trump tar USAs behandling av asyl­søkere til et nytt nivå.
Tirsdag 19. juni 2018
NEKTER: Kommunalministeren vil la Troms overkjøre Finnmark. Tromspolitikere fra Rødt, SV og MDG sier blankt nei, og nekter å overstyre finnmarkingene.
Tirsdag 19. juni 2018
Opposisjonen på Stortinget er kritiske til at Lovdata tar 12.500 kroner for tilgang til alle høyesterettsdommer på nett. – Vi ber regjeringen utrede hva det vil koste å få tjenesten gratis, sier Jenny Klinge (Sp).
Tirsdag 19. juni 2018
• VG hadde et oppslag lørdag der avisa gjør en stor sak ut av at Aps Anniken Huitfeldt i et møte med amerikanske forsvarsfolk gjorde en morsomhet ut av at Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne gjøre comeback som Ap-leder. Aps tidligere...
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk