Torsdag 24. mai 2018
Tolv drept i kamper i Bangui
Tolv mennesker er drept i kamper i et muslimsk område av Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk.
Publisert: 24 Mai 10:57
Tolv mennesker er drept i kamper i et muslimsk område av Bangui, hovedstaden i Den sentralafrikanske republikk.
Ifølge Røde Kors brøt kampene ut etter at en granat eksploderte i bydelen PK5, der majoriteten av innbyggerne er muslimer.
FNs fredsbevarende styrke i landet (MINUSCA) bekrefter kamphandlingene, men det er uklart hvem som har vært involvert og hvem ofrene er.
Tidligere i måneden ble minst 16 mennesker drept i angrep mot en kirke, moskeer og en helsestasjon i Bangui.
MINUSCA har de siste månedene aksjonert mot militante muslimer i PK5, og flere titall er drept og over 100 er såret i kamphandlingene.
Den sentralafrikanske republikk har vært herjet av vold mellom kristne og muslimske grupper siden 2013, etter at de muslimskdominerte Seleka-opprørerne styrtet den kristne presidenten og tok makten.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk