Torsdag 24. mai 2018
Malthe-Sørenssen møtte ikke – rettssak utsatt
Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte ikke da rettssaken mot ham skulle starte torsdag morgen. Rettssaken er derfor utsatt til fredag.
Publisert: 24 Mai 11:33
Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte ikke da rettssaken mot ham skulle starte torsdag morgen. Rettssaken er derfor utsatt til fredag.
Malthe-Sørenssen (53) er tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Han ble i en reportasjeserie i VG kjent for å ha fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.
Torsdag var han imidlertid ikke til stede i Oslo tingrett.
– Saken er utsatt til i morgen, sier hans forsvarer, advokat Trygve Staff, til NTB.
Staff vet heller ikke om hans klient vil møte i retten fredag.
Førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim sier til NTB at ettersom forholdene 53-åringen er tiltalt for, har en strafferamme på over ett år, er det slik at tiltalte selv må møte i retten for at saken skal kunne gjennomføres.

Lukkede dørerHovedforhandlingen startet torsdag med at tingrettsdommer Anne Cathrine Haug-Hustad tok stilling til om saken skal gå for lukkede dører. Etter en kort rådslagning kom retten til at det i denne saken foreligger spesielle grunner til en slik avgjørelse.
I sin begrunnelse viste Haug-Hustad til at retten besluttet at saken delvis kan føres for lukkede dører når privatlivets fred eller ærbarhet krever det.
– Lukking kan kun skje unntaksvis og det skal mye til for å lukke dørene. Det må være tuftet på konkrete opplysninger. Retten har kommet til at det foreligger slike spesielle grunner i denne saken, sa hun.
Tingrettsdommeren viste særlig til at det er nødvendig å gå inn på sensitive opplysninger knyttet til tiltalte.

TruslerDe to første dagene av rettssaken, torsdag og fredag, var satt av til Malthe-Sørenssens egen forklaring.
Saken var opprinnelig berammet fram til fredag 1. juni i Oslo tingrett.
Geir Selvik Malthe-Sørenssen byttet navn i fjor. Bakgrunnen skal ha vært trusler fra kriminelle.


(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.