Torsdag 24. mai 2018
Barnehageansatt mann dømt for overgrep mot sju gutter
En 33 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til ti års forvaring for seksuelle overgrep mot sju barnehagebarn i Bergen.
Publisert: 24 Mai 22:25
En 33 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til ti års forvaring for seksuelle overgrep mot sju barnehagebarn i Bergen.
Dommen mot 33-åringen på ti års forvaring, med en minstetid på seks år og åtte måneder, falt torsdag. 33-åringen er i tillegg dømt til å betale erstatning til de sju fornærmede på til sammen 750.000 kroner. Samme dag er det klart at han anker straffeutmålingen, ifølge NRK.
33-åringen er dømt for grove overgrep og seksuelle handlinger mot sju gutter i to barnehager i Bergen. Han ble avslørt i 2016, da en fire år gammel gutt fortalte om overgrep til foreldrene sine.
Tiltalte erkjente straffskyld for 22 overgrep mot fem av de sju guttene som tiltalen omfatter.
– Jeg er tilfreds med at retten er enig med meg i mitt syn på skyld og straffespørsmål, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta.
Retten mener kombinasjonen av mannens pedofile legning, lave selvkontroll og muligheten for at mannen fortsatt kan søke opp overgrepsmateriale når han ville blitt løslatt etter å ha sonet en ordinær fengselsstraff, gjør det nødvendig å dømme ham til forvaring.
Det har ikke lyktes NRK å få mannens forsvarer, advokat Einar Raaen, i tale. Han argumenterte imot aktors påstand om forvaringsstraff da han prosederte.
(©NTB)
Onsdag 20. juni 2018
Både Vårt Land og Dagsavisen går trolig på milliontap i årets fordeling av pressestøtten. Nå skal de gjøre seg mindre avhengig av statlige midler.
Onsdag 20. juni 2018
• Danskene er nå blant de mest EU-positive i Europa, så lenge de får beholde de særskilte forbeholdene overfor unionen. Danmark har tatt forbehold mot å delta i EUs forsvarssamarbeid, euroen, overstatlig rettspolitikk og mot at...
Onsdag 20. juni 2018
TREND: Fleire røyker hasj. Fleire med psykiske plager. Og mindre tid på leksearbeid. Det er blant resultata etter at 25.000 har svart på ei ungdomsundersøking.
Onsdag 20. juni 2018
URO: Uenighet om flyktningpolitikken truer Angela Merkels regjeringssamarbeid, mens Italia stadig strammer inn.
Tirsdag 19. juni 2018
BARNEROV: Barack Obama var USAs «deporter in chief». Men Donald Trump tar USAs behandling av asyl­søkere til et nytt nivå.
Tirsdag 19. juni 2018
NEKTER: Kommunalministeren vil la Troms overkjøre Finnmark. Tromspolitikere fra Rødt, SV og MDG sier blankt nei, og nekter å overstyre finnmarkingene.
Tirsdag 19. juni 2018
Opposisjonen på Stortinget er kritiske til at Lovdata tar 12.500 kroner for tilgang til alle høyesterettsdommer på nett. – Vi ber regjeringen utrede hva det vil koste å få tjenesten gratis, sier Jenny Klinge (Sp).
Tirsdag 19. juni 2018
• VG hadde et oppslag lørdag der avisa gjør en stor sak ut av at Aps Anniken Huitfeldt i et møte med amerikanske forsvarsfolk gjorde en morsomhet ut av at Nato-sjef Jens Stoltenberg kunne gjøre comeback som Ap-leder. Aps tidligere...
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk