Torsdag 24. mai 2018
Fortsatt uavklart om meklingen i statsoppgjøret
YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne sitter fortsatt i lønnsforhandlinger med staten, 15 timer på overtid. 
Publisert: 24 Mai 15:14
YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne sitter fortsatt i lønnsforhandlinger med staten, 15 timer på overtid. 
Like før klokken 15 torsdag ble det levert pizza til forhandlingsdelegasjonene. Etter det NTB får oppgitt, kan det fortsatt være flere timer før oppgjøret er i havn.

Enighet med tre forbundVG meldte tidligere torsdag at YS Stat, LO Stat og Unio hadde kommet til enighet med staten. Det skal være ønsket om å koordinere denne avtalen med en avtale med Akademikerne som skal ha bremset prosessen. Etter det NTB erfarer, har alle forbundene deltatt i de videre forhandlingene.
Staten har to avtaler, en for Unio, YS og LO og en for Akademikerne. Ifølge VG må det være enighet med alle fire før protokollen formelt kan undertegnes.
Representantene hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men fortsatte på overtid.
Den forrige formelle orienteringen om framdriften ble gitt av mekler Richard Saue ved 21-tiden onsdag kveld. Over 13 timer senere meldte VG om ja fra tre av forbundene.

Ulike kravLO, YS og Unio brøt forhandlingene 29. april og begrunnet det med at staten ville gi det de mente var en for stor andel av potten til lokal fordeling og at tilbudet ikke var godt nok til å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn.
Akademikerne, som har sin egen tariffavtale med staten, forhandlet videre i ytterligere to dager, før de også brøt. Der var hovedbegrunnelsen at den økonomiske rammen ikke var god nok, og at de ikke fikk gjennom tilstrekkelige endringer på andre områder i tariffavtalen, som spørsmål knyttet til sosiale bestemmelser, opplæringsmidler og pensjon.

AkademikerneHelge Kvandal i Akademikerne opplyste torsdag formiddag til NTB at forbundet fortsatt er i mekling.
Hvis det ikke blir enighet for forbundet, kan 223 ansatte i Miljødirektoratet tas ut i streik. Det samme gjelder 97 ansatte i Landbruksdirektoratet, 125 ansatte i politiet, 165 ansatte i Mattilsynet, 189 Nav-ansatte og én ansatt ved Forsvarets forskningsinstitutt.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk