Torsdag 24. mai 2018
Fortsatt uavklart om meklingen i statsoppgjøret
YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne sitter fortsatt i lønnsforhandlinger med staten, 15 timer på overtid. 
Publisert: 24 Mai 15:14
YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne sitter fortsatt i lønnsforhandlinger med staten, 15 timer på overtid. 
Like før klokken 15 torsdag ble det levert pizza til forhandlingsdelegasjonene. Etter det NTB får oppgitt, kan det fortsatt være flere timer før oppgjøret er i havn.

Enighet med tre forbundVG meldte tidligere torsdag at YS Stat, LO Stat og Unio hadde kommet til enighet med staten. Det skal være ønsket om å koordinere denne avtalen med en avtale med Akademikerne som skal ha bremset prosessen. Etter det NTB erfarer, har alle forbundene deltatt i de videre forhandlingene.
Staten har to avtaler, en for Unio, YS og LO og en for Akademikerne. Ifølge VG må det være enighet med alle fire før protokollen formelt kan undertegnes.
Representantene hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men fortsatte på overtid.
Den forrige formelle orienteringen om framdriften ble gitt av mekler Richard Saue ved 21-tiden onsdag kveld. Over 13 timer senere meldte VG om ja fra tre av forbundene.

Ulike kravLO, YS og Unio brøt forhandlingene 29. april og begrunnet det med at staten ville gi det de mente var en for stor andel av potten til lokal fordeling og at tilbudet ikke var godt nok til å redusere lønnsgapet mellom kvinner og menn.
Akademikerne, som har sin egen tariffavtale med staten, forhandlet videre i ytterligere to dager, før de også brøt. Der var hovedbegrunnelsen at den økonomiske rammen ikke var god nok, og at de ikke fikk gjennom tilstrekkelige endringer på andre områder i tariffavtalen, som spørsmål knyttet til sosiale bestemmelser, opplæringsmidler og pensjon.

AkademikerneHelge Kvandal i Akademikerne opplyste torsdag formiddag til NTB at forbundet fortsatt er i mekling.
Hvis det ikke blir enighet for forbundet, kan 223 ansatte i Miljødirektoratet tas ut i streik. Det samme gjelder 97 ansatte i Landbruksdirektoratet, 125 ansatte i politiet, 165 ansatte i Mattilsynet, 189 Nav-ansatte og én ansatt ved Forsvarets forskningsinstitutt.
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.