Onsdag 23. mai 2018
Emery erstatter Wenger i Arsenal
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
Publisert: 23 Mai 11:21
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.
– Jeg er spent når jeg nå går til en av de største klubbene i bransjen. Arsenal er kjent og elsket over hele verden for sin spillestil, bruk av unge spillere, sitt fantastiske stadion og måten klubben er drevet på. Jeg ser veldig fram til å gå løs på et viktig kapittel i Arsenals historie, sier Emery til Arsenals nettsted.
Det er ikke klart hvor lang kontrakt Emery har fått.

Vil tilbakeArsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager. London-laget var i to tiår et fast innslag i mesterligaen, men denne sesongen sto den utenfor Europas gjeveste klubbturnering. Det kommer Arsenal også til å gjøre neste sesong.
Det håper klubbledelsen Emery kan gjøre noe med. Arsenal endte i fjor på 5.-plass i Premier League, mens det i år gikk enda litt svakere med en 6.-plass.
– Unai har en fantastisk merittliste og har hatt suksess gjennom hele sin karriere. Han har utviklet noen av de beste talentene i Europa. Spillestilen hans er underholdende og progressiv, og den passer perfekt med Arsenal, sier klubbdirektør Ivan Gazidis.
Ifølge Gazidis ble det gjort en grundig prosess i managerjakten. Arsenals valg av Emery var enstemmig.
– Vi er glade for å kunne ønske Unai velkommen til Arsenal. Han har bevist at han er en vinner, og vi er sikre på at han er riktig mann til jobben, sier Arsenals majoritetseier Stan Kroenke.

Droppet ArtetaDenne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike, men Emerys periode i klubben blir likevel av mange betraktet som litt skuffende. Monaco endte foran den styrtrike Paris-klubben i spanjolens første sesong ved roret. I tillegg ble det farvel i mesterligaens åttedelsfinale to år på rad.
Mikel Arteta var inntil helt nylig ansett som den største favoritten til å ta over den ledige managerjobben i Arsenal, men slik ble det ikke. Arteta spilte for Arsenal mellom 2011 og 2016. Han har de to siste sesongene vært assistenttrener for Pep Guardiola i Manchester City, men har ingen erfaring som manager.
Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/04. Laget gikk da ubeseiret gjennom hele ligasesongen.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk