Onsdag 23. mai 2018
Emery erstatter Wenger i Arsenal
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
Publisert: 23 Mai 11:21
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.
– Jeg er spent når jeg nå går til en av de største klubbene i bransjen. Arsenal er kjent og elsket over hele verden for sin spillestil, bruk av unge spillere, sitt fantastiske stadion og måten klubben er drevet på. Jeg ser veldig fram til å gå løs på et viktig kapittel i Arsenals historie, sier Emery til Arsenals nettsted.
Det er ikke klart hvor lang kontrakt Emery har fått.

Vil tilbakeArsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager. London-laget var i to tiår et fast innslag i mesterligaen, men denne sesongen sto den utenfor Europas gjeveste klubbturnering. Det kommer Arsenal også til å gjøre neste sesong.
Det håper klubbledelsen Emery kan gjøre noe med. Arsenal endte i fjor på 5.-plass i Premier League, mens det i år gikk enda litt svakere med en 6.-plass.
– Unai har en fantastisk merittliste og har hatt suksess gjennom hele sin karriere. Han har utviklet noen av de beste talentene i Europa. Spillestilen hans er underholdende og progressiv, og den passer perfekt med Arsenal, sier klubbdirektør Ivan Gazidis.
Ifølge Gazidis ble det gjort en grundig prosess i managerjakten. Arsenals valg av Emery var enstemmig.
– Vi er glade for å kunne ønske Unai velkommen til Arsenal. Han har bevist at han er en vinner, og vi er sikre på at han er riktig mann til jobben, sier Arsenals majoritetseier Stan Kroenke.

Droppet ArtetaDenne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike, men Emerys periode i klubben blir likevel av mange betraktet som litt skuffende. Monaco endte foran den styrtrike Paris-klubben i spanjolens første sesong ved roret. I tillegg ble det farvel i mesterligaens åttedelsfinale to år på rad.
Mikel Arteta var inntil helt nylig ansett som den største favoritten til å ta over den ledige managerjobben i Arsenal, men slik ble det ikke. Arteta spilte for Arsenal mellom 2011 og 2016. Han har de to siste sesongene vært assistenttrener for Pep Guardiola i Manchester City, men har ingen erfaring som manager.
Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/04. Laget gikk da ubeseiret gjennom hele ligasesongen.
(©NTB)
Tirsdag 23. oktober 2018
DEKKHISTORIE: Amerikanske politikere og EU tror ikke på Saudi-Arabias forklaring om drapet på journalisten Jamal Khashoggi.
Tirsdag 23. oktober 2018
• Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på at NRK brukte Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator under dekningen av valget i Sverige i september i år. Om lag 75 av klagene kom som resultat av en kampanje på partiet Rødts...
Tirsdag 23. oktober 2018
Svenske medier har ikke vært selvkritiske nok etter sine «ekstreme» metoo-saker, sier SVT-sjef.
Tirsdag 23. oktober 2018
STERK I TROEN: Knut Arild Hareide hadde regnet med mellom tre og seks mandater fra Rogaland, men fikk ett. Nå står det om de usikre fylkene, som Oslo og Hordaland.
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.