Torsdag 17. mai 2018
Stoltenberg tilbringer 17. mai i Det hvite hus 
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Publisert: 17 Mai 12:45
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Stoltenberg besøker presidenten i Det hvite hus torsdag kveld norsk tid.
Nasjonaldagen er blitt en arbeidsdag for NATO-sjefen etter at han flyttet til Brussel. Også i Washington blir det tett program, men Stoltenberg forteller at han likevel kommer til å sende varme tanker hjem til Norge.
– Uansett hvor jeg er i verden, blir det tid til en liten markering av dagen og noen tanker om hva 17. mai betyr for landet vårt, sier Stoltenberg til NTB.

Markering i AfghanistanDet er første gang Stoltenberg er i Det hvite hus på 17. mai.
– Men det er ikke første gang jeg markerer dagen i utlandet, påpeker NATO-sjefen.
Han trekker spesielt fram 17. mai 2010. Stoltenberg var da statsminister og markerte han nasjonaldagen sammen med norske soldater i Afghanistan.
– Møtet med dem og historiene deres gjorde sterkt og varig inntrykk. Det gjelder både verdiene de kjemper for, risikoen de utsetter seg for, og belastningen det påfører familie og kjære, sier han.

Kong Harald bodde derStoltenberg trekker også fram at Det hvite hus har en spesiell betydning i norsk historie, ettersom kong Harald bodde der en kort periode som barn da kongefamilien var i eksil under annen verdenskrig.
Det er heller ikke første gang en nordmann besøker den amerikanske presidenten på 17. mai. Statsminister Gro Harlem Brundtland var nemlig på besøk i Det hvite hus 17. mai 1994 for å møte president Bill Clinton.
(©NTB)
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.
Onsdag 23. mai 2018
• I dag blir det klart om de fagorganiserte i offentlig sektor sier ja til ny pensjonsavtale. Kritikerne hevder at den er usolidarisk fordi de eneste som vil tjene på den, er den fjerdeparten som greier å jobbe til de er 67 år eller lenger.
Onsdag 23. mai 2018
KJØPER: Nordkapp kommune prøver forgjeves å kjøpe den lukrative turistattraksjonen Nordkapp-platået. I dag er det folkemøte i Honningsvåg for å øke presset på grunneier Finnmarkseiendommen.
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk