Torsdag 17. mai 2018
Stoltenberg tilbringer 17. mai i Det hvite hus 
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Publisert: 17 Mai 12:45
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Stoltenberg besøker presidenten i Det hvite hus torsdag kveld norsk tid.
Nasjonaldagen er blitt en arbeidsdag for NATO-sjefen etter at han flyttet til Brussel. Også i Washington blir det tett program, men Stoltenberg forteller at han likevel kommer til å sende varme tanker hjem til Norge.
– Uansett hvor jeg er i verden, blir det tid til en liten markering av dagen og noen tanker om hva 17. mai betyr for landet vårt, sier Stoltenberg til NTB.

Markering i AfghanistanDet er første gang Stoltenberg er i Det hvite hus på 17. mai.
– Men det er ikke første gang jeg markerer dagen i utlandet, påpeker NATO-sjefen.
Han trekker spesielt fram 17. mai 2010. Stoltenberg var da statsminister og markerte han nasjonaldagen sammen med norske soldater i Afghanistan.
– Møtet med dem og historiene deres gjorde sterkt og varig inntrykk. Det gjelder både verdiene de kjemper for, risikoen de utsetter seg for, og belastningen det påfører familie og kjære, sier han.

Kong Harald bodde derStoltenberg trekker også fram at Det hvite hus har en spesiell betydning i norsk historie, ettersom kong Harald bodde der en kort periode som barn da kongefamilien var i eksil under annen verdenskrig.
Det er heller ikke første gang en nordmann besøker den amerikanske presidenten på 17. mai. Statsminister Gro Harlem Brundtland var nemlig på besøk i Det hvite hus 17. mai 1994 for å møte president Bill Clinton.
(©NTB)
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk