Torsdag 17. mai 2018
Sverige møter USA i VM-semifinalen – Finland ute etter skrell
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Publisert: 17 Mai 23:10
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Etter sju strake seirer hanglet det plutselig i det svenske spillet i torsdagens kvartfinale. Latvia holdt effektivt unna Sverige i første periode, og etter den første pausen pådro de gul- og blåkledde seg mange utvisninger.
Filip Forsberg ordnet svensk ledelse etter 26.36 minutter, men bare fem minutter senere utlignet Teodors Bulgers etter en latvisk kontring. Sverige klare å holde unna tross flere spillere i utvisningsboksen. På et tidspunkt måtte de spille tre mot fem.
Viktor Arvidsson styrte inn 2-1 på volley tidlig i tredje periode, mens Oliver Ekman-Larsson la på til 3-1 i overtall. Latvia ga seg ikke så lett, og med knapt ti minutter igjen reduserte Rudolf Balcers til 2-3.
Sverige holdt unna og unngikk en ny kvartfinalefiasko. For tre måneder siden ble «Tre Kronor» sendt hjem fra OL av Tyskland. I semifinalen skal svenskene bryne seg på USA.
Finland gikk på en skikkelig VM-smell torsdag. Sveits snudde 0-1 og vant svært overraskende 3-2 i Herning. Sveitserne scoret alle sine mål i midtperioden.

GigantduellTidligere på dagen ble det en målrik kvartfinale mellom Canada og Russland. Nordamerikanerne vant til slutt gigantmøtet 5-4 etter forlengning.
Russland var ikke i ledelsen en eneste gang, men kom flere ganger tilbake. I sudden death måtte imidlertid de russiske OL-gullvinnerne gi tapt. I canadisk overtall ble Ryan O'Reilly matchvinner.
Torsdagens kvartfinaleduell gikk mellom de to landene som har vunnet suverent flest VM-titler. Russland har i alt blitt verdensmester i ishockey 27 ganger dersom man teller med de 22 titlene som ble vunnet av daværende Sovjetunionen. Canada kan vise til 26 VM-gull.
Kampen var knapt fem minutter gammel da canadierne tok ledelsen. Superstjernen Connor McDavid sendte pucken til Colton Parayko, som hamret den forbi Russlands sisteskanse til 1-0. Scoringen kom i overtallsspill.
Canada slo til igjen i overtall i annen periode. Nok en gang noterte 21-årige McDavid seg for en assist. Han spilte på tvers til Ryan Nugent-Hopkins.

Ga ikke oppDe russiske OL-mesterne var ikke helt rystet, og bare et minutt senere reduserte de til 1-2. Ilja Mikhejev sto for målet som brakte spenningen tilbake i kvartfinalen. Aleksander Barabanov gjorde så 2-2 mot slutten av perioden.
I tredje periode gjorde russerne flere comeback. Kyle Torris ordnet canadisk 3-2-ledelse, men Sergej Andronov utlignet kjapt til 3-3. Canada var foran igjen da Pierre-Luc Dubois gjorde 4-3. Nok en gang svarte Russland raskt og fikk 4-4 ved Anisimov, men i sudden death var det slutt.
Også USA er klar for VM-semifinale. Det ble klart etter 3-2-seieren over Tsjekkia. Patrick Kane gjorde oppgjørets avgjørende scoring et snaut kvarter før slutt. Tsjekkerne snudde 0-2 til 2-2 med to scoringer i midtperioden, men kom ikke lenger enn det.
Semifinalene spilles i København lørdag, mens bronsekampen og finalen går søndag.

(©NTB)
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk