Torsdag 17. mai 2018
Sverige møter USA i VM-semifinalen – Finland ute etter skrell
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Publisert: 17 Mai 23:10
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Etter sju strake seirer hanglet det plutselig i det svenske spillet i torsdagens kvartfinale. Latvia holdt effektivt unna Sverige i første periode, og etter den første pausen pådro de gul- og blåkledde seg mange utvisninger.
Filip Forsberg ordnet svensk ledelse etter 26.36 minutter, men bare fem minutter senere utlignet Teodors Bulgers etter en latvisk kontring. Sverige klare å holde unna tross flere spillere i utvisningsboksen. På et tidspunkt måtte de spille tre mot fem.
Viktor Arvidsson styrte inn 2-1 på volley tidlig i tredje periode, mens Oliver Ekman-Larsson la på til 3-1 i overtall. Latvia ga seg ikke så lett, og med knapt ti minutter igjen reduserte Rudolf Balcers til 2-3.
Sverige holdt unna og unngikk en ny kvartfinalefiasko. For tre måneder siden ble «Tre Kronor» sendt hjem fra OL av Tyskland. I semifinalen skal svenskene bryne seg på USA.
Finland gikk på en skikkelig VM-smell torsdag. Sveits snudde 0-1 og vant svært overraskende 3-2 i Herning. Sveitserne scoret alle sine mål i midtperioden.

GigantduellTidligere på dagen ble det en målrik kvartfinale mellom Canada og Russland. Nordamerikanerne vant til slutt gigantmøtet 5-4 etter forlengning.
Russland var ikke i ledelsen en eneste gang, men kom flere ganger tilbake. I sudden death måtte imidlertid de russiske OL-gullvinnerne gi tapt. I canadisk overtall ble Ryan O'Reilly matchvinner.
Torsdagens kvartfinaleduell gikk mellom de to landene som har vunnet suverent flest VM-titler. Russland har i alt blitt verdensmester i ishockey 27 ganger dersom man teller med de 22 titlene som ble vunnet av daværende Sovjetunionen. Canada kan vise til 26 VM-gull.
Kampen var knapt fem minutter gammel da canadierne tok ledelsen. Superstjernen Connor McDavid sendte pucken til Colton Parayko, som hamret den forbi Russlands sisteskanse til 1-0. Scoringen kom i overtallsspill.
Canada slo til igjen i overtall i annen periode. Nok en gang noterte 21-årige McDavid seg for en assist. Han spilte på tvers til Ryan Nugent-Hopkins.

Ga ikke oppDe russiske OL-mesterne var ikke helt rystet, og bare et minutt senere reduserte de til 1-2. Ilja Mikhejev sto for målet som brakte spenningen tilbake i kvartfinalen. Aleksander Barabanov gjorde så 2-2 mot slutten av perioden.
I tredje periode gjorde russerne flere comeback. Kyle Torris ordnet canadisk 3-2-ledelse, men Sergej Andronov utlignet kjapt til 3-3. Canada var foran igjen da Pierre-Luc Dubois gjorde 4-3. Nok en gang svarte Russland raskt og fikk 4-4 ved Anisimov, men i sudden death var det slutt.
Også USA er klar for VM-semifinale. Det ble klart etter 3-2-seieren over Tsjekkia. Patrick Kane gjorde oppgjørets avgjørende scoring et snaut kvarter før slutt. Tsjekkerne snudde 0-2 til 2-2 med to scoringer i midtperioden, men kom ikke lenger enn det.
Semifinalene spilles i København lørdag, mens bronsekampen og finalen går søndag.

(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk