Torsdag 17. mai 2018
Røste: – Trodde det skulle bli jevnere
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Publisert: 17 Mai 20:39
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Trondheim fikk seks stemmer mot Planicas ni da FIS-styret kom fram til sin beslutning i greske Costa Navarino torsdag.
– Jeg hadde trodd det skulle bli jevnere til slutt. Det er ingen tvil om at vi hadde en god søknad, men vi må respektere at Planica var en god kandidat, sier Røste til NTB.
Planica ha søkt en rekke ganger uten å få VM i nordiske grener. I kampen mot Trondheim trakk slovenerne endelig det lengste strået. Røste og den norske delegasjonen fikk en tung 17. mai-kveld.
– Vi hadde definitivt håpet å få en annen beskjed, så nå er vi skuffet. Det er blitt lagt ned en enormt god jobb. Mange har jobbet på frivillig basis med dette, sier Røste.

Tre på rad i Mellom-EuropaEn del av den norske VM-argumentasjonen var at mesterskapet burde komme tilbake til Skandinavia i 2023. Nå skal det i stedet arrangeres i Mellom-Europa i tre strake VM. Neste år går det i østerrikske Seefeld, mens tyske Oberstdorf er vert i 2021.
To år senere går altså turen til Planica – ikke Trondheim.
– Jeg har respekt for at andre mener noe annet enn oss. At Planica har søkt flere ganger tidligere uten å lykkes kan ha vært utslaget, sier Røste.

Vil søke igjenNorges Skiforbund ser gjerne at Trondheim søker om 2025-VM. Mange mener trønderne da vil ha svært sterke kort på hånden. Røste er enig i det.
– Det vil de garantert gjøre. Vi ønsker at det blir søkt om VM i 2025, men nå må vi få litt avstand til det hele og deretter ta å evaluere.
Røste kunne torsdag trøste seg med at Vikersund blir arrangør av skiflygings-VM i 2022.
(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk