Torsdag 17. mai 2018
Røste: – Trodde det skulle bli jevnere
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Publisert: 17 Mai 20:39
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Trondheim fikk seks stemmer mot Planicas ni da FIS-styret kom fram til sin beslutning i greske Costa Navarino torsdag.
– Jeg hadde trodd det skulle bli jevnere til slutt. Det er ingen tvil om at vi hadde en god søknad, men vi må respektere at Planica var en god kandidat, sier Røste til NTB.
Planica ha søkt en rekke ganger uten å få VM i nordiske grener. I kampen mot Trondheim trakk slovenerne endelig det lengste strået. Røste og den norske delegasjonen fikk en tung 17. mai-kveld.
– Vi hadde definitivt håpet å få en annen beskjed, så nå er vi skuffet. Det er blitt lagt ned en enormt god jobb. Mange har jobbet på frivillig basis med dette, sier Røste.

Tre på rad i Mellom-EuropaEn del av den norske VM-argumentasjonen var at mesterskapet burde komme tilbake til Skandinavia i 2023. Nå skal det i stedet arrangeres i Mellom-Europa i tre strake VM. Neste år går det i østerrikske Seefeld, mens tyske Oberstdorf er vert i 2021.
To år senere går altså turen til Planica – ikke Trondheim.
– Jeg har respekt for at andre mener noe annet enn oss. At Planica har søkt flere ganger tidligere uten å lykkes kan ha vært utslaget, sier Røste.

Vil søke igjenNorges Skiforbund ser gjerne at Trondheim søker om 2025-VM. Mange mener trønderne da vil ha svært sterke kort på hånden. Røste er enig i det.
– Det vil de garantert gjøre. Vi ønsker at det blir søkt om VM i 2025, men nå må vi få litt avstand til det hele og deretter ta å evaluere.
Røste kunne torsdag trøste seg med at Vikersund blir arrangør av skiflygings-VM i 2022.
(©NTB)
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk