Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Anneli, Ketil og Lars: Tre store norske – Bjørnstad, Drecker og Saabye Christensen – med én felles stemme på nytt album.

Hotellsuiten

I SOLVEGGEN: Ketil Bjørnstad, Anneli Drecker og Lars Saabye Christensen poserer tripp trapp tresko, utenfor Bjørnstads hus i Mosseveien. Maria GossÈ

Norsk musikkeksport er mer enn EDM. Det er er jo også ECM. Den tyske kvalitetsetiketten gir nå ut albumet til en ny supertrio med smått uortodoks besetning: lyriker, pianist og vokalist.

Havet er ikke noen drøm, selv om det ser sånn ut en tidlig vårdag denne sene våren i Oslo, der det nærmest blender deg om du titter utenfor stuevinduet, slik man mildt sagt fristes til på en dag som dette, skimrende i varmt lys. For å låne noen metaforer fra de ved siden av meg i sofakroken her jeg sitter, på høyre side Anneli Drecker (du veit, Bel Canto, «Shimmering Warm and Bright»), til venstre innehaveren av stua, Ketil Bjørnstad – for «Drømmen om havet» var jo både et sentralt spor på hans andre LP «Berget det blå» (fra 1974), og tittelen på hans femtende roman (litt avhengig av hvordan man regner!) fra 1996.