Onsdag 25. april 2018
USA hardt ut mot volden i Nicaragua
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Publisert: 25 April 04:15
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Protestene mot Nicaraguas president Daniel Ortega fortsatte mandag, til tross for at han har innfridd demonstrantenes krav og trukket tilbake en omstridt reform.
27 mennesker er drept i sammenstøt mellom demonstranter, politifolk og unge motdemonstranter fra Sandinistpartiet den siste uka.

USA fordømmer– Den forferdelige politiske volden politiet og regjeringsvennlige kjeltringer har brukt mot folket i Nicaragua, spesielt universitetsstudenter, har sjokkert det demokratiske internasjonale samfunnet, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.
USA ber om «dialog og støtte for det nicaraguanske folket som lengter etter politisk ytringsfrihet og de ekte demokratiske reformene de virkelig fortjener».
Bakgrunnen for protestene var regjeringens forslag til pensjonsreform, men selv om presidenten trakk denne, fortsatte protestene mandag. Slagordene ble nå rettet mot Ortega og hans kone, Rosario Murillo, som er visepresident. Demonstrantene protesterte blant annet mot parets autoritære lederstil og mot sikkerhetsstyrkenes brutale framferd de siste dagene.

Internasjonale reaksjonerReaksjonene har kommet fra flere hold den siste uken.
FNs menneskerettighetskontor har uttalt at flere av dødsfallene i landet kan ha vært urettmessige og ber om at dødsfallene blir etterforsket.
EU og Vatikanet har bedt om at det blir innledet samtaler for å dempe uroen, mens Den interamerikanske menneskerettighetskommisjon fordømmer dødsfallene og undertrykkelsen.
USA sier de har trukket flere ansatte og deres familier ut av den amerikanske ambassaden i landet.
(©NTB)
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...
Fredag 17. august 2018
OFFENSIVE: Heroinbehandling er bare starten. Nå krever rusorganisasjoner straffefrihet for narkotikabruk samt rusbehandling med narkotika for alle grupper tunge rusavhengige.
Fredag 17. august 2018
• Det er mange som bekymrer seg for demokratiets framtid om dagen. Høyre-ideolog Torbjørn Røe Isaksen drøftet nylig i Aftenposten det han mener er tre store utfordringer for demokratiet. Næringsministeren lister opp den økonomiske suksessen...
Fredag 17. august 2018
VALG: Valgkampen i Brasil er i gang. Titusener har de siste dagene demonstrert til støtte for Lula da Silva, som er dømt til tolv års fengsel.
Fredag 17. august 2018
Flere forskere mener pressen har spekulert for mye i Sandberg-saken. – Spekulasjoner hører hjemme i private samtaler, sier Elisabeth Eide.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk