Onsdag 25. april 2018
USA hardt ut mot volden i Nicaragua
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Publisert: 25 April 04:15
USA fordømmer volden og undertrykkelsen av folket i Nicaragua etter at 27 mennesker har blitt drept i protester og sammenstøt den siste uken.
Protestene mot Nicaraguas president Daniel Ortega fortsatte mandag, til tross for at han har innfridd demonstrantenes krav og trukket tilbake en omstridt reform.
27 mennesker er drept i sammenstøt mellom demonstranter, politifolk og unge motdemonstranter fra Sandinistpartiet den siste uka.

USA fordømmer– Den forferdelige politiske volden politiet og regjeringsvennlige kjeltringer har brukt mot folket i Nicaragua, spesielt universitetsstudenter, har sjokkert det demokratiske internasjonale samfunnet, heter det i en pressemelding fra Det hvite hus.
USA ber om «dialog og støtte for det nicaraguanske folket som lengter etter politisk ytringsfrihet og de ekte demokratiske reformene de virkelig fortjener».
Bakgrunnen for protestene var regjeringens forslag til pensjonsreform, men selv om presidenten trakk denne, fortsatte protestene mandag. Slagordene ble nå rettet mot Ortega og hans kone, Rosario Murillo, som er visepresident. Demonstrantene protesterte blant annet mot parets autoritære lederstil og mot sikkerhetsstyrkenes brutale framferd de siste dagene.

Internasjonale reaksjonerReaksjonene har kommet fra flere hold den siste uken.
FNs menneskerettighetskontor har uttalt at flere av dødsfallene i landet kan ha vært urettmessige og ber om at dødsfallene blir etterforsket.
EU og Vatikanet har bedt om at det blir innledet samtaler for å dempe uroen, mens Den interamerikanske menneskerettighetskommisjon fordømmer dødsfallene og undertrykkelsen.
USA sier de har trukket flere ansatte og deres familier ut av den amerikanske ambassaden i landet.
(©NTB)
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk