Onsdag 25. april 2018
Leeds-supporterne ber klubben droppe Myanmar-besøk
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Publisert: 25 April 12:19
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Mesterskapsserieklubbens planer om å besøke Myanmar er et forsøk på å etablere en fanbase i det sørasiatiske landet. Planene har imidlertid ført til skarpe reaksjoner fra blant andre Amnesty International.
Myndighetene i Myanmar har den siste tiden fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for menneskerettsbrudd mot den muslimske minoriteten rohingyaene.
Siden august i fjor er rundt 700.000 rohingyaer fordrevet til nabolandet Bangladesh i en omfattende militæroperasjon. Det er ikke bekreftet at noen av dem har vendt hjem igjen.
Nå reagerer også Leeds' skandinaviske supporterklubb på den etter hvert mye omtalte Asia-reisen.
– Skandinaviske fans anmoder ydmykt Leeds United om å revurdere planene om en turné til Myanmar i mai, heter det i en uttalelse.
Supporterne skriver videre at de frykter at Asia-planene vil skade klubbens gode rykte og anseelse, og at reisen vil kunne bli oppfattet som en direkte eller indirekte støtte til myndighetene i Myanmar.
– Vi foretrekker at klubben holder seg unna Myanmar, heter det fra supporterklubben som organiserer rundt 5000 skandinaver.
Leeds skal spille kamper mot et sammensatt lag av spillere fra toppserien i Myanmar 9. mai. To dager senere venter det ny kamp mot det asiatiske landets landslag.
(©NTB)
Torsdag 24. mai 2018
UFRED: Før søndagens valg slår menneskerettighetsaktivist Erika Gomez alarm om forfølgelse av aktivister og en skjør fredsavtale under press.
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.
Torsdag 24. mai 2018
Siden årtusenskiftet er antallet politiske skandaler i nordiske medier tredoblet. Og det er de personorienterte sex­skandalene som har økt mest.
Torsdag 24. mai 2018
• Konsekvensene av såkalt fritt skolevalg i Oslo-skolen er ulykksalige og bidrar til å forsterke sosiale og etniske skillelinjer. I går gikk 67 lærere og andre ansatte ved Bjørnholt videregående skole ut i Aftenposten og fortalte hvordan...
Onsdag 23. mai 2018
Etter én uke med journaliststreik i NRK har nærmere halvparten av seerne og lytterne forsvunnet.
Onsdag 23. mai 2018
ILLE: Taliban øker kontrollen i Afghanistan og trapper opp selvmordsangrep. – Redselen blant folk øker, sier seniorforsker Arne Strand, som selv har følt frykten på kroppen.
Onsdag 23. mai 2018
• I dag blir det klart om de fagorganiserte i offentlig sektor sier ja til ny pensjonsavtale. Kritikerne hevder at den er usolidarisk fordi de eneste som vil tjene på den, er den fjerdeparten som greier å jobbe til de er 67 år eller lenger.
Onsdag 23. mai 2018
KJØPER: Nordkapp kommune prøver forgjeves å kjøpe den lukrative turistattraksjonen Nordkapp-platået. I dag er det folkemøte i Honningsvåg for å øke presset på grunneier Finnmarkseiendommen.
Tirsdag 22. mai 2018
RETTIGHET: Selv om datoen viser 2018, ser Utdannings­forbundet seg i dag nødt til å aksjonere for sin menneskerett til å ytre seg fritt på arbeidsplassen.
Tirsdag 22. mai 2018
Svenske Bonnier, som eier halvparten av Cappelen Damm, bruker markedsmakten sin i Sverige til å gjøre seg selv større, sier Pelle Andersson i Ordfront.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk