Onsdag 25. april 2018
Leeds-supporterne ber klubben droppe Myanmar-besøk
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Publisert: 25 April 12:19
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Mesterskapsserieklubbens planer om å besøke Myanmar er et forsøk på å etablere en fanbase i det sørasiatiske landet. Planene har imidlertid ført til skarpe reaksjoner fra blant andre Amnesty International.
Myndighetene i Myanmar har den siste tiden fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for menneskerettsbrudd mot den muslimske minoriteten rohingyaene.
Siden august i fjor er rundt 700.000 rohingyaer fordrevet til nabolandet Bangladesh i en omfattende militæroperasjon. Det er ikke bekreftet at noen av dem har vendt hjem igjen.
Nå reagerer også Leeds' skandinaviske supporterklubb på den etter hvert mye omtalte Asia-reisen.
– Skandinaviske fans anmoder ydmykt Leeds United om å revurdere planene om en turné til Myanmar i mai, heter det i en uttalelse.
Supporterne skriver videre at de frykter at Asia-planene vil skade klubbens gode rykte og anseelse, og at reisen vil kunne bli oppfattet som en direkte eller indirekte støtte til myndighetene i Myanmar.
– Vi foretrekker at klubben holder seg unna Myanmar, heter det fra supporterklubben som organiserer rundt 5000 skandinaver.
Leeds skal spille kamper mot et sammensatt lag av spillere fra toppserien i Myanmar 9. mai. To dager senere venter det ny kamp mot det asiatiske landets landslag.
(©NTB)
Mandag 22. oktober 2018
Kringkastingsrådet har mottatt 110 klager på NRKs bruk av Civita-leder Kristin Clemet som ekspertkommentator på valget i Sverige. – Jeg gjorde mitt beste for å være noenlunde objektiv, sier hun.
Mandag 22. oktober 2018
BEKLAGER: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) beklager at INF-avtalen ryker – og legger skylden på Russland.
Mandag 22. oktober 2018
SKUFFET: Lokallagsleder Inge Takle Mæstad frykter en dypere splittelse i partiet etter det knusende Hareide-neder­laget i Rogaland. Han beskylder nestleder Olaug Bollestad for å opptre illojalt.
Mandag 22. oktober 2018
• Norsk politikk er blitt revitalisert etter at Knut Arild Hareide for tre uker siden rådet KrF til å sondere mulighetene for en historisk regjeringskoalisjon med Ap og Sp. Etter et år hvor norsk politikk...
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk