Onsdag 25. april 2018
Leeds-supporterne ber klubben droppe Myanmar-besøk
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Publisert: 25 April 12:19
Den engelske fotballklubben Leeds skal spille treningskamper i Myanmar etter sesongslutt. Nå reagerer supporterne og ber klubbene tenke seg om.
Mesterskapsserieklubbens planer om å besøke Myanmar er et forsøk på å etablere en fanbase i det sørasiatiske landet. Planene har imidlertid ført til skarpe reaksjoner fra blant andre Amnesty International.
Myndighetene i Myanmar har den siste tiden fått kritikk fra det internasjonale samfunnet for menneskerettsbrudd mot den muslimske minoriteten rohingyaene.
Siden august i fjor er rundt 700.000 rohingyaer fordrevet til nabolandet Bangladesh i en omfattende militæroperasjon. Det er ikke bekreftet at noen av dem har vendt hjem igjen.
Nå reagerer også Leeds' skandinaviske supporterklubb på den etter hvert mye omtalte Asia-reisen.
– Skandinaviske fans anmoder ydmykt Leeds United om å revurdere planene om en turné til Myanmar i mai, heter det i en uttalelse.
Supporterne skriver videre at de frykter at Asia-planene vil skade klubbens gode rykte og anseelse, og at reisen vil kunne bli oppfattet som en direkte eller indirekte støtte til myndighetene i Myanmar.
– Vi foretrekker at klubben holder seg unna Myanmar, heter det fra supporterklubben som organiserer rundt 5000 skandinaver.
Leeds skal spille kamper mot et sammensatt lag av spillere fra toppserien i Myanmar 9. mai. To dager senere venter det ny kamp mot det asiatiske landets landslag.
(©NTB)
Mandag 20. august 2018
PLAN B: Britene håper på en avtale med EU, men har lagd planer for en utmelding uten. Regjeringen er altfor seint ute, mener juristen Martin Howe.
Mandag 20. august 2018
BLØFF: I en ny forskningsartikkel viser Sindre Farstad at det ikke stemmer at de yrkesaktive må forsørge stadig flere uten jobb. Professor kaller forestillingen om eldrebølge en bløff.
Mandag 20. august 2018
• Det pågår nå en kampanje for å få Norge inn i FNs mektigste organ, Sikkerhetsrådet. Rådet har 15 medlemmer, hvorav fem er faste: USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike. De er ikke på valg og kan nedlegge veto mot forslag de er...
Mandag 20. august 2018
Nicolai Tangens modernistiske kunstsamling er bredt anerkjent blant eksperter. Men flere stiller spørsmål ved om den kan trekke 150.000 besøkende til Kunstsiloen i Kristiansand.
Lørdag 18. august 2018
Undersida: Med eit både poetisk og essayistisk uttrykk er Anne Helene Guddal blant dei sterkaste stemmene i den unge litteraturen.
Lørdag 18. august 2018
DYRT: 40.000 kroner i året. Det er forskjellen på foreldrebetalingen ved den aller billigste og den aller dyreste SFO-en i landet. – Uakseptabelt, mener foreldre­utvalg.
Lørdag 18. august 2018
• En hel verden jublet da atomavtalen med Iran ble framforhandlet i 2015 av USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU. Avtalen, som trådte i kraft i januar 2016, ga internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i...
Lørdag 18. august 2018
RØD KLUT: Sosialdemokratene bør ikke ta statsministerposten for gitt, varsler Enhedslistens Pernille Skipper. – Vi må vise at vi er klare til å gripe makten, sier hun til Klasse­kampen.
Lørdag 18. august 2018
Den har vært omtalt som verdens beste samling av nordisk modernisme. Men hva skjuler seg egentlig i kunstsamlingen til Nicolai Tangen?
Lørdag 18. august 2018
Månedens poet«ANNA ALVER»Vinneren av Diktkammerets kåring av årets sommerpoet. Poeten ønsker å være anonym.– Gratulerer med å være Diktkammerets...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk