Mandag 23. april 2018
58-åring siktet for overgrep mot mindreårig gutt, erkjenner straffskyld
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Publisert: 23 April 20:47
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Mannen erkjente straffskyld etter siktelsen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett fredag. Han samtykket til fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.
En gutt under 14 år er fornærmet i saken, som gjelder grov voldtekt, ifølge fengslingskjennelsen. Politiet er helt i starten av etterforskningen og undersøker om mannen kan ha forgrepet seg på flere gutter, melder NRK.
Det kom fram i retten at ytterligere to unge gutter, på samme alder som fornærmede, har hatt kontakt med mannen. Han nekter å oppgi deres identitet for politiet, fordi han hevder det vil være svært ødeleggende for hans sosiale miljø, framgår det av fengslingskjennelsen.
Retten mener 58-åringen vil prøve å ødelegge bevis hvis han ikke blir holdt i varetekt med strenge begrensninger i muligheten til å kommunisere med andre: «Saken er svært alvorlig, med en strafferamme på 21 år. (…) Det må gjennomføres en rekke kriminaltekniske undersøkelser av siktedes leilighet og campingvogner, samt vitneavhør av fornærmede og nære personer rundt siktede», skriver tingrettsdommer Helene Halum i kjennelsen.
Flere av avhørene kommer til å være tilrettelagte avhør av barn, poengterer hun. Halum mener også siktede kan prøve å ødelegge elektroniske bevis hvis han får mulighet.
Saken er ventet å komme opp for retten til høsten, med forbehold om at den ikke vokser betydelig i omfang.
(©NTB)
Lørdag 26. mai 2018
EU-domstolen slår fast at alle EU- og EØS-land står fritt til å skattlegge Netflix og andre strømmeselskaper. I Norge kan en strømme­avgift gi nærmere 100 millioner kroner årlig.
Lørdag 26. mai 2018
FÆRRE: Antall dødsfall på grunn av abort er mer enn halvert fra 2008 til 2018.
Lørdag 26. mai 2018
VIL PRIORITERE: Regjeringa har fått sterk kritikk frå opposisjonen for å ikkje følgje opp forsvarsforliket. No tek også Frp på Stortinget skytset fram.
Lørdag 26. mai 2018
• Neste uke er det 40 år siden loven om selvbestemt abort ble vedtatt i Stortinget. Loven var en oppdatering av tidligere lover om svangerskapsavbrudd, som krevde behandling i nemnd. Den nye loven sikret at kvinner selv fikk råderett over...
Lørdag 26. mai 2018
Tilpasning: Juli Zeh trekker opp et stort moralsk og politisk lerret, men romanen går ikke dypt nok inn i hovedpersonens psykologi.
Fredag 25. mai 2018
SAMME SKOLE: 21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia har hatt et opphold på koranskole i Somalia. Ifølge politiet var offeret elev på den samme skolen.
Fredag 25. mai 2018
KNAPT: Marginene er hårfine foran dagens folkeavstemning om Irlands abortforbud. De som vil heve forbudet, leder på målinger, men 20 prosent har ennå ikke bestemt seg.
Fredag 25. mai 2018
Kulturpolitikerne liker dårlig at ­Cappelen Damms salgskanaler har en overvekt av titler fra eget forlag.
Fredag 25. mai 2018
• Den pensjonerte russiske etterretningsoffiseren Sergej Skripal ble 4. mars i år funnet bevisstløs på en benk i Salisbury i England sammen med sin 33 år gamle datter Julia. Begge er nå utskrevet fra sykehus. Skripal ble i 2006 dømt til 13...
Torsdag 24. mai 2018
SINNE: Alta Frp krever gransking, og fylkeslederen i Finnmark Frp mener helseminister Bent Høie må gå etter luft­ambulansekrisa.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk