Mandag 23. april 2018
58-åring siktet for overgrep mot mindreårig gutt, erkjenner straffskyld
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Publisert: 23 April 20:47
En 58 år gammel mann fra Hedmark er varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov voldtekt av en mindreårig gutt. Politiet undersøker om det er flere ofre.
Mannen erkjente straffskyld etter siktelsen da han ble framstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett fredag. Han samtykket til fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.
En gutt under 14 år er fornærmet i saken, som gjelder grov voldtekt, ifølge fengslingskjennelsen. Politiet er helt i starten av etterforskningen og undersøker om mannen kan ha forgrepet seg på flere gutter, melder NRK.
Det kom fram i retten at ytterligere to unge gutter, på samme alder som fornærmede, har hatt kontakt med mannen. Han nekter å oppgi deres identitet for politiet, fordi han hevder det vil være svært ødeleggende for hans sosiale miljø, framgår det av fengslingskjennelsen.
Retten mener 58-åringen vil prøve å ødelegge bevis hvis han ikke blir holdt i varetekt med strenge begrensninger i muligheten til å kommunisere med andre: «Saken er svært alvorlig, med en strafferamme på 21 år. (…) Det må gjennomføres en rekke kriminaltekniske undersøkelser av siktedes leilighet og campingvogner, samt vitneavhør av fornærmede og nære personer rundt siktede», skriver tingrettsdommer Helene Halum i kjennelsen.
Flere av avhørene kommer til å være tilrettelagte avhør av barn, poengterer hun. Halum mener også siktede kan prøve å ødelegge elektroniske bevis hvis han får mulighet.
Saken er ventet å komme opp for retten til høsten, med forbehold om at den ikke vokser betydelig i omfang.
(©NTB)
Lørdag 20. oktober 2018
FORTVILELSE: Kjell Ingolf Ropstad «dolket sin egen partileder i ryggen» med abort­utspill i VG, mener sentrale KrF-kilder.
Lørdag 20. oktober 2018
KRIGSSPILL: Den største Nato-øvelsen etter den kalde krigen begynner neste uke. 50.000 Nato-soldater skal øve på å komme Norge til unnsetning.
Lørdag 20. oktober 2018
• Denne uka avholdes økonomifestivalen Kåkånomics i Stavanger. Der møtes økonomer, politikere og helt vanlige siddiser for å drøfte små og store økonomiske spørsmål. Et gjennomgangstema på flere arrangementer er det økonomiske...
Lørdag 20. oktober 2018
Nasjonalmuseet burde prioritere «Gjerdeløa» over dyr utenlandsk kunst, mener kritikerne. Men skal et nasjonalmuseum alltid sette den nasjonale kultur­arven først?
Lørdag 20. oktober 2018
Adjø: Didier Eribon forlot arbeiderklassen, sammen med fransk venstreside.
Fredag 19. oktober 2018
Nasjonalmuseet har satset tungt på Marianne Heske, mener Nasjonalmuseets direktør og samlingsdirektør. Men nye interne diskusjoner kan de godt ta.
Fredag 19. oktober 2018
RAID: Styrtrike finansfolk har i årevis unndratt milliarder i utbytteskatt i over ti europeiske land. En avhopper kaller opplegget «djevel­maskinen».
Fredag 19. oktober 2018
• Onsdag ble det klart at det britiske selskapet Go-Ahead har slått NSB og svenske SJ i konkurransen om å få kjøre tog på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen. Det er i tråd med den blåblå regjeringens plan for norsk togtrafikk, hvor den...
Fredag 19. oktober 2018
MOT: Togtrafikken i nord og vest skal på anbud. Men om Sp og Ap får viljen sin kan det bli full stans i prosessen.
Torsdag 18. oktober 2018
KronikkFor to år siden var jeg i Irak i forbindelse med innspilling av dokumentarfilmen «The Future of Iraq». Jeg intervjuet barn om deres erfaringer og syn på krig. Målet med...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk