Mandag 19. mars 2018
Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller
En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.
Publisert: 19 Mars 02:44
En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.
Advokat i Det hvite hus Ty Cobb sier i en uttalelse at «som svar på medienes spekulasjoner og spørsmål til administrasjonen, bekrefter Det hvite hus nok en gang at presidenten ikke vurderer eller har diskutert å sparke spesialetterforsker Mueller».
Trump mener Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham. Søndag kom en ny Twitter-tirade fra Trump, som mener Russland-granskingen er urettferdig.

Tirade– Hvorfor har Mueller-laget 13 inngrodde demokrater, noen store Crooked Hillary-supportere og ingen republikanere? Synes noen det er rettferdig? Og likevel, det finnes ingen hemmelig avtale, tvitret Trump.
«Crooked Hillary» (Kjeltring Hillary) er Trumps kallenavn på Hillary Clinton.
Angrepet er det siste i en voksende konfrontasjon mot FBI-etterforskningen, ledet av Mueller, som undersøker mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.
Det er uklart når undersøkelsene er ferdige, men granskingen kommer stadig nærmere presidenten, hans indre sirkel og hans forretningsinteresser.

Advarer TrumpRepublikanske senatorer advarer Trump mot å gi Mueller sparken, og vil heller la han fortsette sin etterforskning, skriver Reuters.
Trump angrep også den avsatte visedirektøren i FBI, Andrew McCabe, og den tidligere FBI-sjefen James Comey. I sin tirade kaller han dem begge løgnere.
McCabe skal angivelig ha beholdt detaljerte notater om sitt forhold til Trump, noe som kan underbygge Comeys notater.
(©NTB)
Onsdag 18. april 2018
Mentor Medier-sjef Per Magne Tveiten får kritikk fra flere i sitt eget styre for håndteringen av Vårt Land-konflikten. ­– Vi ble ikke godt nok informert om konflikten i konsernet, sier Jens Barland.
Onsdag 18. april 2018
• Det foreligger nå en grundig analyse av kulturtidsskriftene i Norge. Paul Bjerke og Lars J. Halvorsen har vært redaktører for prosjektet som er gjennomført på oppdrag fra Norsk kulturråd. Noen allmenntidsskrifter, som Samtiden og Nytt...
Onsdag 18. april 2018
PROSESS: Ulsrud videregående skole i Oslo har åpnet sak mot lektor Simon Malkenes etter at han deltok i en debatt. Jurist Anine Kierulf mener terskelen for å begrense læreres ytringsfrihet må være høy.
Onsdag 18. april 2018
HAMSKIFTE: Norge skulle bistå USAs militsprosjekt i Syria. Disiplinære problemer gjorde at militsen kastet ut krigere og endret navn.
Tirsdag 17. april 2018
SNUR VÅPNENE: Norge skulle trene syriske opprørere til kamp mot Den islamske staten (IS). Nå kriger opprørerne mot regimet. Assad er hovedmålet, sier militsleder Muhannad al-Talla.
Tirsdag 17. april 2018
FORSLAG: I SV skapar fleirtalet mot omskjering steile frontar. Både i Raudt og Miljøpartiet Dei Grøne kjem forslag om aldersgrense mot omskjering på agendaen i mai.
Tirsdag 17. april 2018
• SVs landsstyre vedtok lørdag at partiet går inn for forbud mot rituell omskjæring av gutter ved å innføre en aldersgrense på 15 år. Tidligere har Fremskrittspartiet vedtatt det samme, og som Klassekampen skriver i dag, kjemper krefter i...
Tirsdag 17. april 2018
Når etablerte media blir stengde eller kjøpte av statslojale eigarar, er digitale reportarnettverk eit svar.
Mandag 16. april 2018
Jon Michelet er død, 73 år gammel. Et på alle måter stort menneske er gått bort. Det som først og fremst karakteriserte Jon, var hans raushet og omtenksomhet for alle som kom i hans vei. Når man gikk på gata sammen med...
Mandag 16. april 2018
KRIG: Venstres leder Trine Skei Grande er nå fast medlem i regjeringens sikkerhetsutvalg. Hun lover åpen debatt om nye internasjonale operasjoner i ­Stortinget.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk