Mandag 19. mars 2018
Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller
En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.
Publisert: 19 Mars 02:44
En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.
Advokat i Det hvite hus Ty Cobb sier i en uttalelse at «som svar på medienes spekulasjoner og spørsmål til administrasjonen, bekrefter Det hvite hus nok en gang at presidenten ikke vurderer eller har diskutert å sparke spesialetterforsker Mueller».
Trump mener Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham. Søndag kom en ny Twitter-tirade fra Trump, som mener Russland-granskingen er urettferdig.

Tirade– Hvorfor har Mueller-laget 13 inngrodde demokrater, noen store Crooked Hillary-supportere og ingen republikanere? Synes noen det er rettferdig? Og likevel, det finnes ingen hemmelig avtale, tvitret Trump.
«Crooked Hillary» (Kjeltring Hillary) er Trumps kallenavn på Hillary Clinton.
Angrepet er det siste i en voksende konfrontasjon mot FBI-etterforskningen, ledet av Mueller, som undersøker mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.
Det er uklart når undersøkelsene er ferdige, men granskingen kommer stadig nærmere presidenten, hans indre sirkel og hans forretningsinteresser.

Advarer TrumpRepublikanske senatorer advarer Trump mot å gi Mueller sparken, og vil heller la han fortsette sin etterforskning, skriver Reuters.
Trump angrep også den avsatte visedirektøren i FBI, Andrew McCabe, og den tidligere FBI-sjefen James Comey. I sin tirade kaller han dem begge løgnere.
McCabe skal angivelig ha beholdt detaljerte notater om sitt forhold til Trump, noe som kan underbygge Comeys notater.
(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk