Mandag 19. mars 2018
Del Potro brøt Federers seiersrekke og tok Indian Wells-tittelen
Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren.
Publisert: 19 Mars 07:09
Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren.
Del Potro ble dermed første argentiner til å vinne Indian Wells i løpet av den prestisjefulle turneringens 42 år lange historie. 29-åringen sikret triumfen med settsifrene 6-4, 6-7 (8-10), 7-6 (7-2).
Samtidig markerte del Potros seier det første nederlaget for Federer i 2018. Sveitseren hadde vunnet 17 kamper på rad i forkant av søndagens finaleoppgjør.
– Dette hadde jeg aldri sett for meg. Alle vet at jeg var veldig nær å legge opp som tennisspiller før min tredje håndleddsoperasjon (for to år siden). Jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake, sa Del Potro.
Han kunne ha avgjort kampen under tiebreak i andre sett på stillingen 8-7, men Del Potro tapte de tre etterfølgende poengene. Det tvang finalen over i et tredje sett.
I det avgjørende settet fulgte spillerne hverandre inntil Federer brøt del Potros serve til 5-4. Dermed hadde sveitseren mulighet til å serve kampen hjem. Det så også ut til å lykkes da Federer etter hvert slo til med to matchballer. Del Potro overlevde begge to.

DobbeltfeilDeretter sikret argentineren seg en breakball på en feil fra Federer. Men den 36-årige verdenseneren svarte igjen og traff sjetteseedede del Potro ved nettet. Nok en gang klarte sveitseren å få en matchball, men nok en gang lyktes det del Potro å komme seg ut av det da Federer sendte en ball ut av banen.
Del Potro utnyttet sin breakball og utlignet til 5-5. Etter det holdt begge spillerne serven. I tiebreaket kom del Potro raskt foran med 6-1, godt hjulpet av to dobbeltfeil fra Federer. Argentineren måtte bruke tre matchballer før seieren var i boks.
Det er første gang del Potro vinner over Federer siden kvartfinalen i US Open i fjor. De to har møttes 25 ganger, og det står 18-7 i Federers favør.

Osaka til toppsDel Potro ankom Indian Wells etter å ha vunnet en ATP-turnering i Acapulco i Mexico. Han er dermed tilbake i topp ti på verdensrankingen, etter at han var nær ved å avslutte karrieren på grunn av en rekke operasjoner.
I kvinnenes finale møttes japanske Naomi Osaka og russiske Darja Kasatkina. Der slo 20 år gamle Osaka til med sin første WTA-tittel i karrieren med en solid seier med 6-3, 6-2.
Osaka er dermed den yngste vinneren i Indian Wells siden Ana Ivanovitsj, som vant for ti år siden. Japaneren tapte kun ett enkelt sett på sin vei mot trofeet, og brukte 70 minutter på å slå sin russiske motstander i finalen.

(©NTB)
Torsdag 19. juli 2018
SLUTT: Tyrkia avsluttet i går den to år lange unntakstilstanden. Sentrale deler videreføres likevel i en ny terrorlov.
Torsdag 19. juli 2018
Mer offentlig-privat samarbeid og utvidede åpningstider for teatre og museer. Det er blant forslagene til en ny satsing på kultur­turisme i Norge.
Torsdag 19. juli 2018
• Om man lytter til H/Frp/V-regjeringen er utviklingen i politiet god: De har fått mer penger, mer mannskap, og kan få mer trøkk på arbeid mot ulike typer kriminalitet. Den såkalte nærpolitireformen, der antallet politidistrikt reduseres fra...
Torsdag 19. juli 2018
VERSTING: Cruisetrafikken er miljø­svinet alle vil til livs. Men ikkje eitt av dei 100 cruiseskipa som er under planlegging verda over, siktar mot null­utslepp.
Onsdag 18. juli 2018
Samlaget likte dårlig at bøkene om Lothepus ble solgt til halv pris av en liten nettbokhandler. Nå har innehaveren sendt brev til Finanstilsynet for å komme til bunns i om bokbransjen har rett til å stoppe ham.
Onsdag 18. juli 2018
NY VENDING: Donald Trumps oppførsel åpner opp for samarbeid med Russland på flere områder, mener russisk professor. Vestlige politikere raser mot Trumps ettergivenhet overfor Putin.
Onsdag 18. juli 2018
• I sommer seiler Klassekampen langs kysten av Finnmark i treskuta Goxsheim. I dag legger vi til kai i Hammerfest, og på vår ferd fra Kirkenes til Tromsø arrangerer vi en rekke debatter og folkemøter. Uansett hva vi debatterer, er det en sak...
Onsdag 18. juli 2018
VERRE: Meieri­giganten Tine fryktar mjølkemangel dersom mykje storfe blir slakta på grunn av fôrmangel. Tine vil ha krisemøte med bøndene og regjeringa.
Tirsdag 17. juli 2018
Utenriksreporter Kadafi Zaman er løslatt fra fengsel i Pakistan. – Pressekortet er ikke lenger et hvitt flagg, sier TV 2s klubb­leder.
Tirsdag 17. juli 2018
HELSINKI: Putin møtte Trump i går med krav om å stoppe vestens kalde krig-retorikk. Møtet kan indikere en form for normalisering, sier Russland-forsker Flemming S. Hansen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk