Mandag 19. mars 2018
Del Potro brøt Federers seiersrekke og tok Indian Wells-tittelen
Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren.
Publisert: 19 Mars 07:09
Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren.
Del Potro ble dermed første argentiner til å vinne Indian Wells i løpet av den prestisjefulle turneringens 42 år lange historie. 29-åringen sikret triumfen med settsifrene 6-4, 6-7 (8-10), 7-6 (7-2).
Samtidig markerte del Potros seier det første nederlaget for Federer i 2018. Sveitseren hadde vunnet 17 kamper på rad i forkant av søndagens finaleoppgjør.
– Dette hadde jeg aldri sett for meg. Alle vet at jeg var veldig nær å legge opp som tennisspiller før min tredje håndleddsoperasjon (for to år siden). Jeg måtte jobbe hardt for å komme tilbake, sa Del Potro.
Han kunne ha avgjort kampen under tiebreak i andre sett på stillingen 8-7, men Del Potro tapte de tre etterfølgende poengene. Det tvang finalen over i et tredje sett.
I det avgjørende settet fulgte spillerne hverandre inntil Federer brøt del Potros serve til 5-4. Dermed hadde sveitseren mulighet til å serve kampen hjem. Det så også ut til å lykkes da Federer etter hvert slo til med to matchballer. Del Potro overlevde begge to.

DobbeltfeilDeretter sikret argentineren seg en breakball på en feil fra Federer. Men den 36-årige verdenseneren svarte igjen og traff sjetteseedede del Potro ved nettet. Nok en gang klarte sveitseren å få en matchball, men nok en gang lyktes det del Potro å komme seg ut av det da Federer sendte en ball ut av banen.
Del Potro utnyttet sin breakball og utlignet til 5-5. Etter det holdt begge spillerne serven. I tiebreaket kom del Potro raskt foran med 6-1, godt hjulpet av to dobbeltfeil fra Federer. Argentineren måtte bruke tre matchballer før seieren var i boks.
Det er første gang del Potro vinner over Federer siden kvartfinalen i US Open i fjor. De to har møttes 25 ganger, og det står 18-7 i Federers favør.

Osaka til toppsDel Potro ankom Indian Wells etter å ha vunnet en ATP-turnering i Acapulco i Mexico. Han er dermed tilbake i topp ti på verdensrankingen, etter at han var nær ved å avslutte karrieren på grunn av en rekke operasjoner.
I kvinnenes finale møttes japanske Naomi Osaka og russiske Darja Kasatkina. Der slo 20 år gamle Osaka til med sin første WTA-tittel i karrieren med en solid seier med 6-3, 6-2.
Osaka er dermed den yngste vinneren i Indian Wells siden Ana Ivanovitsj, som vant for ti år siden. Japaneren tapte kun ett enkelt sett på sin vei mot trofeet, og brukte 70 minutter på å slå sin russiske motstander i finalen.

(©NTB)
Fredag 20. april 2018
KARAKTERER: Norge er flinkere til å innføre EU-regler enn EU-landene selv. Kun fire direktiver gjenstår, viser nye tall fra Esa.
Fredag 20. april 2018
UENIG: Erna Solberg hevder norskstøttede opprørere i Syria først begynte å kjempe mot regimet etter at Norge trakk seg ut. Militskilder bestrider hennes versjon.
Fredag 20. april 2018
I Danmark har universitetene vært selvstyrte siden 2003. Det har vært en katastrofe for den akademiske friheten, mener professor Heine Andersen.
Fredag 20. april 2018
• Forslaget om å redusere postleveringen til et fåtall dager i uka vil ramme avisene hardt. Likevel er det ikke bare mediebransjen som vil lide. Apotekerforeningen har advart mot at legemiddelgrossistenes mulighet for å levere varer til...
Torsdag 19. april 2018
Valgkomiteen vil kaste hele det sittende styret i Mentor Medier. Klokt, mener tidligere Vårt Land-direktør Magne Lerø.
Torsdag 19. april 2018
• Venstre har gjennomført en bemerkelsesverdig reise fra stiftelsen i 1884 til i dag. Skiftet som har skjedd bare det siste året, er like forunderlig – fra å love å holde Frp ute av regjering til å invitere Frp-leder Siv Jensen til...
Torsdag 19. april 2018
SKODDEHEIMEN: Utanriksopposisjonen på Stortinget vil ha svar om militsane i Syria.
Torsdag 19. april 2018
SAMTALER: Saudi-Arabia tilbyr USA sunni-arabiske styrker til Syria for å fylle tomrommet dersom USA trekker seg ut.
Onsdag 18. april 2018
Mentor Medier-sjef Per Magne Tveiten får kritikk fra flere i sitt eget styre for håndteringen av Vårt Land-konflikten. ­– Vi ble ikke godt nok informert om konflikten i konsernet, sier Jens Barland.
Onsdag 18. april 2018
• Det foreligger nå en grundig analyse av kulturtidsskriftene i Norge. Paul Bjerke og Lars J. Halvorsen har vært redaktører for prosjektet som er gjennomført på oppdrag fra Norsk kulturråd. Noen allmenntidsskrifter, som Samtiden og Nytt...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk