Tirsdag 13. mars 2018
Hårfin seier til Sierra Leones opposisjonskandidat i første runde av presidentvalget
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Publisert: 13 Mars 23:31
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Det offisielle resultatet ble kunngjort tirsdag, nesten en uke etter valget.
Det viser at Julius Maada Bio (53) fra opposisjonspartiet Sierra Leones folkeparti (SLPP) sikret seg 43,3 prosent av stemmene, men Samura Kamara (67), kandidaten til regjeringspartiet Hele folkets kongress (APC) fikk 42,7 prosent. I alt deltok 16 kandidater, blant dem to kvinner.
Ettersom ingen av dem fikk 55 prosent av stemmene, arrangeres det en siste og avgjørende valgrunde mellom Bio og Kamara 27. mars.
Mens Kamara har lovet å bedre landets hardt prøvede økonomi, vil Bio bekjempe korrupsjon og tilby gratis utdanning.
Det er første gang siden det vestafrikanske landet ble rammet av ebola-epidemien, at det arrangeres valg på ny president. Epidemien tok livet av nesten 4.000 mennesker, og i fjor ble dessuten hovedstaden Freetown rammet av et voldsomt jordras som tok livet av flere hundre mennesker.
Sierra Leone velger også 132 representanter til landets nye nasjonalforsamling.
Sittende president Ernest Bai Koroma går av slik loven krever etter å ha sittet i to femårsperioder. Opposisjonen har anklaget ham for korrupsjon og vanstyre.
Drøyt 3 millioner sierraleonere kan stemme under presidentvalget.
(©NTB)
Mandag 18. juni 2018
HØRING: Faresignalene har vært mange det siste året. I dag må byrådsleder R­aymond Johansen (Ap) svare på hva han har tenkt å gjøre for å bekjempe ungdomskriminaliteten i Oslo.
Mandag 18. juni 2018
HÅP: Trass i at selvmordsbombere drepte 46 mennesker, var årets id-feiring den fredeligste for afghanerne på 17 år. Men ved midnatt avsluttet Taliban sin våpenhvile.
Mandag 18. juni 2018
Litteratur- og ­kulturdelen i engelskfaget skal reduseres. Professor Aud Solbjørg Skulstad frykter at tanken om engelsk som et dannelsesfag er i ferd med å forsvinne.
Mandag 18. juni 2018
• I forrige uke ble det klart at regjeringen åpner for å doble antallet amerikanske soldater som skal være utstasjonert på norsk jord de neste fem årene. En annen side av den stadig tettere tilknytningen til USA, er forventningene til at...
Lørdag 16. juni 2018
PÅ DØRA: Reklameguru Ingebrigt Steen Jensen og samboeren Trude Solheim er lei av at Arbeiderpartiet ikke skaper entusiasme, og fremmer ti saker som de håper kan gjenreise partiet.
Lørdag 16. juni 2018
• Andelen innbyggere med høyere utdanning har aldri vært høyere i Norge, skriver Kommunal Rapport basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. 33,4 prosent av befolkningen over 16 år har nå minst treårig høyere utdanning fra universitet eller...
Lørdag 16. juni 2018
TAUST: Av hensyn til allierte og militskrigerne selv vil regjeringen ikke si hvem Norge har trent i Syria. USA slår fast at koalisjonen støtter gruppa MaT, som bekrefter å ha fått norsk trening.
Lørdag 16. juni 2018
Jakob Weidemann lot seg tydelig begeistre av modernismens helter. I en ny utstilling følger vi hans reise fra prøvende aktmaler til abstraksjonens pioner.
Lørdag 16. juni 2018
Arbeiderpartiet: Partisekretæren vurderer Gerhardsen av i dag.
Fredag 15. juni 2018
Skal Høyesteretts avgjørelser være gratis tilgjengelig på nett? Det er kjernen i en konflikt mellom Lovdata og ytringsfrihetsaktivister.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk