Tirsdag 13. mars 2018
Hårfin seier til Sierra Leones opposisjonskandidat i første runde av presidentvalget
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Publisert: 13 Mars 23:31
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Det offisielle resultatet ble kunngjort tirsdag, nesten en uke etter valget.
Det viser at Julius Maada Bio (53) fra opposisjonspartiet Sierra Leones folkeparti (SLPP) sikret seg 43,3 prosent av stemmene, men Samura Kamara (67), kandidaten til regjeringspartiet Hele folkets kongress (APC) fikk 42,7 prosent. I alt deltok 16 kandidater, blant dem to kvinner.
Ettersom ingen av dem fikk 55 prosent av stemmene, arrangeres det en siste og avgjørende valgrunde mellom Bio og Kamara 27. mars.
Mens Kamara har lovet å bedre landets hardt prøvede økonomi, vil Bio bekjempe korrupsjon og tilby gratis utdanning.
Det er første gang siden det vestafrikanske landet ble rammet av ebola-epidemien, at det arrangeres valg på ny president. Epidemien tok livet av nesten 4.000 mennesker, og i fjor ble dessuten hovedstaden Freetown rammet av et voldsomt jordras som tok livet av flere hundre mennesker.
Sierra Leone velger også 132 representanter til landets nye nasjonalforsamling.
Sittende president Ernest Bai Koroma går av slik loven krever etter å ha sittet i to femårsperioder. Opposisjonen har anklaget ham for korrupsjon og vanstyre.
Drøyt 3 millioner sierraleonere kan stemme under presidentvalget.
(©NTB)
Lørdag 22. september 2018
Aviser i Sogn og Fjordane og i nord rammes hardest dersom antall postdager kuttes, viser Klassekampens gjennomgang.
Lørdag 22. september 2018
BØNN: – Jeg ligger våken om natta og ber for Inga Marte Thorkildsen, sier Åse Pedersen. Vi tok tempen på Thorkildsen-saken på et lærerværelse.
Lørdag 22. september 2018
• Torsdag kveld var det bydd til fest i Folkets Hus i industribygda Sauda i Rogaland. Det tradisjonsrike huset, som salige Frank Aarebrot døypte «arbeiderbevegelsens stavkirke», har vorte pussa opp av...
Lørdag 22. september 2018
DRAGKAMP: Om kort tid blir det klart om nominasjonen av Brett Kavanaugh til USAs høyesterett overlever metoo-anklager og høylytte protester.
Lørdag 22. september 2018
Status: Helene Uri leverer eit bittertglitrande forsvar for kvifor vi treng å avpaternalisere språket.
Fredag 21. september 2018
• Nordmenn liker å se på landet sitt som et egalitært land med små forskjeller. Det har vi gjort så lenge at vi har vent oss til det, uavhengig av hva statistikken viser. Forestillingen har også blitt dyrket på høyresida i norsk politikk, som...
Fredag 21. september 2018
VOLD: – Dette er systemsvikt og et direkte resultat av norsk asylpolitikk. Disse guttene tåler ikke mer, sier Ine Johannessen, tidligere verge for den siktede i dobbeltdrapssaken i Trondheim.
Fredag 21. september 2018
FORHANDLINGER: Sviktende lederskap fra Nato-landene USA, Frankrike og Storbritannia gjorde det vanskeligere å få til en fredsavtale i Libya, sier Jonas Gahr Støre.
Fredag 21. september 2018
Et ekspertutvalg vil kutte statsstøtten til private høyskoler med færre enn 500 studenter. Nå er flere skoler i ferd med å bli kjøpt opp av Høyskolen Kristiania.
Torsdag 20. september 2018
KRITISK: Varselet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen kan ende med at varslerne får sparken, tror advokat Olav Lægreid. Han mener det er gjort flere feil i varslingen.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk