Tirsdag 13. mars 2018
Hårfin seier til Sierra Leones opposisjonskandidat i første runde av presidentvalget
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Publisert: 13 Mars 23:31
Opposisjonens kandidat fikk flest stemmer i første runde av presidentvalget i Sierra Leone. Om to uker er det omkamp mellom han og regjeringspartiets kandidat.  
Det offisielle resultatet ble kunngjort tirsdag, nesten en uke etter valget.
Det viser at Julius Maada Bio (53) fra opposisjonspartiet Sierra Leones folkeparti (SLPP) sikret seg 43,3 prosent av stemmene, men Samura Kamara (67), kandidaten til regjeringspartiet Hele folkets kongress (APC) fikk 42,7 prosent. I alt deltok 16 kandidater, blant dem to kvinner.
Ettersom ingen av dem fikk 55 prosent av stemmene, arrangeres det en siste og avgjørende valgrunde mellom Bio og Kamara 27. mars.
Mens Kamara har lovet å bedre landets hardt prøvede økonomi, vil Bio bekjempe korrupsjon og tilby gratis utdanning.
Det er første gang siden det vestafrikanske landet ble rammet av ebola-epidemien, at det arrangeres valg på ny president. Epidemien tok livet av nesten 4.000 mennesker, og i fjor ble dessuten hovedstaden Freetown rammet av et voldsomt jordras som tok livet av flere hundre mennesker.
Sierra Leone velger også 132 representanter til landets nye nasjonalforsamling.
Sittende president Ernest Bai Koroma går av slik loven krever etter å ha sittet i to femårsperioder. Opposisjonen har anklaget ham for korrupsjon og vanstyre.
Drøyt 3 millioner sierraleonere kan stemme under presidentvalget.
(©NTB)
Torsdag 22. mars 2018
SOSIALE MEDIER: De er skuffet over Frp, men hyller Sylvi Listhaug. Om lag 30.000 nordmenn er aktive på innvandringskritiske Facebook-grupper.
Torsdag 22. mars 2018
Mentor Medier står i en identitetskrise, sier Vårt Land- redaktør Åshild Mathisen om eieren hun er i krass konflikt med.
Torsdag 22. mars 2018
LIK OG DEL: Mark Zuckerberg truer demokratiet. ­Presset for regulering av Facebook øker etter Cambridge ­Analytica-skandalen.
Torsdag 22. mars 2018
• I debatten om Sylvi Listhaugs nå famøse Facebook-oppdatering, der det het at Ap setter terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet, har terroraksjonen 22. juli 2011, som drepte 77 mennesker, kommet opp. Frp-folk, som for eksempel...
Onsdag 21. mars 2018
Petter Stordalen får tenning av bransjer med dype røtter. Det er dårlig nytt for alle som håper at hans opphold i bokbransjen blir kortvarig.
Onsdag 21. mars 2018
NY STAB: Kina advarer USA mot handelskrig og vil åpne økonomien.
Onsdag 21. mars 2018
SLÅR TILBAKE: – Hvis opposisjonen tror det skal bli lettere framover nå, tar de feil, sier Mazyar Keshvari. Han er en av flere Frp-topper som lover debatt om 22. juli.
Onsdag 21. mars 2018
• Avtroppende justisminister Sylvi Listhaug (Frp) hylles på brei front av støttegrupper på sosiale medier og på sin egen Facebook-side. Også den ekstreme høyresida i Norge lovpriser henne. I går la nazistiske Vigrid ut en hyllest av Listhaug...
Tirsdag 20. mars 2018
Sylvi Listhaugs tilhengere mobiliserte med blomster. Motstanderne svarer med å donere penger. Er kampanjene to sider av samme lik og del-retorikk?
Tirsdag 20. mars 2018
• De siste dagenes oppgjør i Stortinget om justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært oppmuntrende for de kreftene i Norge som utallige ganger oppgitt har måttet konstatere at all kritikk mot henne har prellet av som vann på gåsa. Denne...

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk