Lørdag 3. mars 2018
Elverum fikk seriegullet servert av Drammen: – Fantastisk
Elverum er seriemester i håndball etter at Drammen knuste ØIF Arendals siste håp om seriegull med uavgjort 30-30 på bortebane i eliteserien lørdag.
Publisert: 03 Mars 18:53
Elverum er seriemester i håndball etter at Drammen knuste ØIF Arendals siste håp om seriegull med uavgjort 30-30 på bortebane i eliteserien lørdag.
Realiteten var følgende før lørdagens seriekamp mellom ØIF Arendal og Drammen: ØIF Arendal kunne ikke avgi poeng. Det ville bety at Elverum ble seriemester fire runder før slutt uten å ha spilt selv.
Drammen gikk drastisk verks på bortebane og ledet med tre mål til pause. I andre omgang tok Arendal tilbake ledelsen, men Mathias Kolstad Holm ble den store helten da han tok et straffekast fra Sondre Paulsen etter tiden hadde gått ut. Dermed endte det 30-30 og Elverum fikk servert seriegullet.
– Det kjennes fantastisk, sa Elverum-trener Michael Apelgren til NTB etter å ha sett Drammen stjele poeng fra ØIF Arendal.

Forsvarte gulletElverum er seriemester for andre året på rad. Også i fjor ble Hedmark-laget seriemester fire serierunder før slutt. Elverum tangerte da rekorden til Sandefjord, som i 2006 ble mester fire runder før slutt.
– Jeg er ekstremt stolt over arbeidet som er lagt ned, av spillerne som ble igjen, og de ti nye spillerne vi har som har kommet inn i vinnerkulturen. Det har vært imponerende, sa Apelgren.
– At vi vinner fire runder før slutt sier vel også noe om arbeidet som har blitt lagt ned. Det er gjort mye riktig i Elverum og det er mange som jobber hardt. Det er imponerende og jeg er stolt, fortsatte svensken.

– Mental testElverum kan få hyllest for seriegullet når de møter Bækkelaget til seriekamp på hjemmebane søndag.
– Vi kommer til å prøve og vinne, men det kommer til å bli en mental test. Det er lett å føle at man er i mål når man vinner seriegull, og vi tapte den første kampen etter vi sikret gullet i fjor, men vi skal ta utfordringen mentalt, sa Apelgren.
Lørdagens oppgjør i Arendal var også viktig i sølvkampen. ØIF Arendal er fortsatt ett poeng foran Drammen.
Det kan bli andre gang denne sesongen Drammen skaffer seg medaljer. Kristian Kjellings menn vant nemlig cupen før jul.
(©NTB)
Lørdag 23. juni 2018
Minst én av fire elever ved St. Sunniva skole går på kulturskolen, mens andelen er 0 ved andre skoler i Oslo. – Vi må ta skeivfordelingen på alvor, sier Anders Rønningen i Norsk kulturskoleråd.
Lørdag 23. juni 2018
• Torsdag ble det klart at regjeringen overkjører finnmarkingenes krav om stopp i sammenslåings­prosessen med Troms. I stedet setter kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) ned en fellesnemnd for Troms og Finnmark, der...
Lørdag 23. juni 2018
ÅPNER OPP: Denne helga vedtar etter all sannsynlighet både Sosialistisk Ungdom og Unge Høyre å åpne for statlig salg av hasj. Det sikrer flertall for ­legalisering blant ungdomspartiene.
Lørdag 23. juni 2018
STRID: Motsetningene i flyktning­politikken skjerper seg foran neste ukes toppmøte i EU. Kommisjonen kaller inn til krisemøte søndag.
Lørdag 23. juni 2018
Norsk syke? Øystein Noreng er kritisk til Norges næringspolitikk og petroleumsøkonomi.
Fredag 22. juni 2018
I bydel Sagene i Oslo går rundt én av fire elever på kultur­skolen. På Stovner er andelen én av tjue.
Fredag 22. juni 2018
SPILL: USA har lagt an en hardere tone overfor Russland i Syria, rettet mot president Bashar al-Assad.
Fredag 22. juni 2018
VIL PRØVE: Varaordføreren i Oslo mener Arbeiderpartiet bør støtte regulert salg av cannabis for å hindre at organiserte kriminelle håver inn millioner.
Torsdag 21. juni 2018
SNUR: I månedsvis har hele Sverige snakket om innvandringen. Stefan ­Löfven også. Men nå vil statsministeren vinne valget ved å love folk jobb, hjem og velferd.
Torsdag 21. juni 2018
Pedagogikkforsker Kirsten Sivesind mener de nye læreplanene i norsk skole er altfor ­opptatt av å teste elevene.

Klassekampen benytter informasjons­kapsler (cookies) så vi kan gi deg bedre service, og for å holde styr på om du er logget inn på våre tjenester. Du kan lese mer om vår bruk av informasjons­kapsler her.

Lukk